Ухвала
від 12.04.2012 по справі 0870/3282/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

 12 квітня 2012 року                                                              Справа №  0870/3282/12

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Кисіль Р.В., перевіривши матеріали адміністративного позову за позовною заявою Вільнянської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжспецмонтаж-3» про стягнення коштів за податковим боргом, та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

          10.04.2012 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Вільнянської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької області (далі - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжспецмонтаж-3» (далі – відповідач), в якому позивач просить стягнути з відповідача суму податкового боргу у розмірі 2196,13 грн.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 107 КАС України, суддя, після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст. 106 цього кодексу.

Позивачем не були дотримані приписи ч. 5 ст. 106 КАС України, згідно з якою, якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника

Згідно з ч. 7 ст. 56 КАС України законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням статутом.

          За правилами ч. 2 ст. 58 КАС України повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду.

          Позовна заява підписана начальником Вільнянської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької області, але до позову не додано документів, що підтверджують займану ним посаду, а саме – наказ про призначення. Також до позову не додано документів про правовий статус позивача, що позбавляє суд можливості перевірити його адміністративну процесуальну дієздатність під час вирішення питання про відкриття провадження у адміністративній справі.

          Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без дотримання вимог, встановлених ст. 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

          З огляду на викладене, позовну заяву слід залишити без руху.

          Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 108, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Вільнянської міжрайонної державної податкової інспекції Запорізької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжспецмонтаж-3» про стягнення коштів за податковим боргом - залишити без руху.

2. Надати Вільнянській міжрайонній державній податковій інспекції Запорізької області строк для усунення недоліків позовної заяви до  26 квітня 2012 року  

3. Вільнянській міжрайонній державній податковій інспекції Запорізької області необхідно у встановлений судом строк для усунення недоліків позовної заяви направити до суду позовну заяву оформлену із дотриманням вимог ст. ст. 105, 106 КАС України, також направити до суду належним чином засвідчену копію наказу про призначення на посаду начальника позивача, свідоцтва про державну реєстрацію позивача, витяг з ЄДРПОУ щодо проведення державної реєстрації позивача.

          4. Роз'яснити позивачу, що згідно з п. 1 ч. 3 ст. 108 КАС України, якщо у встановлений судом строк, позивач не усуне недоліки позовної заяви, її буде повернуто позивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

          5. Копію цієї ухвали надіслати Вільнянській міжрайонній державній податковій інспекції Запорізької області.

          Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо  його не скасовано, набирає законної сили після повернення  апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного  провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою ст. 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                    (підпис)          Р.В. Кисіль

 

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.04.2012
Оприлюднено19.04.2012
Номер документу22633007
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/3282/12

Ухвала від 16.05.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Постанова від 28.05.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 27.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 12.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні