Постанова
від 15.03.2012 по справі 2а-1870/675/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

С У М С Ь К И Й О К Р У Ж Н И Й А Д М І Н І С Т Р А Т И В Н И Й С У Д

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 березня 2012 р. Справа № 2a-1870/675/12

Суддя Сумського окружно го адміністративного суду Са вченко Д.М., розглянувши в поря дку скороченого провадження в приміщенні суду в м. Суми ад міністративну справу за поз овом управління Пенсійного ф онду України в м. Сумах до това риства з обмеженою відповіда льністю "Індустріал-Трейд" пр о стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного ф онду України в м. Сумах (далі - п озивач, УПФУ в м. Сумах) зверну лося до суду з позовом, у якому просило стягнути з товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Індустріал-Трейд" (далі - в ідповідач, ТОВ "Індустріал-Тр ейд") заборгованість зі сплат и штрафних санкцій та пені в з агальному розмірі 164грн.46коп. С вої вимоги мотивує тим, відпо відач, який перебуває на облі ку в УПФУ в м. Сумах як платник єдиного внеску на загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування всупереч вимо г Закону України "Про збір та о блік єдиного внеску на загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування", своєчасн о не сплатив у встановлений з аконом строк та належному ро змірі єдиний внесок на загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування у зв' язку з чим рішеннями від 18.11.2011р. за №16 7 та 169 до нього застосовані штр афні санкції та пеня в загаль ному розмірі 259грн.34коп. Станом на момент звернення з позово м до суду сума заборгованост і зі сплати фінансових санкц ій та пені складає в загально му розмірі 164грн.46коп.

Відповідачу за останнім ві домим місцем реєстрації (а.с.20 ), у відповідності з приписами ст. 183-2 КАС України надіслано к опію ухвали про відкриття пр овадження у справі та пропон увалось протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали надат и свої письмові заперечення проти позову та докази, якими вони обґрунтовуються або за яву про визнання позову. У виз начений строк відповідачем н е було надано заперечень чи з аяви про визнання позову.

Перевіривши матеріали спр ави та оцінивши докази в їх су купності, суд вважає за необх ідне позов задовольнити, вих одячи з наступного.

Судом встановлено, що ТОВ "І ндустріал-Трейд" (код ЄДРПОУ 37 282758), зареєстроване як юридичн а особа та включене до Єдиног о державного реєстру підприє мств та організацій України, відповідно до п.1 ч.1 ст. 4 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування" перебуває на облі ку УПФУ в м. Сумах, як платник є диного внеску на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування, що вбачається з і змісту позовної заяви та пі дтверджується копією свідоц тва про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців (а.с.10), копією з аяви про реєстрацію в органа х ПФ (а.с.11), копією довідки з ЄДР ПОУ (а.с.12).

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 Зако ну України "Про збір та облік є диного внеску на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування", платник єдиног о внеску зобов'язаний: своєча сно та в повному обсязі нарах овувати, обчислювати і сплач увати єдиний внесок.

Базою нарахування єдиного внеску є суми нарахованої за робітної плати за видами вип лат, які включають основу та д одаткову заробітну плату, ін ші заохочувальні та компенса ційні виплати, у тому числі в н атуральній формі, що визнача ються відповідно до Закону У країни "Про оплату праці", та с уми винагороди фізичним особ ам за виконання робіт (наданн я послуг) за цивільно-правови ми договорами (ч.1 ст.7 вказаног о Закону).

Відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування", єдиний внесок для платників, до яких відносить ся відповідач, встановлюєтьс я у відсотках до визначеної а бзацом першим пункту 1 частин и першої статті 7 цього Закону бази нарахування єдиного вн еску (за винятком винагороди за цивільно-правовими догов орами) відповідно до класів п рофесійного ризику виробниц тва, до яких віднесено платни ків єдиного внеску, з урахува нням видів їх економічної ді яльності.

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування", п. 3.1"Порядку формув ання та подання страхувальни ками звіту щодо сум нарахова ного єдиного внеску на загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування" затвердже ного постановою правління Пе нсійного фонду України 08 жовт ня 2010 року № 22-2, платники єдиног о внеску зобов'язані сплачув ати єдиний внесок, нарахован ий за відповідний базовий зв ітний період, не пізніше 20 чис ла місяця, що настає за базови м звітним періодом. Базовим з вітним періодом в даному вип адку для відповідача є кален дарний місяць.

Відповідно до п.2 ч.11 ст.25 Закон у України "Про збір та облік єд иного внеску на загальнообов 'язкове державне соціальне с трахування" за несплату (непе рерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерах ування) єдиного внеску на заг альнообов' язкове державне соціальне страхування накла дається штраф у розмірі 10 відс отків своєчасно не сплачених сум. На суму недоїмки нарахов ується пеня з розрахунку 0,1 ві дсотка суми недоплати за кож ний день прострочення платеж у. Суми штрафів та нараховано ї пені, застосованих за поруш ення порядку та строків нара хування, обчислення і сплати єдиного внеску, стягуються в такому самому порядку, що і су ми недоїмки із сплати єдиног о внеску.

Відповідно до ч.14 ст.25 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування", про нарахування п ені та застосування штрафів, передбачених цим Законом, по садова особа територіальног о органу Пенсійного фонду в п орядку, встановленому Пенсій ним фондом за погодженням з ц ентральним органом виконавч ої влади у сфері праці та соці альної політики, приймає ріш ення, яке протягом трьох робо чих днів надсилається платни ку єдиного внеску.

Як встановлено судом, за нес воєчасну сплату єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я жовтень-листопад 2011р. позива чем 18.11.2011р. відносно ТОВ "Індуст ріал-Трейд" винесені рішення за №167 та №169 (а.с.4,5), згідно яких до відповідача застосовані фін ансові санкції у вигляді спл ати штрафу в загальному розм ірі 197грн.75коп. та нарахована пе ня в сумі 61грн.59коп., розмір яки х розраховано відповідно до вимог Закону України "Про збі р та облік єдиного внеску на з агальнообов'язкове державне соціальне страхування" та Ін струкції про порядок обчисле ння і сплати страхувальникам и та застрахованими особами внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування до Пенсійного фонду У країни, затвердженої постано вою правління ПФУ 19 грудня 2003 р оку №21-1 на підставі даних особ ового рахунку (а.с.6-9).

Сума фінансових санкцій і п ені частково відповідачем сп лачена та станом на 29.12.2011р. скла ла в загальному розмірі 164грн. 46коп., в тому числі по сплаті шт рафних (фінансових) санкцій - 1 27грн.98коп., пені - 36грн.48коп. (а.с.3).

Враховуючи, що зазначені рі шення, отримані повноважною особою ТОВ "Індустріал-Трейд " (а.с.4,5), на день розгляду справи не оскаржувались, та в той же час сума фінансових санкцій і пені в загальному розмірі 164 грн.46коп. на момент розгляду с прави відповідачем залишила сь не сплаченою, доказів пога шення боргу або заперечення з цього приводу відповідачем не надано, суд приходить до ви сновку, що позовні вимоги в ці й частині також є обґрунтова ними та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 183-2, 186, 254, 256 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в управління Пенсійного фонд у України в м. Сумах до товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Індустріал-Трейд" про пр ипинення підприємницької ді яльності- задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Інд устріал-Трейд" (код ЄДРПОУ 37282758, вул. Черепіна, буд. 36, кв.138, м.Сум и, Сумська область, 40000, юридич на адреса вул.Черепіна, буд.36/138 , м.Суми, 40000, розрахунковий раху нок 26006318211 у Райффайзен Банк Аваль, МФО 380805) на користь управ ління Пенсійного фонду Украї ни в м.Суми (код ЄДРПОУ 37429970, вул. Х арківська, 35, м. Суми-24, 40024 розраху нковий рахунок 25600311180 в СОУ ВАТ "Д ержавний ощадний банк Україн и", МФО 337568) заборгованість зі сп лати штрафних санкцій та пен і застосованих на підставі р ішень від 18.11.2011р. за №167 та №169 в заг альному розмірі 164грн.46коп. (сто шістдесят чотири грн.46коп.)

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі апеляційної скарги на п останову суду протягом десят и днів з дня отримання копії п останови.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Суддя (підпис) Д.М. Савченко

З оригіналом згідно

Суддя Д.М. Савченко

Дата ухвалення рішення15.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22106088
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/675/12

Постанова від 15.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Постанова від 15.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Ухвала від 25.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні