Постанова
від 20.03.2012 по справі 2а/1270/1461/2012
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №10.1

ПОСТАНОВА

Іменем України

20 березня 2012 року Справа № 2а/1270/1461/2012

Луганський окружний адміністративний суд у склад і:

головуючого - судді М ирончук Н.В.

за участі секретаря - Сапр икіної Т.О.

за участю представників ст орін:

позивача - ОСОБА_1, дові реність від 11.04.2012р.,

відповідача - не прибув,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Управління пен сійного фонду України в Сват івському районі до Сватівськ ої спеціалізованої пересувн ої механізованої колонії №53 - дочірнього підприємства Пуб лічного акціонерного товари ства «Агробуд» про стягнення заборгованості по відшкодув анню фактичних витрат на вип лату і доставку пільгових пе нсій у розмірі 8190,10 грн,-

ВСТАНОВИВ:

14 лютого 2012 року до Луганськ ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Управління пен сійного фонду України в Сват івському районі до Відкритог о акціонерного товариства «А гробуд» про стягнення заборг ованості по відшкодуванню фа ктичних витрат на виплату і д оставку пільгових пенсій у р озмірі 8190,10 грн.

За клопотанням позивача, ух валою від 13 березня 2012 року зам інено відповідача по справі №2а/1270/1461/2012 за адміністративним п озовом Управління пенсійног о фонду України в Сватівсько му районі до Відкритого акці онерного товариства "Агробуд " про стягнення заборгованос ті по відшкодуванню фактични х витрат на виплату і доставк у пільгових пенсій у розмірі 8190,10 грн. на належного відповід ача - Сватівську спеціалізо вану пересувну механізовану колонію №53 дочірнього підпри ємства Публічного акціонер ного товариства «Агробуд».

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначив, що Сва тівська спеціалізована пере сувна механізована колонія № 53 являється Дочірнім підпри ємством Публічного акціонер ного товариства «Агробуд» та зареєстрована за № 085 платник ом збору страхових внесків н а загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування з дня утворення.

Порушуючи ст.20 ЗУ «Про загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування» №1058-ІV від 09.07.2003 року, Сватівська спеціалі зована пересувна механізова на колона №53 - Дочірнє підприє мство Публічного акціонерн ого товариства «Агробуд», ст рахові внески на загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування не перераховува ла.

У зв' язку з несвоєчасною с платою Сватівською спеціалі зованою пересувною механізо ваною колоною №53 - Дочірнього підприємства Публічного акц іонерного товариства «Агроб уд», позивачу страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня та не відшкодування витра т на виплату та доставку піль гових пенсій, призначених ві дповідно до пунктів «б» - «з» с т..13 ЗУ «Про пенсійне забезпеч ення», утворилася заборгован ість, яку Сватівська спеціал ізована пересувна механізов ана колонія № 53 не сплатила.

У зв' язку з несплатою борж ником заборгованості до відд ілу державної виконавчої слу жби Сватівського районного у правління юстиції на примусо ве виконання було направлено наказ

господарського суду Луга нської області від 11 липня 2005 р оку по справі №6/65, вимогу № 1268У в ід 02.06.2006 року, вимогу №1397У від 05.09.2006 року.

В грудні 2007 року управлінню в ід ВДВС Сватівського РУЮ пос тупили постанови від 18.12.2007 року про повернення виконавчого документ ВП №273818, ВП2635545, ВП2785283 у зв ' язку з тим, що у боржника від сутнє майно, на яке може бути з вернено стягнення.

Згідно довідки ПАТ «Агробу д», Сватівська СПМК-53 станом н а 18 грудня 2007 року господарську діяльність не веде.

Згідно акту державного вик онавця від 10.12.2007 року, підприємс тво СПМК - 53 не здійснює підп риємницьку діяльність на про тязі року, за штатним розписо м працівники відсутні, майно може бути звернено, стягненн я не виявлено.

Станом на 08.02.2010 року за Сватів ською СПМК - 53 утворилася заб оргованість в сумі 8190,10 грн. на в ідшкодування на виплату та д оставку пільгових, призначен их відповідно до пунктів «б» - «з» ст..13 ЗУ «Про пенсійне заб езпечення», яку Сватівська С ПМК-53 не сплатила.

У судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і, надав пояснення, аналогічн і викладеним у позові, просив задовольнити позов в повном у обсязі.

Відповідач у судове засіда ння не прибув, про дату слухан ня справи, був повідомлений н алежним чином.

Заслухавши пояснення пози вача, перевіривши матеріали справи, розглянувши справу в межах заявлених позовних ви мог і наданих сторонами дока зів, оцінивши докази відпові дно до вимог ст.ст.69-72 КАС Украї ни, суд встановив наступне.

Частиною 1 статті 2 Кодексу а дміністративного судочинст ва України встановлено, що за вданням адміністративного с удочинства є захист прав, сво бод та інтересів фізичних ос іб, прав та інтересів юридичн их осіб у сфері публічно-прав ових відносин від порушень з боку органів державної влад и, органів місцевого самовря дування, їхніх посадових і сл ужбових осіб, інших суб' єкт ів при здійсненні ними владн их управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегова них повноважень, шляхом спра ведливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміні стративних справ.

Справи за участю управлінь Пенсійного фонду України є а дміністративними, оскільки в ідповідають вимогам пункту 1 частини 1 статті 3 Кодексу адм іністративного судочинства України стосовно визначення адміністративної справи.

Пункт 5 частини 2 статті 17 КАС України визначає, що до юрисд икції адміністративних суді в відносяться спори за зверн еннями суб'єкта владних повн оважень у випадах, встановле них Конституцією та законами України.

Крім того, такі справи не пі дпадають під перелік публічн о-правових справ, визначених частиною 3 статті 17 Кодексу ад міністративного судовчинст ва України, на які не поширюєт ься юрисдикція адміністрати вних судів.

Статтею 19 Конституції Украї ни встановлено, що правовий п орядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яки х ніхто не може бути примушен ий робити те, що не передбачен о законодавством.

Органи державної влади та о ргани місцевого самоврядува ння, їх посадові особи зобов' язані діяти лише на підставі , в межах повноважень та у спос іб, що передбачені Конституц ією та законами України.

Спеціальним законом, який в изначає принципи, засади і ме ханізми функціонування сист еми загальнообов' язкового державного пенсійного страх ування, призначення, перерах унку і виплати пенсій, наданн я соціальних послуг з коштів Пенсійного фонду, що формуют ься за рахунок страхових вне сків роботодавців, бюджетних та інших джерел, передбачени х цим Законом, а також регулює порядок формування Накопичу вального пенсійного фонду та фінансування за рахунок йог о коштів видатків на оплату д оговорів страхування довічн их

пенсій або одноразових виплат застрахованим особам , членам їхніх сімей та іншим о собам є Закон України «Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування».

Спеціальним законом, який г арантує всім непрацездатним громадянам України право на матеріальне забезпечення за рахунок суспільних фондів с поживання шляхом надання тру дових і соціальних пенсій є З акон України «Про пенсійне з абезпечення» від 05 листопада 1991 року № 1788-XII.

Поняття платника страхови х внесків, порядок реєстраці ї страхувальників і застрахо ваних осіб та облік платникі в страхових внесків, розміри та порядок нарахування й спл ати страхових внесків на заг альнообовязкове державне пе нсійне страхування, порядок стягнення заборгованості зі страхувальників та інше вре гульовується Інструкцією пр о порядок обчислення і сплат и страхувальниками та застра хованими особами внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, за твердженої Постановою Прав ління Пенсійного фонду Укра їни від 19.12.2003 р. №221-1.

Відповідно до пунктів «б-з» ч.1 ст.13 Закону України «Про пен сійне забезпечення» від 05 лис топада 1991 року № 1788-XII на пільгови х умовах мають право на пенсі ю за віком, незалежно від місц я останньої роботи працівник и, зайняті повний робочий ден ь на підземних роботах, на роб отах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами пр аці, - за списком №2 виробництв , робіт, професій, посад і пока зників, затверджуваним Кабін етом Міністрів України, і за р езультатами атестації робоч их місць:

чоловіки - після досягнення 55 років і при стажі роботи не м енше 25 років, з них не менше 12 ро ків і 6 місяців на зазначених р оботах;

жінки - після досягнення 50 ро ків і при стажі роботи не менш е 20 років, з них не менше 10 років на зазначених роботах.

Працівникам, які мають не ме нше половини стажу роботи з ш кідливими і важкими умовами праці, пенсії на пільгових ум овах призначаються із зменше нням віку, передбаченого ста ттею 12 цього Закону, на 1 рік за кожні 2 роки 6 місяців такої ро боти чоловікам і за кожні 2 рок и такої роботи - жінкам.

Згідно п.6.1 Інструкції про по рядок обчислення і сплати ст рахувальниками та застрахов аними особами внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України, затве рдженої Постановою Правлінн я Пенсійного фонду України в ід 19.12.2003 р. №221-1, відшкодуванню пі длягають 100% фактичних витрат на виплату і доставку пенсі й, призначених особам, які пра цювали або працюють на робот ах із шкідливими і важкими ум овами праці за списками №1 та № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердж ених Кабінетом Міністрів Укр аїни та за результатами атес тації робочих місць, на посад ах, що дають право на призначе ння пенсії за віком на пільго вих умовах.

Судом встановлено, що Сваті вська Спеціалізована пересу вна механізована колонія №53- Д очірнє підприємство ПАТ «Агр обуд», зареєстрована Сватівс ькою районною державною адмі ністрацією Луганської облас ті 16.07.1998 року № 1 374 120 0000 000368 (а.с.10).

Відповідно до Свідоцтва пр о державну реєстрацію юридич ної особи, Публічне акціонер не товариство «Агробуд» заре єстровано виконавчим коміте том Луганської міської ради 30.11.1994 року №1 382 120 0000 002556 (а.с.6).

Згідно довідки ПАТ «Агробу д», Сватівська СПМК-53 станом н а 18 грудня 2007 року господарську діяльність не веде (а.с.23).

Відповідно до акту державн ого виконавця від 10.12.2007 року під приємство СПМК - 53 не здійсню є підприємницьку діяльність на протязі року, за штатним ро зписом працівники відсутні, майно може бути звернено, стя гнення не виявлено (а.с.22).

Відповідно до ч.3 ст.106 ЗУ «Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування» (я ка діяла на момент виникненн я спірних правовідносин), у ра зі якщо страхувальник, я кий одержав вимогу терито ріального органу Пенсійног о фонду про сплату недоїмки і протягом десяти робочих д нів після її отримання не с платив зазначену у вимозі с уму недоїмки разом з застосо ваною до нього фінансовою са нкцією, включеної до вимоги, або не узгодив вимогу з відпо відним органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхувальник узгодив вимогу, але не сплат ив узгоджену суму недоїмки п ротягом десяти робочих днів після отримання узгодженої в имоги, відповідний орган Пен сійного фонду звертається в установленому законом пор ядку і подає вимогу про спла ту недоїмки до відповідног о підрозділу державної вик онавчої служби. У зазначе них випадках орган Пенсійно го фонду також має право з вернутися до суду чи госп одарського суду з позовом про стягнення недоїмки. У ра зі звернення органу Пенсійно го фонду з позовом про стягне ння недоїмки до господарськ ого суду передбачені зако нодавством заходи досудово го врегулювання спорів не за стосовуються.

Виходячи з вимог ч.3 ст.106 ЗУ «П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування» позивачем надавалися розрах унки фактичних витрат на вип лату та доставку пільгових п енсій, призначених відповідн о до частини 2 Прикінцевих пол ожень Закону України від 09 лип ня 2003 року № 1058-I «Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування» Відкритому ак ціонерному товариству «Агро буд», а не Сватівській спеціа лізованій пересувній механі зованій колонії № 53 (аркуші сп рави 26-50).

Таким чином, отримавши розр ахунки фактичних витрат на в иплату та доставку пільгових пенсій, призначених відпові дно до частини 2 Прикінцевих п оложень Закону України від 09 л ипня 2003 року № 1058-I «Про загально обов' язкове державне пенсі йне страхування» в частині п енсій, призначених відповідн о до пунктів «б»-«з» ст. 13 Закон у України від 05 листопада 1991 ро ку № 1788-XII «Про пенсійне забезпе чення», не надавши на них до уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Сватівському районі Луганської області заперече нь та не оскарживши їх в суді, відповідач фактично узгодив такі розрахунки.

Відповідно до частини 2 Розділу XV «Прикінцеві полож ення» Закону України від 09 лип ня 2003 року № 1058-I «Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування» пенсійне забе зпечення застрахованих осіб , які працювали або працюють н а підземних роботах, на робот ах з особливо шкідливими і ос обливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших робо тах із шкідливими і важкими у мовами праці за списком № 2 вир обництв, робіт, професій, поса д і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестаці ї робочих місць, на посадах, що дають право на призначення п енсії за віком на пільгових у мовах або за вислугу років, як і відповідно до законодавств а, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умова х або за вислугу років, здійсн юється згідно з окремим зако нодавчим актом через професі йні та корпоративні фонди.

Підприємства та організац ії з коштів, призначених на оп лату праці, вносять до Пенсій ного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливи ми і особливо важкими умовам и праці за списком № 1 виробниц тв, робіт, професій, посад і по казників, затверджених Кабін етом Міністрів України, крім тих, що були безпосередньо за йняті повний робочий день на підземних роботах (включаюч и особовий склад гірничоряту вальних частин) з видобутку в угілля, сланцю, руди та інших к орисних копалин, на будівниц тві шахт та рудників за списк ом робіт і професій, затвердж еним Кабінетом Міністрів Укр аїни, починаючи з дня набранн я чинності цим Законом, у розм ірі 20 відсотків з наступним зб ільшенням її щороку на 10 відсо тків до 100-відсоткового розмір у відшкодування фактичних ви трат на виплату і доставку ци х пенсій до набуття права на п енсію за віком відповідно до цього Закону.

Виплата пенсій особам, які б ули безпосередньо зайняті по вний робочий день на підземн их роботах (включаючи особов ий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, с ланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників, за списком робіт і професій, затвердженим Каб інетом Міністрів України, та особам, пенсії яким призначе ні відповідно до пунктів «в» -«е» та «ж» статті 13 Закону Укр аїни від 05 листопада 1991 року №

1788-XII «Про пенсійне забезпеч ення», здійснюється до 01 січня 2005 року за рахунок коштів Пенс ійного фонду, а з 01 січня 2005 року - за рахунок коштів Державно го бюджету України до досягн ення пенсійного віку, передб аченого статтею 26 цього Закон у.

Таким чином, необхідність в ідшкодування відповідачем п озивачу фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, пр изначених на пільгових умова х за Списком 2, передбачена дію чим законодавством.

Порядок відшкодування під приємствами витрат Пенсійно го фонду України на виплату т а доставку пенсій, призначен их на пільгових умовах, врегу льовано розділом 6 Інструкці ї про порядок обчислення і сп лати страхувальниками та зас трахованими особами внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, за твердженої постановою правл іння Пенсійного фонду Україн и від 19 грудня 2003 року №21-1 та заре єстрованої в Міністерстві юс тиції України 16 січня 2004 року з а № 64/8663.

Згідно із п. 6.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України, відшк одуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій в таких ро змірах:

- для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Ін струкції (крім тих, які є платн иками фіксованого сільськог осподарського податку), - тако ж 100 відсотків фактичних витра т на виплату і доставку пенсі й, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прик інцевих положень Закону заст рахованим особам, які працюв али або працюють на роботах і з шкідливими і важкими умова ми праці за списком № 2 виробни цтв, робіт, професій, посад і п оказників, затверджених Кабі нетом Міністрів України та з а результатами атестації роб очих місць, на посадах, що дают ь право на призначення пенсі ї за віком на пільгових умова х;

- для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Ін струкції, - фактичні витрати н а виплату і доставку пенсій п рацівникам, зайнятим повний робочий день на підземних ро ботах, на роботах з особливо ш кідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 в иробництв, робіт, професій, по сад і показників, затверджен им Кабінетом Міністрів Украї ни, крім працівників, що були б езпосередньо зайняті повний робочий день на підземних ро ботах (включаючи особовий ск лад гірничорятувальних част ин) з видобутку вугілля, сланц ю, руди та інших корисних копа лин, на будівництві шахт та ру дників за списком робіт і про фесій, затвердженим Кабінето м Міністрів України, у таких р озмірах:

- 70 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2009 році.

Відповідно до п. 6.4 Інструкці ї про порядок обчислення і сп лати страхувальниками та зас трахованими особами внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України ро змір сум до відшкодування на поточний рік визначається в ідділами надходження доході в органів Пенсійного фонду У країни щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсі й, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положе нь Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-I «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування», які надсилаються підприємствам до 20-го січня по точного року та протягом 10 дні в з новопризначених (перерах ованих) пенсій (Розрахунки ск ладаються на підставі відомо стей відділів з призначення пенсій органів Пенсійного фо нду України, які подаються зг ідно з додатком 8 до 1 січня пот очного року та протягом 10 днів з дня прийняття рішення про п ризначення нової пенсії (п. 6.5 І нструкції про порядок обчисл ення і сплати страхувальника ми та застрахованими особами внесків на загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання до Пенсійного фонду Ук раїни.

Підприємства щомісяця до 25- го числа вносять до Пенсійно го фонду зазначену в повідом ленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставк у пенсій, призначених на піль гових умовах.

Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгови х пенсій за період з дати приз начення пенсії до дати склад ання розрахунку фактичних ви трат на виплату та доставку п ільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикі нцевих положень Закону Украї ни від 09 липня 2003 року № 1058-I «Про з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування», сп лачуються одночасно із оплат ою фактичних витрат на випла ту та доставку пільгових пен сій за перший поточний місяц ь (п. 6.8 Інструкції про порядок о бчислення і сплати страхувал ьниками та застрахованими ос обами внесків на загальнообо в'язкове державне пенсійне с трахування до Пенсійного фон ду України).

Відповідно до розрахунку з аборгованості Сватівська сп еціалізована пересувна меха нізована колонія №53 дочірньо го підприємства ПАТ «Агробуд » станом на 08.02.2012 року має борг п еред Управлінням пенсійного фонду України в Сватівськом у районі за період з серпня 2010 р оку по січень 2012 року у розмірі 8190,10грн. (а.с.15).

На підставі викладеного та враховуючи те, що відповідач за час судового розгляду спр ави заборгованість по відшко дуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, п ризначених на пільгових умов ах відповідно до пунктів «б» -«з» ст. 13 Закону України від 05 л истопада 1991 року № 1788-XII «Про пенс ійне забезпечення» не сплати в, уточнені позовні вимоги Уп равління пенсійного фонду Ук раїни в Сватівському районі Луганської області до Сватів ської спеціалізованої перес увної механізованої колонії №53 дочірнього підприємства П ублічного акціонерного това риства «Агробуд» про стягнен ня заборгованості по відшкод уванню фактичних витрат на в иплату і доставку пільгових пенсій у розмірі 8190,10 грн. визна ються судом документально об ґрунтованими, підтвердженим и матеріалами справи та таки ми, що підлягають повному зад оволенню.

Враховуючи вимоги ч. 4 ст. 94 КА С України, судові витрати у ці й справі не підлягають стягн енню з відповідача, оскільки у справах, в яких позивачем є суб' єкт владних повноважен ь, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витра ти, здійснені позивачем, з від повідача не стягуються.

Керуючись частиною 2 Прик інцевих положень Закону Укра їни від 09 липня 2003 року № 1058-I «Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування», р озділом 6 Інструкції про поря док обчислення і сплати стра хувальниками та застрахован ими особами внесків на загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування до Пенсійно го фонду України, затверджен ої постановою правління Пенс ійного фонду України від 19 гру дня 2003 року № 21-1 та зареєстрован ої в Міністерстві юстиції Ук раїни 16 січня 2004 року за № 64/8663, ст. ст. 2, 9, 10, 11, 17, 18, 71, 94, 158-163,167 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний по зов Управління пенсійного фо нду України в Сватівському р айоні Луганської області до Сватівської спеціалізовано ї пересувної механізованої к олонії №53 дочірнього підприє мства Публічного акціонерно го товариства «Агробуд» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних вит рат на виплату і доставку піл ьгових пенсій у розмірі 8190,10 гр н. задовольнити.

Стягнути з Сватівськ ої спеціалізованої пересувн ої механізованої колонії №53 д очірнього підприємства Публ ічного акціонерного товарис тва «Агробуд» (код ЄДРПОУ 00910274, місцезнаходження: 92600, Лугансь ка область, м.Сватове, вул.Челю скінців, 3) заборгованість по с платі фактичних витрат на ви плату та доставку пільгових пенсій в сумі 8190,10грн. (вісім тис яч сто дев' яносто гривень 10к оп.).

Постанова може бути о скаржена в апеляційному поря дку до Донецького апеляційно го адміністративного суду.

Апеляційна скарга подаєть ся до Донецького апеляційног о адміністративного суду чер ез Луганський окружний адмін істративний суд. Копія апеля ційної скарги одночасно надс илається особою, яка її подає , до суду апеляційної інстанц ії.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні ап еляційна скарга подається пр отягом десяти днів з дня отри мання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повн оважень у випадках та порядк у, передбачених частиною чет вертою статті 167 КАС України, б уло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, встановленого статтею 186 КА С України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Якщо строк апеляційного ос карження буде поновлено, то в важається, що постанова суду не набрала законної сили.

Суддя Н.В. Мирончук

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.03.2012
Оприлюднено28.03.2012
Номер документу22111569
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1270/1461/2012

Постанова від 20.03.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.В. Мирончук

Ухвала від 13.03.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.В. Мирончук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні