Ухвала
від 28.03.2012 по справі 0870/2759/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

28 березня 2012 року                                                   Справа №  0870/2759/12

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Садовий Ігор Вікторович, перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю «АПО Фрунзе»

до: Підрозділу примусового виконання рішень  відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області

третя особа: Відкрите акціонерне товариство Банк «Біг Енергія»

про: визнання бездіяльності відповідача протиправною та зобов'язання вчинити певні дії

та виконання вимог ст.ст. 105, 106, 181 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

          26.03.2012 Товариство з обмеженою відповідальністю «АПО Фрунзе» звернулося до Запорізького окружного адміністративного суду із позовною заявою до Підрозділу примусового виконання рішень  відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області, третя особа: Відкрите акціонерне товариство Банк «Біг Енергія» про визнання бездіяльності відповідача по не зняттю арешту протиправною та зобов'язання відповідача вчинити певні дії, а саме зняти арешт з нерухомого майна та вжити заходів щодо вилучення запису про накладання арешту на нерухоме майно з Єдиного реєстру заборони відчуження об'єктів нерухомого майна.

            За правилами ст.107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства.  

Спір виник із публічно – правових відносин, у яких відповідач є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно із ст.17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися у порядку адміністративного судочинства.

Підстави для  повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч.5 ст.181 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби вирішується судом протягом десяти днів після відкриття провадження у справі.

За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність закінчення підготовчого провадження, відкриття провадження в адміністративній справі та призначення її до судового розгляду.

Крім того, суд вважає за необхідне на підставі ч.2 ст.53 КАС України залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача – Відкрите акціонерне товариство Банк «Біг Енергія».

Керуючись ст.ст. 53, 107, 160, 165, 181 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження в адміністративній справі №0870/2759/12 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АПО Фрунзе» до Підрозділу примусового виконання рішень  відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області, третя особа: Відкрите акціонерне товариство Банк «Біг Енергія» про визнання бездіяльності відповідача по не зняттю арешту протиправною та зобов'язання відповідача вчинити певні дії, а саме зняти арешт з нерухомого майна та вжити заходів щодо вилучення запису про накладання арешту на нерухоме майно з Єдиного реєстру заборони відчуження об'єктів нерухомого майна.

2.Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Відкрите акціонерне товариство Банк «Біг Енергія».

3.Закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду у судовому засіданні на            05 квітня 2012 року     , яке відбудеться за адресою: м.Запоріжжя, вул.Кремлівська, 65-в в залі судових засідань №11, о    11:30    Справа розглядатиметься одноособово суддею Садовим Ігорем Вікторовичем.

4.Зобов'язати позивача надати до судового засідання: довіреність на представника; всі документи, зазначені у позові; уточнити відповідача; інші документи, що можуть бути використані при розгляді справи; листування з відповідачем по суті спору; належно засвідчені копії витребуваних документів надати у справу, оригінали – для огляду.  

5.Запропонувати відповідачу надати: Положення про відділ, свідоцтво про державну реєстрацію; довіреність на представника; у разі невизнання адміністративного позову надати до 04.04.2012 письмові заперечення на позов та документи на обґрунтування заперечень; докази вжиття заходів передбачених ч.2 ст.50 Закону України «Про виконавче провадження»; інші документи, що можуть бути використані при розгляді справи; належно засвідчені копії витребуваних документів надати у справу, оригінали – суду для огляду.

6.Третій особі надати: правоустановчі документи; довіреність на представника; письмові пояснення по суті спору.

7.Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі, відповідачу та третій особі  – копію позовної заяви з додатками.  

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя                                                                      І.В.Садовий

 

Дата ухвалення рішення28.03.2012
Оприлюднено30.03.2012
Номер документу22203400
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/2759/12

Постанова від 05.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Постанова від 05.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Постанова від 05.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 28.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні