Ухвала
від 06.03.2012 по справі 2а-3131/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

У Х В А Л А

про залишення позовної за яви без руху

м. Київ

06 березня 2012 року № 2а-3131/12/2670

Суддя Окружного адмініс тративного суду міста Києва Кротюк О.В., ознайомившись з по зовною заявою

Державної комісії з регул ювання ринків фінансових пос луг України

до Повного товариства "Ломбар д "Картбланш "Єфімов В.І. і К омпанія"

про стягнення шрафу в сумі 3 750,00г рн.,

В С Т А Н О В И В:

Позовна заява підляга є залишенню без руху.

Статтею 106 КАС України встан овлено вимоги до позовної за яви. Зокрема, у позовній заяві до позовної заяви додається документ про сплату судовог о збору, крім випадків, коли йо го не належить сплачувати.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС Укр аїни суддя, встановивши, що по зовну заяву подано без додер жання вимог, встановлених ст аттею 106 цього Кодексу, постан овляє ухвалу про залишення п озовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позов ної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, дост атній для усунення недоліків .

Вивчивши матеріали позовної заяви, суд встанови в, що позивачем не виконані ви моги ст. 106 КАС України в частин і надання документу про спла ту судового збору. Позивач в п озовній заяві зазначає про з вільнення від сплати судовог о збору на підставі п. 7 ч. 1 ст. 5 З акону України «Про судовий з бір». Відповідно до вказаної норми від сплати судового зб ору звільняються державні ор гани, підприємства, установи , організації, громадські орг анізації та громадяни, які зв ернулися у випадках, передба чених законодавством, із зая вами до суду щодо захисту пра в та інтересів інших осіб, а та кож споживачі - за позовами, що пов'язані з порушенням їхніх прав. Як вбачається з предмет у позовної заяви позивач зве рнувся до суду про стягнення штафних санкцій згідно ріше ння, винесеного Держфінпослу г. Як вказане рішення позивач а, так і предмет позову не пер едбачає захисту прав та інте ресів інших осіб, оскільки та кі треті особи в позові не заз начені, а стягнення штрафних санкцій їх не стосується. Пор яд з цим, позивачем не зазначе но конкретно норму закону, як а передбачає випадки звернен ня Держфінпослуг із заявами до суду щодо захисту прав та і нтересів інших осіб.

Виходячи з вищевикла деного, суд дійшов висновку, щ о несплата судового збору по зивачем є підставою для зали шення позовної заяви без рух у, оскільки позивачем не наве дено жодної норми закону, згі дно якої останній звільнений від сплати судового збору.

Зазначений недолік може бути виправлений шляхо м надання документу про спла ту судового збору за розгляд адміністративної справи Окр ужним адміністративним судо м міста Києва в розмірі визна ченому Законом України «Про судовий збір», враховуючи за явлені майнові вимоги.

Керуючись ст. 108 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, суддя Окружного адмі ністративного суду міста Киє ва, -

У Х В А Л И В:

1.Залишити позовну зая ву Державної комісії з регул ювання ринків фінансових пос луг України без руху .

2.Встановити позивачу строк до 26 березня 2012 року для усунен ня недоліків позовної заяви.

3.Попередити позивача про на слідки недотримання вимог ух вали про залишення позовної заяви без руху, передбачені п . 1 ч.3 ст. 108 КАС України.

Ухвала може бути оскарже на до суду апеляційної інста нції у порядку та строки вста новлені ст.ст. 185-187 КАС України т а набирає законної сили у пор ядку та строки, встановлені с таттею 254 КАС України.

Суддя О.В. Кротюк

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.03.2012
Оприлюднено04.04.2012
Номер документу22289289
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3131/12/2670

Ухвала від 06.12.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кротюк О.В.

Ухвала від 29.11.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кротюк О.В.

Постанова від 04.05.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кротюк О.В.

Ухвала від 16.03.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кротюк О.В.

Ухвала від 06.03.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кротюк О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні