Рішення
від 19.11.2008 по справі 11/178
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/178

 

19.11.08  

                                                                    УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Чернігівської області

14000 , м. Чернігів                                                                                                         тел. 77-44-62

проспект Миру, 20                                                                                          

                                                               Іменем  України

РІШЕННЯ

                                                                                

”12” листопада 2008 року                                                                             справа № 11/178

За позовом: Комунального підприємства „Стадіон ім. Ю.О. Гагаріна” Чернігівської міської ради

14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 61

До: 1. Товариства з обмеженою відповідальністю „Професійний футбольний клуб „Десна –Партнер”

14034, м. Чернігів, вул. Доценка, 1, кв. 28фактична адреса: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 61

Третя особа на стороні  позивача: 1. Фонд комунального майна Чернігівської міської ради

14000, м. Чернігів, вул. Мстиславська, 8

2. Чернігівська міська рада   

14000, м. Чернігів, вул. Магістратська, 7

Про спонукання укласти договір оренди

                                                                                                   Суддя Ю.М. Бобров

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН :

Представник позивача: Костирко Ю.В.  - довіреність № 33 від 30.09.2008 представник,

Матяш Н.В. довіреність № 23/1 від 30.09.2008 представник

Представник відповідача: Пода В.В. - довіреність № б/н від 07.05.2008 представник

Представник третьої особи на стороні позивача 1: не з'явився.   Представник третьої особи на стороні позивача 2: Вовк П.І. - довіреність № 2-20/084 від 24.01.2008 начальник юридичного  відділу.

СУТЬ СПОРУ:

          Позивачем –Комунальним підприємством „Стадіон ім. Ю.О.Гагаріна” Чернігівської міської ради, треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору –Фонд комунального майна Чернігівської міської ради та Чернігівська міська рада, подано позов до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю „Професійний футбольний клуб „Десна - Партнер” м. Чернігів про спонукання укласти договір оренди.

          Строк вирішення спору продовжувався, розгляд справи відкладався та в судовому засіданні оголошувалася перерва.

          В судовому засіданні представники позивача підтримали позовні вимоги та їх обґрунтування, викладені у позовній заяві та додаткових письмових поясненнях по справі.

          У позовній заяві позивач посилається, зокрема, на те, що відповідач без належних правових підстав безоплатно займає та використовує частину приміщень двоповерхової будівлі, яка перебуває у комунальній власності територіальної громади м. Чернігова.

          КП „Стадіон ім. Ю.О.Гагаріна” Чернігівської міської ради  було направлено ТОВ „ПФК „Десна –Партнер” проект договору оренди комунального майна. Але відповідач протягом встановленого законодавством строку не повідомив позивача про результати розгляду отриманого проекту договору, не повідомив про свої наміри щодо використання комунального майна у подальшому і продовжує користуватися цим майном.

          У відзиві на позовну заяву представник відповідача зазначає, що з позовними вимогами КП „Стадіон ім. Ю.О.Гагаріна” Чернігівської міської ради не згоден повністю.

          На даний час, зазначає представник відповідача, між сторонами існують договірні відносини, що підтверджуються договором позички окремого індивідуально визначеного майна, що належить територіальній громаді міста Чернігова від 21.01.06 р. з відповідними додатковими угодами до нього.

Строк закінчення дії договору позички –31.12.2010 р.

З урахуванням існування договірних відносин на даний час не має підстав для їх перегляду.

Представник відповідача просить у позові відмовити.

В судовому засіданні представники відповідача підтримали заперечення на позов з мотивів, викладених у відзиві на позовну заяву.

          Представником відповідача заявлено письмове клопотання про зупинення провадження у справі у зв'язку із розглядом судом пов'язаної справи.

Клопотання судом відхилено.

Третя особа - Фонд комунального майна Чернігівської міської ради у письмових поясненнях по справі, його представник підтримав позовні вимоги позивача, просить суд задовольнити позовні вимоги.

Представник Чернігівської міської ради у письмових поясненнях та в судовому засіданні вважає, що позивачем додержано вимоги чинного законодавства щодо укладення господарських договорів, просить позов задовольнити.          

          Дослідивши надані матеріали, з'ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши та оцінивши надані докази, заслухавши у судовому засіданні пояснення представників сторін, суд встановив наступне.

                 Згідно п.1.3 Статуту Комунального підприємства ”Стадіон м. Ю.О.Гагаріна” Чернігівської міської ради Власником підприємства є територіальна громада міста Чернігова в особі Чернігівської міської ради.

          Майно підприємства є власністю територіальної громади м. Чернігова і закріплене за Підприємством на правах повного господарського відання (п.4.1 Статуту).

          Підприємство за згодою Власника або органу їм уповноваженого має право здавати в оренду, відповідно до чинного законодавства, організаціям, установам та громадянам засоби виробництво та ніші матеріальні цінності, а також списувати їх з балансу (п.4.5 Статуту).

          Частиною 1 ст. 179 Господарського кодексу України передбачено, що майново-господарські зобов'язання, які виникають між суб'єктами господарювання або між суб'єктами господарювання і негосподарюючими суб'єктами - юридичними особами на підставі господарських договорів, є господарсько-договірними зобов'язаннями.

          Частина 3 вказаної статті передбачає, що укладення господарського договору є обов'язковим для сторін, якщо він заснований на державному замовленні, виконання якого є обов'язком для суб'єкта господарювання у випадках, передбачених законом, або існує пряма вказівка закону щодо обов'язковості укладення договору для певних категорій суб'єктів господарювання чи органів державної влади або органів місцевого самоврядування.

          Спеціальним законодавчим актом, який регулює правовідносини в сфері оренди державного та комунального майна є Закон України „Про оренду державного та комунального майна” від 10.04.92 р. № 2269-ХІІ (далі - Закон № 2269), який, відповідно до преамбули покликаний забезпечити підвищення ефективності використання державного та комунального майна шляхом передачі його в оренду фізичним та юридичним особам.

          Нормами ст. 2 Закону № 2269 передбачено, що орендою є засноване на договорі строкове платне користування майном, необхідним орендареві для здійснення підприємницької та іншої діяльності.

          Частиною 2 ст. 2 Закону № 2269 передбачено, що державну політику у сфері оренди здійснюють: Кабінет Міністрів України, а також Фонд державного майна України, його регіональні відділення та представництва –щодо державного майна; органи, уповноважені Верховною Радою Автономної Республіки Крим, - щодо майна, яке належить Автономній Республіці Крим; органи місцевого самоврядування –щодо майна, яке перебуває у комунальній власності.

          Стаття 3 Закону № 2269 визначає, що відносини щодо оренди державного майна, майна, що належить Автономній республіці Крим або перебуває у комунальній власності, регулюються договором оренди, Законом України „Про оренду державного та комунального майна” та іншими нормативно –правовими актами.

          Договір оренди вважається укладеним з моменту досягнення домовленості з усіх істотних умов і підписання сторонами тексту договору. (ст. 12 Закону № 2269).

          Відповідно до положень ч. 2 ст. 10 Закону № 2269 істотні умови договору оренди повинні відповідати типовому договору оренди відповідного майна. Типові договори оренди майна, що перебуває у комунальній власності, затверджують відповідно органи місцевого самоврядування.

          Згідно ч. 3 ст. 184 ГК України укладення господарських договорів на основі типових договорів повинно здійснюватися з додержанням умов, передбачених статтею 179 цього Кодексу, не інакше як шляхом викладення договору у вигляді єдиного документа, оформленого згідно з вимогами статті 181 цього Кодексу та відповідно до правил, встановлених нормативно-правовими актами щодо застосування примірного або типового договору.

          Чернігівською міською радою 28.09.04 р. на 13 сесії 4 скликання прийнято рішення „Про затвердження типових договорів оренди об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова”. Фонду комунального майна Чернігівської міської ради, комунальним підприємствам та іншими орендодавцям комунального майна приписано при підготовці договорів оренди брати за основу типові договори.

          Крім того, рішенням 19 сесії 5 скликання Чернігівської міської ради 30.07.07 р. затверджена Методика розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова.

          Як свідчать матеріали справи та не заперечується відповідачем, ТОВ „ПФК „Десна –Партнер” безоплатно користується двоповерховою будівлею за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 61, яка перебуває у комунальній власності територіальної громади м. Чернігова, та займає частину приміщень загальною площею 858,6 м2 (у тому числі у спільному користуванні позивача знаходиться площі 47,3 м2).

          Відповідач займає приміщення, які визначені згідно інвентаризаційної справи:

- перший поверх приміщення: 1-29,1-30,1-35,1-36-,1-37,1-38,1-41,1-42,1-43,1-44,1-45,1-46,1-47,1-48 ,1-49, 1-50,1-51,1-52,1-53,1-54,1-55,1-56;

- площі спільного користування 1-1,1-2,1-3,1-4,1-18,1-22,1-23,1-24,-1-25,1-26;

- другий поверх приміщень з 1-1 по 1-44.

          Зазначені приміщення (комунальне майно) відповідач використовує без належних правових підстав.

          Посилання представника відповідача на те, що він користується приміщеннями на підставі договору позички, з відповідними додатками до нього, є помилковим. Договір позички окремого індивідуально визначеного майна, що належить територіальній громаді міста Чернігова від 21.01.06 р. № 1, на який посилається представник відповідача, був укладений між КП „Стадіон ім. Ю.О.Гагаріна” Чернігівської міської ради та Міською громадською організацією „Футбольний клуб „Десна”. Відповідач не є правонаступником МГО „Футбольний клуб „Десна” в розумінні чинного законодавства. Крім того,  МГО „Футбольний клуб „Десна” ухвалою господарського суду Чернігівської області від 06.05.08 р. по справі № 9/56б визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Це питання досліджувалося при вирішенні спору у справі господарського суду Чернігівської області № 11/177 про визнання недійсним доповнення № 6 від 12.03.08 р. до вищевказаного договору позички і рішенням суду від 06.11.08 р. доповнення № 6 визнано недійсним.

          Відповідно до вимог чинного законодавства, зокрема, ст. 181 ГК України, з метою врегулювання договірних відносин щодо оренди відповідачем комунального майна, КП „Стадіон ім. Ю.О.Гагаріна” Чернігівської міської ради оформив Договір оренди комунального майна, що належить територіальній громаді міста Чернігова між позивачем та ТОВ „ПФК „Десна –Партнер” (далі - Договір). Цей Договір оформлений відповідно до вимог вищевказаних Типових договорів з розрахуванням орендної плати відповідно до вищевказаної Методики.

Примірники Договору з супровідним листом до нього від 01.08.08 р. за № 85 були отримані представником відповідача 01.08.08 р. під розпис (про що є відмітка на листі)  та додатково направлені рекомендованим листом на адресу фактичного знаходження відповідача: м. Чернігів, вул. Шевченка, 61, який отримано відповідачем 04.08.08 р., що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Але відповідач, в порушення вимог ст. 181 ГК України, протягом 20 днів після одержання примірників Договору не повідомив позивача про результати розгляду отриманого договору, не повідомив про свої наміри щодо використання комунального майна у подальшому.

Перевіривши умови Договору суд вважає, що він не суперечить вимогам чинного законодавства.

За вищенаведених обставин, суд доходить висновку, що позовні вимоги обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Відхиляючи клопотання представника відповідача про зупинення провадження у справі суд виходив з того, що справа № 13/132, на яку посилається представник, порушена за позовом ТОВ „ПФК „Десна –Партнер” до Фонду комунального майна Чернігівської міської ради про спонукання укладення договору оренди цілісного майнового комплексу. Ні відповідачем, ні іншими учасниками судового процесу не надано суду доказів належання двоповерхової будівлі за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 61, до цілісного майнового комплексу. Крім того, однією із сторін цього спору є Фонд комунального майна Чернігівської міської ради. Тобто справа № 11/178 не є пов'язаною зі справою № 13/132.

Щодо клопотання представника відповідача про витребування у позивача звіту про незалежну оцінку запропонованих для передачі в оренду приміщень та їх балансову вартість, то суд відхилив клопотання, оскільки орендна плата по Договору розраховувалася позивачем відповідно до вищевказаної Методики.

Відповідно до ст. 49 ГПК України здійснені позивачем судові витрати підлягають відшкодуванню відповідачем.          

          Керуючись ст. ст. 49, 82 –85 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Вважати укладеним Договір оренди комунального майна, що належить територіальній громаді міста Чернігова № 19 на наступних умовах:

Комунальне підприємство "Стадіон ім. Ю.О.Гагаріна" Чернігівської міської ради (у подальшому ОРЕНДОДАВЕЦЬ), в особі директора Овчаренка Олександра Володимировича, що діє на пiдставі  Статуту (нова редакція) затвердженого 19.02.2008р., № 24, з одного боку та Товариство з обмеженою відповідальністю «Професійний футбольний клуб «Десна-Партнер»(у подальшому ОРЕНДАР), в особі  президента Савченка Олексія Юрійовича, що діє на пiдставі Статуту зареєстрованого 20.09.2007р. за номером 1064102 0000 006064, з другого боку, уклали цей Договір про наведене нижче:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1.          ОРЕНДОДАВЕЦЬ передає, а ОРЕНДАР приймає в   строкове платне користування майно, яке знаходиться в оперативному управлінні ( в повному господарському віданні) КП "Стадіон ім. Ю.О.Гагаріна" Чернігівської міської ради частину  приміщення двоповерхової будівлі загальною площею 858,6 кв.м, в т.ч. площі спільного користування  47,3 кв.м , розташованого по вул. Шевченка, 61 та згідно інвентаризаційної справи:

перший поверх приміщення -1-29,1-30,1-35,1-36-,1-37,1-38,1-41,1-42,1-43,1-44,1-45,1-46,1-47,1-48 , 1-49, 1-50,1-51,1-52,1-53,1-54,1-55,1-56, та площі спільного користування 1-1,1-2,1-3,1-4,1-18,1-22,1-23,1-24,-1-25,1-26;

- другий поверх приміщень з 1-1 по 1-44, (надалі майно), вартістю 4184629грн.56 коп.

1.2. Майно передається в оренду для розміщення товариства та здійснення статутної діяльності.

2. УМОВИ ПЕРЕДАЧI ТА ПОВЕРНЕННЯ ОРЕНДОВАНОГО МАЙНА

2.1. Вступ ОРЕНДАРЯ у строкове платне користування Майном настає у термін, указаний у Договорі, але не раніше дати підписання сторонами цього Договору та акта приймання-передачі,  (додаток № 1).

2.2. Передача Майна в оренду не тягне за собою виникнення в ОРЕНДАРЯ права власності на це Майно. Власником майна залишається територіальна громада м. Чернігова, а ОРЕНДАР користується ним протягом строку оренди.

2.3. У разі припинення цього Договору Майно повертається ОРЕНДАРЕМ ОРЕНДОДАВЦЮ у порядку, встановленому при передачі майна ОРЕНДАРЮ. Майно вважається поверненим ОРЕНДОДАВЦЮ з моменту підписання сторонами акта приймання-передачі.

2.4. Обов`язок по складанню акта приймання-передачі покладається на сторону, яка передає майно іншій стороні Договору.

3. ОРЕНДНА ПЛАТА

3.1. Орендна плата є платежем, який ОРЕНДАР вносить ОРЕНДОДАВЦЮ незалежно від наслідків господарської діяльності і становить за розрахунками згідно методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади м. Чернігова затвердженого рішенням міської ради від 30 липня 2007 року (19 сесія 5 скликання) зі змінами і доповненнями, внесеними рішенням Чернігівської міської ради від 16 липня 2008 року (27 сесія 5 скликання) і становить за перший (базовий) місяць оренди липень:

* 56327 грн. 52 коп. без ПДВ (розрахунок додається)

          Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється у порядку, визначеному законодавством.

Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру орендної плати за минулий місяць на щомісячний індекс інфляції, що друкується Мінстатом України.

3.2. Орендну плату ОРЕНДАР зобов'язаний перерахувати на рахунок ОРЕНДОДАВЦЯ р/р 26009935022152 в ЧОФ АКБ Укрсоцбанк, МФО 353014 щомісяця,  не пізніше останнього числа поточного місяця.

3.3. До орендної плати не входить плата за комунальні послуги, вартість експлуатаційних витрат та  плата за землю.

3.4. Орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, стягується ОРЕНДОДАВЦЮ відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України на дату нарахування пені від суми заборгованості за кожний день прострочення платежу, включаючи день оплати.

У разі несвоєчасного надходження орендної плати у першу чергу погашається пеня.

3.5. Розмір орендної плати змінюється у випадках зміни методики її розрахунку та в інших випадках, передбачених законодавчими актами України та рішеннями міської ради  з моменту набрання ними законної сили.                                    

4. ВИКОРИСТАННЯ АМОРТИЗАЦІЙНИХ ВІДРАХУВАНЬ

Амортизаційні відрахування на орендоване Майно нараховуються відповідно до чинного законодавства.

5. ОБОВ'ЯЗКИ ОРЕНДАРЯ

5.1.ОРЕНДАР зобов'язується:

5.1.1. Використовувати орендоване Майно відповідно до його призначення та умов цього Договору та своєчасно узгоджувати з ОРЕНДОДАВЦЕМ будь-які зміни профілю використання орендованого Майна або його частини.

Не вчиняти дій, які б перешкоджали співвласникам користуватися площами, що знаходяться у спільному користуванні.

5.1.2. Своєчасно й у повному обсязі сплачувати ОРЕНДОДАВЦЮ орендну плату.

5.1.3. Утримувати орендоване Майно у повній збереженості, своєчасно проводити необхідний поточний ремонт приміщень за рахунок власних коштів, які не підлягають компенсації.

5.1.4. Утримувати орендоване Майно у чистоті і технічно виправному стані, забезпечувати санітарний, екологічно чистий стан, упорядкування прилеглої території та сплачувати витрати на її прибирання і очистку при забрудненні його господарською діяльністю (будівельне сміття, харчові відходи і т.п.).

5.1.5. Сплачувати фактичні витрати за користування електроенергією, іншими комунальними послугами згідно виставлених рахунків ОРЕНДОДАВЦЯ.

5.1.6. За свій рахунок проводити протипожежні заходи, нести матеріальну відповідальність за збитки, спричинені пожежею, що виникла в орендованому приміщенні з вини ОРЕНДАРЯ.

5.1.7. Виконувати розпорядження і накази місцевих органів влади, що відносяться до здійснення протипожежних заходів. Протягом місяця отримати дозвіл на початок роботи об`єкта оренди від органу державного пожежного нагляду та надати підтвердження цього ОРЕНДОДАВЦЕВІ.  

5.1.8. У разі припинення або розірвання Договору негайно повернути ОРЕНДОДАВЦЕВІ одержане від нього Майно у належному станi, не гіршому, ніж на час передачі його в оренду, з усіма зробленими в ньому поліпшеннями та відшкодувати ОРЕНДОДАВЦЕВІ збитки у разі погіршення стану або втрати (часткової або повної) орендованого Майна з вини ОРЕНДАРЯ.

5.1.9. З моменту припинення або розірвання Договору, по день підписання акта приймання-передачі Майна, якщо обов`язки щодо повернення Майна ОРЕНДАРЕМ не виконуються, сплачувати ОРЕНДОДАВЦЮ неустойку за кожний день прострочення у розмірі подвійної плати за користування майном, що розраховується від суми орендної плати за останній місяць оренди.

5.1.10. Дотримуватись правил експлуатації та ремонту інженерних комунікацій, проводити їх обслуговування та при необхідності забезпечити доступ експлуатуючих організацій до цих мереж з метою профілактичного огляду i ремонту. В разі виникнення аварійної ситуації забезпечити доступ  протягом  всієї  доби.

5.1.11. Протягом місяця після укладання цього Договору застрахувати орендоване Майно на суму не менш ніж його оціночна  вартість на користь ОРЕНДОДАВЦЯ у порядку, визначеному чинним законодавством, шляхом укладання тристороннього договору.

5.1.12. Сплачувати компенсацію податку (орендної плати) за землю, згідно виставлених рахунків ОРЕНДОДАВЦЯ.

5.1.13. Здійснювати заходи щодо створення безпечних i нешкідливих умов праці та охорони навколишнього середовища.

5.1.14. У разі зміни керівника, юридичної адреси або реквізитів ОРЕНДАРЯ письмово повідомити про це ОРЕНДОДАВЦЯ в 10-денний термін (з наданням відповідних документів). У разі невиконання цього пункту всі повідомлення, які направлені за юридичною адресою, вважаються врученими.

5.2. Договір, укладений на строк три роки і більше, підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації.

6. ПРАВА ОРЕНДАРЯ

6.1. ОРЕНДАР має право:

6.1.1. Самостійно здійснювати господарську діяльність у межах, визначених чинним законодавством України та цим Договором.

6.1.2. З дозволу ОРЕНДОДАВЦЯ вносити зміни до складу Майна, проводити його реконструкцію, технічне переозброєння, капітальний ремонт, що зумовлює підвищення його вартості.

6.2. ОРЕНДАР не має права: здавати орендоване приміщення в суборенду іншим особам чи організаціям, приватизувати  та передавати  право власності третім особам.

6.3. ОРЕНДАР не відповідає за зобов'язаннями ОРЕНДОДАВЦЯ.                 

7. ОБОВ'ЯЗКИ  ОРЕНДОДАВЦЯ

7.1. ОРЕНДОДАВЕЦЬ зобов'язується:

7.1.1. Передати ОРЕНДАРЮ в оренду Майно згідно з розділом 2 цього Договору.

7.1.2. Не вчиняти дій, які б перешкоджали ОРЕНДАРЮ користуватись орендованим Майном на умовах цього Договору.

7.2. Ризик випадкової загибелі чи пошкодження об'єкта оренди несе ОРЕНДОДАВЕЦЬ.

8. ПРАВА ОРЕНДОДАВЦЯ

8.1. ОРЕНДОДАВЕЦЬ має право:

8.1.1. Контролювати наявність, стан, напрями і ефективність використання орендованого Майна.

8.1.2. Виступати з ініціативою щодо внесення змін до цього Договору або його розірвання у разі невикористання орендованого приміщення, погіршення стану орендованого Майна, невиконання чи порушення умов Договору.

8.1.3. В установленому порядку порушити питання про розірвання Договору оренди з ОРЕНДАРЕМ - боржником при несплаті за комунальні послуги або експлуатаційні витрати.

8.2. ОРЕНДОДАВЕЦЬ не відповідає за зобов'язаннями ОРЕНДАРЯ.

9. ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ СТОРIН  

9.1. За невиконання або неналежне виконання зобов'язань за цим Договором сторони несуть вiдповiдальнiсть, передбачену чинним законодавством України.

9.2. Спори, що виникають у ході виконання цього Договору, вирішуються за згодою сторін. Якщо згоди не буде досягнуто, спір передається на розгляд до суду.

9.3. Будь-які збитки та інші види майнової шкоди, понесені ОРЕНДАРЕМ у разі виникнення судового спору щодо орендованого Майна, не підлягають компенсації з боку ОРЕНДОДАВЦЯ.

10. СТРОК ЧИННОСТІ, УМОВИ ЗМIНИ ТА ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ

10.1. Цей Договір діє з «29 »липня 2008 року до «15 »червня 2011 року включно.

10.2. Зміни і доповнення допускаються за взаємної згоди сторін, розглядаються у двадцятиденний строк з дати їх одержання та оформлюються додатковою угодою до Договору.  

10.3. Цей Договір може бути розірвано на вимогу однієї із сторін за рішенням господарського суду у випадках, передбачених чинним законодавством України.

10.4. У разі дострокового припинення Договору сторони зобов'язані завчасно попередити про це в письмовій формі.

10.5. У разі припинення або розірвання Договору поліпшення орендованого Майна, здійснені ОРЕНДАРЕМ за рахунок власних коштів, які можна відокремити від орендованого Майна не завдаваючи йому шкоди, визнаються власністю ОРЕНДАРЯ, а невідокремлювані поліпшення - власністю ОРЕНДОДАВЦЯ. Збільшення вартості орендованого Майна в результаті зазначених невідокремлюваних поліпшень не підлягає компенсації ОРЕНДОДАВЦЕМ.

10.6. Чинність цього Договору припиняється внаслідок:

•          закінчення строку, на який його було укладено;

•          загибелі орендованого Майна;

•          достроково за взаємною згодою сторін або за рішенням господарського суду;

•          банкрутства ОРЕНДАРЯ та в інших випадках, прямо передбачених чинним законодавством.

          10.7. Взаємовідносини сторін, не врегульовані цим Договором, регулюються чинним законодавством України.

10.8. Договір оренди складено в 3-х примірниках, що мають однакову юридичну силу:

1 - ОРЕНДОДАВЦЮ; 2 - ОРЕНДАРЮ; 3 - фонду комунального майна.

11.  Юридичні адреси сторін:

ОРЕНДОДАВЕЦЬ: Комунальне підприємство "Стадіон ім. Ю.О.Гагаріна" Чернігівської міської ради.

14027 м. Чернігів , вул. Шевченка ,61

р/р 26009935022152 в ЧОФ АКБ Укрсоцбанке, МФО 353014, Код 21402599.

ОРЕНДАР: Товариство з обмеженою відповідальністю „Професійний футбольний клуб «Десна-Партнер»

14000, м. Чернігів, вул. Доценка, 1, кв. 28

р/р 260070140401 ТОВ „партнер –Банк” м. Київ, МФО 339339, код 35385633.

3. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Професійний футбольний клуб „Десна - Партнер” (14034, м.Чернігів, вул. Доценка, 1, кв. 28, р/р 260070140401 в ТОВ „Партнер –Банк” м.Київ, МФО 339339, код 35385633) на користь Комунального підприємства „Стадіон ім. Ю.О. Гагаріна” Чернігівської міської ради (14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 61, р/р 26009935022152 в ЧОФ АКБ „Укрсоцбанк” м. Чернігів, МФО 353014, код 21402599) 85,00 грн. на відшкодування витрат по сплаті держмита та 118,00 грн. на відшкодування оплати витрат з інформаційно –технічного забезпечення розгляду у судах.

4. Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

В судовому засіданні 12.11.08 р., на підставі ст. 85 ГПК України,  за згодою представників сторін, оголошено тільки вступну та резолютивну частини рішення.

          Рішення підписано 17.11.08 р.  

          Суддя                                                                         Ю.М.Бобров        

Дата ухвалення рішення19.11.2008
Оприлюднено26.11.2008
Номер документу2368247
СудочинствоГосподарське
Сутьспонукання укласти договір оренди                                                                                                   &nbsp

Судовий реєстр по справі —11/178

Постанова від 10.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Постанова від 10.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Постанова від 10.07.2009

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Винокуров К.С.

Постанова від 10.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Постанова від 10.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Постанова від 10.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Постанова від 10.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Постанова від 10.07.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Ухвала від 27.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А

Ухвала від 22.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні