Постанова
від 20.03.2012 по справі 2а-1870/1496/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 березня 2012 р. С права № 2a-1870/1496/12

Суддя Сумського окружно го адміністративного суду К равченко Є.Д., розглянувши в пр иміщенні суду в м. Суми адміні стративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Ромнах та Роменсь кому районі Сумської області до Державного підприємства "Роменський ветеринарно-сан ітарний завод" про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фо нду України в м. Ромнах та Роме нському районі Сумської обла сті (далі - позивач) звернулося до суду з позовом, у якому про сить стягнути з Державного п ідприємства "Роменський вет еринарно-санітарний завод" (д алі - відповідач) заборговані сть зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування з а грудень 2011 року у розмірі 1 951, 59 грн., штрафу та пені у загально му розмірі 78, 62 грн. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, як ий перебуває на обліку в Упр авлінні Пенсійного фонду Укр аїни в м. Ромнах та Роменськом у районі Сумської області як платник єдиного внеску на за гальнообов'язкове державне с оціальне страхування всупе реч вимог Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування", не сплатив у встановлений за коном строк та належному роз мірі єдиний внесок на загаль нообов'язкове державне соціа льне страхування за грудень 2011 року. Крім того, всупереч вим ог п. 1 ч. 2 ст. 6 вищезазначеного З акону за несплату (неперерах ування) або несвоєчасну спла ту (несвоєчасне перерахуванн я) єдиного внеску до відповід ача рішенням були застосован і фінансові санкції та нарах ована пеня у загальному розм ірі 78, 62 грн., які станом на день п одачі позову не сплачені.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, н алежним чином повідомлений п ро час і місце розгляду справ и (а.с. 16), в позовних вимогах про сить розглядати справу без у часті представника управлін ня.

Відповідач в судове засіда ння не з'явився, про день, час і місце розгляду справи був по відомлений належним чином (а .с. 17). Поштове відправлення, яке направлялося відповідачу за останнім відомим місцезнах одженням за адресою, зазначе ною у довідці з ЄДРПОУ та свід оцтві про державну реєстраці ю юридичної особи, було повер нуто до суду з відміткою пошт и: "підприємство не працює". Ві дповідно до положень ч. 11 ст. 35 К АС України, у разі повернення поштового відправлення із п овісткою, яка не вручена адре сату з незалежних від суду пр ичин, вважається, що така пові стка вручена належним чином.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які прий мають участь у справі, фіксув ання судового засідання по с праві за допомогою звукозапи сувального пристрою згідно с т.ст. 12, 41 КАС України не здійсню ється.

Перевіривши матеріали спр ави та оцінивши докази в їх су купності, суд вважає за необх ідне позов задовольнити, вих одячи з наступного.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований як юрид ична особа 28.10.2003 та є платником страхових внесків, що підтве рджується копією свідоцтва п ро державну реєстрацію юриди чної особи (а.с. 12), копією довід ки з ЄДРПОУ № 107633 (а.с. 11) та вбачає ться зі змісту позовних вимо г.

Згідно поданого до позивач а звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, гро шового забезпечення, допомог и, компенсації) застраховани х осіб та суми нарахованого є диного внеску на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування до органів Пенсі йного фонду України за груде нь 2011 року, відповідачем було с амостійно нараховано суму єд иного внеску за грудень 2011 рок у у розмірі 1 951, 60 грн. (а.с. 4-6).

Станом на день подачі позов у за відповідачем рахується часткова сплата у розмірі 0,1 г рн., залишок несплаченої забо ргованості становить 1 951, 59 грн ., що підтверджується розраху нком суми заборгованості (а.с . 3).

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 Зако ну України "Про збір та облік є диного внеску на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування", платник єдиног о внеску зобов'язаний своєча сно та в повному обсязі нарах овувати, обчислювати і сплач увати єдиний внесок.

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування", п. 3.1 Порядку формув ання та подання страхувальни ками звіту щодо сум нарахова ного єдиного внеску на загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування, затвердже ного постановою правління Пе нсійного фонду України 08 жовт ня 2010 року № 22-2, платники єдиного внеску зобов'язані сплачува ти єдиний внесок, нараховани й за відповідний базовий зві тний період, не пізніше 20 числ а місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим зв ітним періодом в даному випа дку для відповідача є календ арний місяць.

Враховуючи, що сума єдиного внеску на загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання за грудень 2011 року відпо відачем у строки, визначені с т. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на зага льнообов'язкове державне соц іальне страхування", сплачен а у повному обсязі не була, у з в'язку з чим за відповідачем у творилася заборгованість у розмірі 1 951, 59 грн., що підтвердж ується матеріалами справи, с уд приходить до висновку, що в имоги позивача про стягнення з відповідача зазначеної су ми єдиного внеску за грудень 2011 року є обґрунтованими та та кими, що підлягають задоволе нню.

Крім того, згідно п. 2 ч. 11 ст. 25 З акону № 2464 територіальним орг аном Пенсійного фонду до пла тника єдиного внеску за несп лату (неперерахування) або не своєчасну сплату (несвоєчасн е перерахування) єдиного вне ску накладається штраф у роз мірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Відповідно до п. 2 ч. 14 ст. 25 Зако ну № 2464 суми пені та штрафів, пе редбачених цим Законом, підл ягають сплаті платником єдин ого внеску протягом десяти р обочих днів після надходженн я відповідного рішення. При ц ьому платник у зазначений ст рок має право оскаржити таке рішення до органу Пенсійног о фонду вищого рівня або до су ду з одночасним обов'язковим письмовим повідомленням про це територіального органу П енсійного фонду, яким прийня то це рішення.

Так, відповідно до ч. 10 та п. 2 ч . 11 ст. 25 Закону № 2464 позивачем 10.01.2012 було прийнято рішення № 2 ЄСВ про застосування штрафних са нкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) а бо несвоєчасну сплату (несво єчасне перерахування) єдиног о внеску, яким до відповідача було застосовано штраф у роз мірі 64, 98 грн. та нараховано пен ю у розмірі 13, 64 грн. (а.с. 7).

Рішення № 2 ЄСВ було отриман о відповідачем 10.01.2012, що підтвер джується підписом в.о. директ ора Державного підприємства "Роменський ветеринарно-сан ітарний завод" на рішенні і пр отягом 10 робочих днів не оскар жувалося.

Заборгованість по вищевка заному рішенню сплачена не б ула і станом на день подачі по зову заборгованість станови ть у загальному розмірі 78, 62 грн ., що підтверджується розраху нком фінансової санкції та п ені по особовому рахунку (а.с. 8) та вбачається зі змісту позо вних вимог.

Враховуючи, що штраф та пеня відповідачем у строки, визна чені законодавством, сплачен і у повному обсязі сплачені н е були, у зв'язку з чим за відпо відачем утворилася заборго ваність у загальному розмірі 78, 62 грн., що підтверджується ма теріалами справи, суд приход ить до висновку, що вимоги поз ивача про стягнення з відпов ідача зазначеної суми заборг ованості є обґрунтованими та такими, що підлягають задово ленню.

За таких обставин, суд вважа є вимоги позивача обґрунтова ними та такими, що підлягають задоволенню в повному обсяз і.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов У правління Пенсійного фонду У країни в м. Ромнах та Роменськ ому районі Сумської області до Державного підприємства " Роменський ветеринарно-сан ітарний завод" про стягнення заборгованості - задовольн ити.

Стягнути з Державного підп риємства "Роменський ветери нарно-санітарний завод" (42027, Су мська область, Роменський ра йон, с. Овлаші, ідентифікаційн ий код 00688999, р/р 2600311439 в Сумській обл асній дирекції АППБ "Аваль", МФ О 337483) на користь Управління Пе нсійного фонду України в м. Ро мнах та Роменському районі С умської області (42000, Сумська об ласть, м. Ромни, бул. Шевченка, 8, ідентифікаційний код 37431010, р/р 2 56093108275 в ТВБВ № 10018/0121 філії Сумське обласне управління АТ "Ощадб анк", МФО 337568) заборгованість зі сплати єдиного внеску на заг альнообов' язкове державне соціальне страхування за гр удень 2011 року у розмірі 1 951 (одна тисяча дев' ятсот п' ятдеся т одна) грн. 59 коп. та зі сплати ш трафу у розмірі 64 (шістдесят ч отири) грн. 98 коп. і пені у розмі рі 13 (тринадцять) грн. 64 коп.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) Є.Д. Кравченко

З оригіналом згід но

Суддя Є.Д. Кравченко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.03.2012
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу22253096
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/1496/12

Постанова від 20.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 01.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 01.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Постанова від 20.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні