Ухвала
від 18.04.2012 по справі 5015/2112/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

18.04.12 Справа№ 5015/2112/11

Суддя господарського суду Львівської області В.М.Пазичев, розглянувши матеріали заяви про зміну сторін в приміщенні господарського суду Львівської області (79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, каб. № 310)

За позовом (заявник): Львівської філії ВАТ "Укртелеком" (м. Львів) до відповідача:Головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської ктастрофи Львівської обласної державної адміністрації (м. Львів) про :стягнення боргу визнав, що заяву про зміну сторін слід повернути заявнику без розгляду.

Виносячи дану ухвалу суд виходив з наступного:

10.04.2012 року в канцелярії Господарського суду Львівської області зареєстровано заяву про заміну сторін за вх. № 8154/12 по справі №5015/2112/11 за позовом Львівської філії ВАТ "Укртелеком" (м. Львів) до Головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської ктастрофи Львівської обласної державної адміністрації (м. Львів) про стягнення боргу.

Скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ГПК.

Відповідно до ст.56 Господарського процесуального кодексу України (зі змінами, внесеними Законом України №3382-VI від 19.05.2011р.) , позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення .

Згідно п. 6 ст.63 ГПК України суддя повертає позовну заяву та додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Однак, заявником, при поданні заяви про заміну сторін не долучено до матеріалів заяви належних доказів направлення заяви та доданих до неї документів відповідачу, що є підставою для повернення заяви, оскільки в силу приписів ст.56 ГПК України до заяви повинні бути долучені описи вкладення у лист.

Крім того, згідно ч.1 ст.54 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява подається до господарського суду в письмовій формі і підписується повноважною посадовою особою позивача або його представником , прокурором чи його заступником, громадянином -суб'єктом підприємницької діяльності або його представником.

Згідно п.1 ч.1 ст.63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо позовну заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не встановлено.

Розглянувши позовну заяву, суд встановив, що заява містить підпис представника заявника за довіреністю -ОСОБА_1, а, як вбачається з довіреності, яка видана ОСОБА_1, дана довіреність підписана Тимчасово здійснюючим повноваження Голови Правління Кравець І.В., однак, до заяви не додано належних доказів підтвердження повноважень даної особи на видачу довіреності, що є підставою для повернення позовної заяви без розгляду на підставі п.1 ч.1 ст. 63 ГПК України.

Також, форма і зміст документів, які подаються до господарського суду, повинні відповідати вимогам, установленим чинним законодавством для цих документів. Якщо законодавством установлено вимоги до певних документів, то документи повинні відповідати цим вимогам. Зокрема, відповідно до частини 2 статті 36 Господарського процесуального кодексу України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Відповідно до пункту 5.27. Національного стандарту України Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації "Вимоги до оформлювання документів" (ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 7 квітня 2003 року № 55, відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів "Згідно з оригіналом", назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, при цьому засвідчуватись повинна кожна сторінка документа з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи. Проте, заявником, у порушення зазначених вище правових норм, не було засвідчено належним чином жодного додатку, долученого до заяви.

Отже, керуючись ст.63 ГПК України, суддя, який вирішує питання про прийняття позовної заяви, зобов'язаний повернути позовну заяву з підстав неправильного оформлення позовної заяви та доданих до неї документів.

Разом з тим, слід звернути увагу, що згідно ч. 2 ст. 5 Закону України "Про виконавче провадження" (в редакції, що діє на час звернення з заявою), у разі, якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи), державний виконавець за наявності підтверджуючих документів своєю постановою, яка затверджується начальником відділу, змінює назву сторони виконавчого провадження.

Виходячи з вищевикладеного, суд повертає заяву про заміну сторін заявнику без розгляду, керуючись ст.54, 63, ст.86 ГПК України, суд , -

У Х В А Л И В :

Заяву про заміну сторін по справі №5015/2112/11 за позовом Львівської філії ВАТ "Укртелеком" (м. Львів) до Головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської ктастрофи Львівської обласної державної адміністрації (м. Львів) про стягнення боргу -повернути без розгляду.

ДОДАТОК: на 23-ох арк.

У відповідності до ч. 3 ст. 63 ГПК України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Суддя : В.М. Пазичев

Суддя Пазичев В.М.

Дата ухвалення рішення18.04.2012
Оприлюднено03.05.2012
Номер документу23554277
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5015/2112/11

Ухвала від 18.05.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Ухвала від 18.04.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

Рішення від 29.04.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Пазичев В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні