Ухвала
від 22.03.2012 по справі 0870/2624/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

З ПИТАНЬ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПОЗОВУ

 22 березня 2012 року                                                  Справа №  0870/2624/12

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Авдєєв М.П. розглянувши клопотання Управління Пенсійного фонду України в Вільнянському районі Запорізької області до Публічного акціонерного товариства «Янцівський гранітний кар'єр» про забезпечення адміністративного позову,

     

ВСТАНОВИВ:

   21 березня 2012 року  21.03.2012 Управління Пенсійного Фонду України в вільнюському районі Запорізької області звернулось із позовом до Запорізького окружного адміністративного суду до Публічного акціонерного товариства «Янцівський гранітний кар'єр» у якому просить суд стягнути з відповідача витрати на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах у розмірі 1711 грн. 66 коп.

Позивачем заявлено клопотання про забезпечення адміністративного позову шляхом накладання арешту на майно та кошти, що знаходяться на розрахункових рахунках публічного акціонерного товариства «Янцівський гранітний кар'єр» у банківських установах.

Клопотання позивача не підлягає задоволенню судом, виходячи з наступного:

Згідно із ст. 117 Кодексу адміністративного судочинства України, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Відповідно до ч. 3 ст. 117 КАС України подання адміністративного позову, а також відкриття провадження в адміністративній справі не зупиняють дію оскаржуваного рішення суб'єкта владних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються. Ухвала негайно надсилається до суб'єкта владних повноважень, що прийняв рішення, та є обов'язковою для виконання.

Згідно п. 1 ст. 118 КАС України, клопотання про забезпечення адміністративного позову розглядається не пізніше наступного дня після його одержання й у разі обґрунтованості та терміновості вирішується ухвалою негайно без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Вивчивши матеріали адміністративного позову та додані до нього документи суддя приходить до висновку, що позивачем не надано належних документальних доказів в чому саме полягає очевидна небезпека заподіяння шкоди інтересам державі або чому без забезпечення позовних вимог стане неможливим захист інтересів держави чи для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, також суд немає повноважень накладати арешт на майно та кошти, що знаходяться на розрахункових рахунках товариства.

На підставі викладеного, керуючись ст. 117, 118, 160, 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

          У задоволенні клопотання Управління Пенсійного фонду України в Вільнянському районі Запорізької області про забезпечення адміністративного позову шляхом накладання арешту на майно та кошти, що знаходяться на розрахункових рахунках публічного акціонерного товариства «Янцівський гранітний кар'єр» у банківських установах - відмовити.

Копію ухвали надіслати Управлінню Пенсійного фонду України в Вільнянському районі Запорізькій області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне  оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

            

           Суддя                                                                                М.П. Авдєєв

     

Дата ухвалення рішення22.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22098402
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/2624/12

Ухвала від 26.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Постанова від 25.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 18.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 22.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні