Постанова
від 27.03.2012 по справі 28/121-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

27.03.2012 справа № 28/121-б

за заявою приватного акціонерного товариства "Ук раїнська гірничо-металургій на компанія"

до товариства з обмеженою відповідальніст ю "Укобудпостач" (код 33993753)

про визнання б анкрутом

Суддя Копитова О.С.

Секретар с/з Атарщікова А.М .

За участю представникі в сторін:

від заявника: ОСОБ А_1, представник за довірені стю № 8563 від 28.12.2011

від боржника: не з ' явився

розпорядник майна: арбіт ражний керуючий Мерзлякова О .О.

В судовому засіданні прис утні:

1) представник товариства з обмеженою відповідальністю "ІВІК" - ОСОБА_2, довірен ість № 308/10/11 від 18.10.2011;

2) представник Київського мі ського центру зайнятості - ОСОБА_3, довіреність № 08-2755 від 23.03.2011.

Обставини справи:

Приватне акціонерне т овариство "Українська гірнич о-металургійна компанія" зве рнулось до господарського су ду міста Києва з заявою про ви знання банкрутом товариства з обмеженою відповідальніст ю "Укобудпостач" з урахування м приписів ст. 1, 3-14 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом".

Ухвалою господарського су ду міста Києва від 28.07.2011 порушен о провадження по справі № 28/121-б , введено мораторій на задово лення вимог кредиторів та пр оцедуру розпорядження майно м боржника та призначено під готовче судове засідання на 18.08.2011.

Ухвалою підготовчого засі дання від 18.08.2011 визнано розмір в имог ініціюючого кредитора - приватного акціонерного тов ариства "Українська гірничо- металургійна компанія", яке п одало заяву про порушення сп рави про банкрутство до това риства з обмеженою відповіда льністю "Укобудпостач" на 501 204,81 грн., призначено у справі № 28/121-б розпорядником майна боржник а арбітражного керуючого Мер злякову Оксану Олександрівн у (ліцензія НОМЕР_1 від 15.08.2011) , зобов' язано заявника за йо го рахунок у десятиденний ст рок подати до офіційного дру кованого органу Верховної Ра ди України чи Кабінету Мініс трів України оголошення про порушення справи про банкрут ство боржника з метою виявле ння всіх кредиторів і можлив их санаторів, розпорядника м айна надати на затвердження реєстр вимог кредиторів борж ника та призначено попереднє засідання на 17.11.2011.

Попереднє судове засіданн я відкладалось.

Ухвалою суду від 17.11.2011 відсто ронено керівника товариства з обмеженою відповідальніст ю "Укобудпостач" ОСОБА_4 ві д виконання покладених на нь ого обов' язків; обов' язки керівника товариства з обмеж еною відповідальністю "Укобу дпостач" тимчасово покладено на розпорядника майна боржн ика - арбітражного керуючого Мерзлякову Оксану Олександр івну.

Ухвалою попереднього засі дання від 20.12.2011 визнано кредито рами товариства з обмеженою відповідальністю "Укобудпос тач" товариство з обмеженою в ідповідальністю "Джей Ей Еф У країна" на суму 312 061,05 грн., товари ство з обмеженою відповідаль ністю "ІВІК" на суму 43 365,38 грн., Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Дарницькому районі м . Києва на суму 10 925,35 грн., Київськ ий міський центр зайнятості на суму 844,34 грн., Управління вик онавчої дирекції Фонду соціа льного страхування від нещас них випадків на виробництві та професійних захворювань У країни у м. Києві на суму 806,57 грн ., державну податкову інспекц ію у Дарницькому районі м. Киє ва на суму 155 889,10 грн.; включено до реєстру вимог кредиторів ви моги приватного акціонерног о товариства "Українська гір ничо-металургійна компанія", яке подало заяву про порушен ня справи про банкрутство до товариства з обмеженою відп овідальністю "Укобудпостач", визнані ухвалою підготовчог о засідання суду від 18.08.2011 на су му 501 204,81 грн.; затверджено реєст р вимог кредиторів товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Укобудпостач" на загальну суму 1 025 096,60 грн.; зобов' яз ано розпорядника майна товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Укобудпостач" арбітр ажного керуючого Мерзлякову О.О. протягом 10 днів повідомит и кредиторів про місце і час п роведення зборів кредиторів та провести відповідні збор и та надати суду протокол збо рів кредиторів боржника, на я ких обрано комітет кредиторі в боржника, а також протокол з асідання комітету кредиторі в, на якому вирішено питання п ро відкриття ліквідаційної п роцедури або процедури санац ії боржника, призначення лік відатора або керуючого санац ією боржника.

Ухвалою підготовчого засі дання від 18.08.2011 підсумкове судо ве засідання було призначено на 16.02.2012.

Ухвалою суду від 16.02.2012 у зв' я зку з неявкою представників сторін розгляд справи було в ідкладено на 13.03.2012.

Ухвалою суду від 13.03.2012 розгля д справи було відкладено на 27. 03.2012.

До загального відділу суду від розпорядника майна наді йшло клопотання комітету кре диторів про визнання боржник а банкрутом та відкриття лік відаційної процедури.

Згідно протоколу № 1 від 24.02.2012 з асідання комітету кредиторі в товариства з обмеженою від повідальністю "Укобудпостач ", комітетом кредиторів виріш ено звернутись до суду з клоп отанням про визнання товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Укобудпостач" банкруто м, відкриття ліквідаційної п роцедури боржника та признач ення ліквідатором товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Укобудпостач" арбітражно го керуючого - Мерзлякову Ок сану Олександрівну (ліцензія НОМЕР_1 від 15.08.2011).

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у ви падках, передбачених цим Зак оном, господарський суд прий має постанову про визнання б оржника банкрутом і відкрива є ліквідаційну процедуру.

З системного аналізу норм з акону вбачається, що боржник визнається банкрутом, коли г осподарським судом встановл ено неспроможність боржника відновити свою платоспромож ність та задовольнити визнан і вимоги кредиторів інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Відповідно до припис ів ст. 1 Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом" ліквідація - припин ення діяльності суб'єкта під приємницької діяльності, виз наного господарським судом б анкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення ви знаних судом вимог кредиторі в шляхом продажу його майна.

У судовому засіданні вста новлено, що під час проведенн я процедури розпорядження ма йном наявних активів боржник а за рахунок яких можливо пог асити існуючу заборгованіст ь перед кредиторами, розпоря дником майна не знайдено, про позицій щодо укладення миров ої угоди або санації боржник а до господарського суду або розпорядника майна не посту пало.

Враховуючи викладені обст авини, а також той факт, що бул и виконані всі необхідні умо ви процедури розпорядження м айном, здійснена публікація в офіційному друкованому орг ані з метою виявлення кредит орів та санаторів боржника, с кладено реєстр заявлених вим ог кредиторів, створено комі тет кредиторів, подано клопо тання комітету кредиторів що до введення процедури ліквід ації, відсутні пропозиції що до санації боржника або укла дення мирової угоди, господа рський суд приходить до висн овку щодо необхідності введе ння процедури ліквідації та визнання боржника банкрутом .

Відповідно до ст. 24 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" у пос танові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну проц едуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санац ією. За клопотанням ліквідат ора, погодженим з комітетом к редиторів, господарський суд призначає членів ліквідацій ної комісії.

Згідно ч. 8 ст. 16 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" до ко мпетенції комітету кредитор ів належить прийняття рішенн я, зокрема про звернення до го сподарського суду з клопотан ням про відкриття процедури санації, визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури, припинення повноважень арбітражного ке руючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквіда тора) та про призначення ново го арбітражного керуючого (р озпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надан ня згоди на укладення арбітр ажним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, що до яких є заінтересованість.

Як встановлено в прото колі зборів комітету кредито рів запропоновано призначит и ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Укобудпостач" арбітражного керуючого - Мерзлякову Окса ну Олександрівну (ліцензія НОМЕР_1 від 15.08.2011).

Відповідно до ст. 3-1 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " ліквідатором може бути приз начено фізичну особу - суб'єкт а підприємницької діяльност і, яка має вищу юридичну або ек ономічну освіту, володіє спе ціальними знаннями та не є за цікавленою особою щодо боржн ика і кредиторів.

Арбітражні керуючі ді ють на підставі ліцензії арб ітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у пор ядку, встановленому законом.

В матеріалах справи наявн а заява арбітражного керуючо го на участь у справі про банк рутство товариства з обмежен ою відповідальністю "Укобудп остач" та копія ліцензії НО МЕР_1 від 15.08.2011 на право здійсн ення діяльності арбітражног о керуючого видана Мерзляков ій О.О.

Обставин передбачених п.3 ст . 3-1 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом" в ході судового засіда ння не встановлено.

За таких обставин, суд вважа є за можливе задовольнити кл опотання стосовно призначен ня ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Укобудпостач" арбітражного керуючого Мерзлякову О.О.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 22, 23, 24 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом", суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом то вариства з обмеженою відпові дальністю "Укобудпостач" (02140, м . Київ, вул. Лариси Руденко, 6-А; к од 33993753).

2. Припинити процедуру розп орядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

4. Припинити повноваження ар бітражного керуючого Мерзля кову О.О. як розпорядника майн а боржника.

5. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Мерзлякову Оксану Олекса ндрівну (ліцензія НОМЕР_1 від 15.08.2011).

6. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

7. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав 27.03.2012.

8. Припинити нарахування неу стойки (штрафу, пені), проценті в та інших економічних санкц ій по всіх видах заборговано сті банкрута з 27.03.2012.

9. Припинити повноваження ор ганів управління банкрута що до управління банкрутом та р озпорядження його майном з 27.0 3.2012.

10. Зобов' язати ліквідатора подати до офіційного друков аного органу у п' ятиденний строк з дня прийняття постан ови оголошення про визнання банкрутом товариства з обмеж еною відповідальністю "Укобу дпостач" та відкриття ліквід аційної процедури. Відомості про визнання боржника банкр утом і про відкриття ліквіда ційної процедури повинні міс тити: найменування та інші ре квізити боржника, визнаного банкрутом, найменування госп одарського суду, в проваджен ні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийня ття господарським судом пост анови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідацій ну комісію).

11. Зобов' язати ліквідатора надати суду докази публікац ії оголошення в офіційному д рукованому органі про визнан ня боржника банкрутом та від криття ліквідаційної процед ури (оригінал примірника г азети).

12. Зобов'язати ліквідатора н адати суду ліквідаційний бал анс банкрута та звіт ліквіда тора до 27.03.2013 з додатками:

довідку обслуговуючого ба нку боржника про закриття ра хунків;

витяг з Єдиного реєстру заб орон відчуження об' єктів не рухомого майна;

витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна;

довідку Головного управлі ння Міністерства внутрішніх справ в м. Києві УДАІ про наяв ність зареєстрованих трансп ортних засобів у банкрута;

довідку Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку про наявність у власн ості банкрута цінних паперів ;

довідку Головного управлі ння земельних ресурсів КМДА управління земельного кадас тру про наявність зареєстров аних земельних ділянок за ба нкрутом;

інформацію з територіальн их органів Держземагенства п ро наявність зареєстрованих за банкрутом земельних діля нок та прав на них, а також інф ормацію про обмеження при їх використанні;

довідку Головного управлі ння статистики в м. Києві щодо наявності у боржника структ урних підрозділів або підпри ємств засновником яких є бор жник;

довідку Інспекції державн ого технічного нагляду щодо реєстрації і перереєстрації боржником тракторної, сільс ькогосподарської, дорожньо-б удівельної та меліоративної техніки;

довідку Державної інспекц ії України з безпеки на морсь кому та річковому транспорті (Укрморрічінспекція) про ная вність у власності боржника водних транспортних засобів ;

інформацію з територіальн их органів Бюро технічної ін вентаризації та реєстрації п рава власності на об' єкти н ерухомого майна про наявніст ь у боржника у власності неру хомого майна.

13. Зобов'язати Державного ре єстратора за місцем знаходже ння боржника внести до Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб під приємців запис про визнання боржника банкрутом, відкритт я ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора б анкрута.

14. Відповідно до п. 1 ст. 23 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" з м оменту прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом скас овується арешт, накладений н а майно боржника, визнаного б анкрутом, чи інші обмеження щ одо розпорядження майном так ого боржника. Накладення нов их арештів або інших обмежен ь щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

15. Копію постанови направит и заявнику, боржнику та лікві датору.

16. Копію постанови для відом а направити в прокуратуру м. К иєва, державну податкову адм іністрацію у м. Києві (м. Київ, в ул. Шолуденка, 33/19 - управління п о забезпеченню оперативно-пр авового супроводження матер іалів ДПС в судових установа х УПМ ДПА у м. Києві), установі б анку боржника, відділу держа вної виконавчої служби за мі сцем знаходження боржника та державному реєстратору за м ісцем знаходження боржника д ля виконання.

Суддя О.С. Копитова

Дата ухвалення рішення27.03.2012
Оприлюднено11.04.2012
Номер документу22474931
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/121-б

Ухвала від 26.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 05.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 05.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Постанова від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 13.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні