Постанова
від 29.03.2012 по справі 0870/982/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2012 року Справа № 0870/982/12

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Артоуз О.О ., при секретарі судового засі дання Сподіновій А.М.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

Запорізький окружний адмі ністративний суд у складі го ловуючого судді Артоу з О.О., при секретарі судового засідання Сподіновій А.М. роз глядаючи у судовому засіданн і адміністративну справу

за позовною заявою: Запоріз ького обласного відділення Ф онду соціального страхуванн я

з тимча сової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції

до: Товари ства з обмеженою відповідаль ністю

«Украї нська ділінгова компанія»

про: стягне ння заборгованості по страхо вим внескам

ВСТАНОВИВ:

07 лютого 2012 року до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Запорізького о бласного відділення Фонду со ціального страхування з тимч асової втрати працездатност і в особі Виконавчої дирекці ї до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Українськ а ділінгова компанія» про ст ягнення заборгованості по ст раховим внескам, у сумі 1532 грн. 53 коп.

В адміністративному позов і вказано, що Товариство з обм еженою відповідальністю «Ук раїнська ділінгова компанія » не сплачує у добровільному порядку заборгованість по с траховим внескам у сумі 1532 грн . 53 коп., відповідно до Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування у зв' язку з тимчасо вою втратою працездатності т а витратами, зумовленими пох ованням».

У зв' язку з цим, Запорізьке обласне відділення Фонду со ціального страхування з тимч асової втрати працездатност і в особі Виконавчої дирекці ї звернулось із позовом до су ду.

29.03.2012 позивач у судове засіда ння не з' явився, надав через канцелярію суду заяву про ро згляд справи без його участі . Позовні вимоги підтримує у п овному обсязі.

Відповідач у судове засіда ння також не з' явився. Про ча с і місце судового засідання був повідомлений належним ч ином. Судові повістки про вик лик направлялись відповідач у рекомендованим листом з по відомленням про вручення на юридичну адресу внесену до Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС Укр аїни, розписку про одержання повістки (повістку у разі нем ожливості вручити її адресат у чи відмови адресата її одер жати) належить негайно повер нути до адміністративного су ду. У разі повернення поштово го відправлення із повісткою , яка не вручена адресату з нез алежних від суду причин, вваж ається, що така повістка вруч ена належним чином.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами ст. 41 КА С України суд розглянув спра ву на підставі наявних доказ ів, фіксування судового засі дання за допомогою звукозапи сувального технічного засоб у не здійснювалось.

Згідно ст. 1 Закону України « Про загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами , зумовленими похованням» ві д 18.01.2001 року № 2240 - III», (далі - Закон Ук раїни № 2240) загальнообов'язков е державне соціальне страхув ання у зв'язку з тимчасовою вт ратою працездатності та витр атами, зумовленими поховання м, передбачає матеріальне за безпечення громадян у зв'язк у з втратою заробітної плата (доходу) внаслідок тимчасово ї втрати працездатності (вкл ючаючи догляд за хворою дити ною, дитиною-інвалідом, хвори м членом сім'ї), вагітності та пологів, часткову компенсаці ю витрат пов'язаних із смертю застрахованої особи або чле нів її сім'ї, а також надання с оціальних послуг з рахунок б юджету Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності, що формуєть ся шляхом сплати страхових в несків власником або уповнов аженим ним органом, громадян ами, а також за рахунок інших д жерел, передбачених у Законі .

Відповідно до п. 7 прикінцев их та перехідних положень За кону України № 2464-УІ від 08.07.2010 рок у «Про збір та облік єдиного в неску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння» (далі - Закон України № 2464), с уми внесків, нарахованих на з агальнообов'язкове державне соціальне страхування на ви падок безробіття, загальнооб ов'язкове державне соціальне у зв'язку з тимчасовою втрато ю працездатності та витратам и, зумовленими похованням, за гальнообов'язкове державне с оціальне страхування від нещ асного випадку на виробництв і та професійного захворюван ня, які спричинили втрату пра цездатності, строк сплати як их не настав на 1 січня 2011 року, т а суми нарахованого збору на обов'язкове державне пенсій не страхування до 1 січня 2004 рок у, строк сплати яких не настав на 1 січня 2011 року, не сплачені с таном на 1 січня 2011 року, підляг ають сплаті в порядку, що діяв до 1 січня 2011 року.

На підставі вищенаведеної норми Закону України № 2464 та у відповідності до норм законо давства про загальнообов'язк ове соціальне страхування, я кі діяли до 01.01.2011 року, а саме згі дно підпункту 2 пункту 2 ст. 27 За кону України № 2240 страхувальн ик зобов'язаний нараховувати та сплачувати страхові внес ки в повному обсязі в установ лені строки. Перерахування з азначених сум шляхом безготі вкових розрахунків здійснює ться страхувальниками робот одавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одерж ання в установах банку кошті в на оплату праці за відповід ний період. Не сплачені в цей с трок кошти вважаються недоїм кою.

ТОВ «Українська ділінгова компанія» має найману робоч у силу та зареєстроване з 20.07.2006 в Орджонікідзевській районн ій виконавчій дирекції Запор ізького обласного відділенн я Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності за № 230 050006675.

Відповідно до останнього з віту Ф4-ФСС з ТВП, наданого від повідачем за 9 місяців 2011 року д о Запорізького обласного від ділення Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності в особі Вик онавчої дирекції, загальна з аборгованість внаслідок нес плати страхових внесків скла дає 2532 грн. 53 коп. Звіт Ф4-ФСС з ТВП за 2011 рік не надавався.

Заборгованість підтверджу ється актом звірки від 20.10.2011. Та ким чином, прострочена забор гованість відповідача, що пі длягає примусовому стягненн ю у судовому порядку, станом н а 01.01.2012, складає 2532 грн. 53 коп.

Станом на 17.01.2012 заборгованіст ь відповідачем не погашена.

Таким чином, (відповідно до п. 7 прикінцевих та перехідних положень Закону України № 2464-У І від 08.07.2010 року «Про збір та обл ік єдиного внеску на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування», стягнення заборгованості із сплати стр ахових внесків за діючими ви дами загальнообов'язкового д ержавного соціального страх ування та сум штрафних санкц ій, нарахованих та/або не спла чених у період до 1 січня 2011 рок у, в тому числі страхових внес ків, строк сплати яких на 1 січ ня 2011 року не настав, здійснюєт ься фондами загальнообов'язк ового державного соціальног о страхування відповідно до законодавства, що діяло на мо мент виникнення такої заборг ованості або застосування шт рафних санкцій), заборговані сть, що підлягає примусовому стягненню у судовому порядк у з відповідача складає відп овідно до останнього наданог о звіту 2532 грн. 53 коп.

Відповідно до ст. 8 Закону Ук раїни № 2240 спори, що виникають з правовідносин за цим Законо м, вирішуються органами Фонд у в порядку, встановленому ст атутом Фонду та в судовому по рядку.

Відповідно до ст. 30 Закону Ук раїни № 2240 (в редакції, що діяла на час виникнення заборгова ності, та застосовується з ур ахуванням п. 7 прикінцевих та п ерехідних положень Закону Ук раїни № 2464) строк давності в раз і стягнення страхових внескі в, пені та фінансових санкцій , не застосовується.

За правилами частини 4 ст. 94 К АС України, у справах, в яких п озивачем є суб' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати, здійснені по зивачем, з відповідача не стя гуються. Крім цього, позиваче м не було надано суду доказів понесених ним судових витра т.

Керуючись ст.ст. 161, 162, 163, 167 КАС Ук раїни, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов За порізького обласного відділ ення Фонду соціального страх ування з тимчасової втрати п рацездатності в особі Викона вчої дирекції до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Українська ділінгова комп анія» про стягнення заборгов аності по страховим внескам, у сумі 1532 грн. 53 коп. - задоволь нити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ук раїнська ділінгова компанія » (ідентифікаційний код 34501137) за боргованість по страховим вн ескам у сумі 1532 грн. 53 коп. (одна т исяча п' ятсот тридцять дві гривні 53 копійки) на користь З апорізького обласного відді лення Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності в особі Викон авчої дирекції.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги , з подачею її копії відповідн о до кількості осіб, які берут ь участь у справі.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб' єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ О.О. Артоуз

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.03.2012
Оприлюднено06.04.2012
Номер документу22341130
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/982/12

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 19.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 07.06.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 29.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 29.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 06.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 10.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні