Постанова
від 20.03.2012 по справі 2а-1870/1496/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 березня 2012 р. Справа № 2a-1870/1496/12

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Кравченко Є.Д., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Ромнах та Роменському районі Сумської області до Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в м. Ромнах та Роменському районі Сумської області (далі - позивач) звернулося до суду з позовом, у якому просить стягнути з Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" (далі - відповідач) заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за грудень 2011 року у розмірі 1 951, 59 грн., штрафу та пені у загальному розмірі 78, 62 грн. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, який перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в м. Ромнах та Роменському районі Сумської області як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування всупереч вимог Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", не сплатив у встановлений законом строк та належному розмірі єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за грудень 2011 року. Крім того, всупереч вимог п. 1 ч. 2 ст. 6 вищезазначеного Закону за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску до відповідача рішенням були застосовані фінансові санкції та нарахована пеня у загальному розмірі 78, 62 грн., які станом на день подачі позову не сплачені.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи (а.с. 16), в позовних вимогах просить розглядати справу без участі представника управління.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про день, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином (а.с. 17). Поштове відправлення, яке направлялося відповідачу за останнім відомим місцезнаходженням за адресою, зазначеною у довідці з ЄДРПОУ та свідоцтві про державну реєстрацію юридичної особи, було повернуто до суду з відміткою пошти: "підприємство не працює". Відповідно до положень ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які приймають участь у справі, фіксування судового засідання по справі за допомогою звукозаписувального пристрою згідно ст.ст. 12, 41 КАС України не здійснюється.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позов задовольнити, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований як юридична особа 28.10.2003 та є платником страхових внесків, що підтверджується копією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (а.с. 12), копією довідки з ЄДРПОУ № 107633 (а.с. 11) та вбачається зі змісту позовних вимог.

Згідно поданого до позивача звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів Пенсійного фонду України за грудень 2011 року, відповідачем було самостійно нараховано суму єдиного внеску за грудень 2011 року у розмірі 1 951, 60 грн. (а.с. 4-6).

Станом на день подачі позову за відповідачем рахується часткова сплата у розмірі 0,1 грн., залишок несплаченої заборгованості становить 1 951, 59 грн., що підтверджується розрахунком суми заборгованості (а.с. 3).

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", п. 3.1 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України 08 жовтня 2010 року № 22-2, платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом в даному випадку для відповідача є календарний місяць.

Враховуючи, що сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за грудень 2011 року відповідачем у строки, визначені ст. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", сплачена у повному обсязі не була, у зв'язку з чим за відповідачем утворилася заборгованість у розмірі 1 951, 59 грн., що підтверджується матеріалами справи, суд приходить до висновку, що вимоги позивача про стягнення з відповідача зазначеної суми єдиного внеску за грудень 2011 року є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Крім того, згідно п. 2 ч. 11 ст. 25 Закону № 2464 територіальним органом Пенсійного фонду до платника єдиного внеску за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Відповідно до п. 2 ч. 14 ст. 25 Закону № 2464 суми пені та штрафів, передбачених цим Законом, підлягають сплаті платником єдиного внеску протягом десяти робочих днів після надходження відповідного рішення. При цьому платник у зазначений строк має право оскаржити таке рішення до органу Пенсійного фонду вищого рівня або до суду з одночасним обов'язковим письмовим повідомленням про це територіального органу Пенсійного фонду, яким прийнято це рішення.

Так, відповідно до ч. 10 та п. 2 ч. 11 ст. 25 Закону № 2464 позивачем 10.01.2012 було прийнято рішення № 2 ЄСВ про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску, яким до відповідача було застосовано штраф у розмірі 64, 98 грн. та нараховано пеню у розмірі 13, 64 грн. (а.с. 7).

Рішення № 2 ЄСВ було отримано відповідачем 10.01.2012, що підтверджується підписом в.о. директора Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" на рішенні і протягом 10 робочих днів не оскаржувалося.

Заборгованість по вищевказаному рішенню сплачена не була і станом на день подачі позову заборгованість становить у загальному розмірі 78, 62 грн., що підтверджується розрахунком фінансової санкції та пені по особовому рахунку (а.с. 8) та вбачається зі змісту позовних вимог.

Враховуючи, що штраф та пеня відповідачем у строки, визначені законодавством, сплачені у повному обсязі сплачені не були, у зв'язку з чим за відповідачем утворилася заборгованість у загальному розмірі 78, 62 грн., що підтверджується матеріалами справи, суд приходить до висновку, що вимоги позивача про стягнення з відповідача зазначеної суми заборгованості є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

За таких обставин, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в м. Ромнах та Роменському районі Сумської області до Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з Державного підприємства "Роменський ветеринарно-санітарний завод" (42027, Сумська область, Роменський район, с. Овлаші, ідентифікаційний код 00688999, р/р НОМЕР_1 в Сумській обласній дирекції АППБ "Аваль", МФО 337483) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Ромнах та Роменському районі Сумської області (42000, Сумська область, м. Ромни, бул. Шевченка, 8, ідентифікаційний код 37431010, р/р 256093108275 в ТВБВ № 10018/0121 філії Сумське обласне управління АТ "Ощадбанк", МФО 337568) заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за грудень 2011 року у розмірі 1 951 (одна тисяча дев'ятсот п'ятдесят одна) грн. 59 коп. та зі сплати штрафу у розмірі 64 (шістдесят чотири) грн. 98 коп. і пені у розмірі 13 (тринадцять) грн. 64 коп.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя (підпис) Є.Д. Кравченко

З оригіналом згідно

Суддя Є.Д. Кравченко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.03.2012
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50792619
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/1496/12

Постанова від 20.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 01.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 01.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Постанова від 20.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні