Ухвала
від 03.05.2012 по справі 7/251-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"03" травня 2012 р. Справа № 7/251-10

За позовом Державного підприємства "Укрриба", м. Київ

до 1. Красилівської районної державної адміністрації Хмельницької області, м.Красилів Хмельницької області

до 2. ОСОБА_1, с. Пилипи Красилівського району Хмельницької області

третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Чернелівська сільська рада, с. Чернелівка Красилівського району Хмельницької області

про визнання нечинними договору оренди від 12.12.2003р. та додаткової угоди до даного договору від 14.05.2008р., укладених між відповідачем та ОСОБА_1 стосовно довгострокового платного користування земельною ділянкою водного фонду, що знаходиться за межами с Чернелівка Красилівського району, загальною площею 187,34 га; зобов'язання Хмельницької регіональної філії ДП "Центр земельного кадастру при Держкомземі України" виключити з Державного реєстру земель зазначений договір оренди та додаткову угоду до даного договору; зобов'язання передати на першу вимогу позивачеві земельну ділянку водного фонду розташовану за межами с. Чернелівка Красилівського району, яка використовується ОСОБА_1 на праві оренди

Суддя Крамар С.І.

Представники сторін:

позивач: не з'явився

відповідач 1: ОСОБА_2 - довіреність №43/08-43-1889/2009 від 21.08.2009р.

відповідач 2: ОСОБА_1 - фізична особа - підприємець

ОСОБА_3 - довіреність від 10.03.2009р.

третя особа: не з'явилась

Як вбачається з матеріалів справи, позивач просить суд визнати нечинними договір оренди від 12.12.2003р. та додаткову угоду до даного договору від 14.05.2008р., укладених між відповідачем та ОСОБА_1 стосовно довгострокового платного користування земельною ділянкою водного фонду, що знаходиться за межами с Чернелівка Красилівського району, загальною площею 187,34 га; зобов'язати Хмельницьку регіональну філію ДП "Центр земельного кадастру при Держкомземі України" виключити з Державного реєстру земель зазначений договір оренди та додаткову угоду до даного договору; зобов'язати ОСОБА_1 на першу вимогу передати позивачеві земельну ділянку водного фонду розташовану за межами с. Чернелівка Красилівського району, яка використовується ним на праві оренди. Вказана заява судом прийнята, про що зазначено в ухвалі господарського суду області від 16.03.2010р.

Позивач в судове засідання не з'явився. Втім, 24.04.2012р. на адресу суду надійшла заява позивача, в якій він зазначає, що керуючись ст. 78 Господарського процесуального кодексу України, повністю відмовляється від позову та просить припинити провадження по даній справі. Справу просить розглядати без участі позивача.

Відповідач 1 - Красилівська районна державна адміністрація Хмельницької області, проти заявлених позовних вимог заперечує та просить суд в їх задоволенні відмовити.

Відповідач 2 - Фізична особа - підприємець ОСОБА_1, в письмовому відзиві на позов проти заявлених позовних вимог заперечує та просить суд в їх задоволенні відмовити. Повідомив, що сторони однин до одного жодних претензій не мають.

Третя особа - Чернелівська сільська рада, проти заявлених позовних вимог заперечує. На адресу суду надіслала заяву про розгляд справи без участі повноважного представника.

Відповідно до ст. 22 ГПК України позивач має право відмовитись від позову до прийняття судом рішення у справі, однак відмова не повинна суперечити діючому законодавству та не порушувати охоронювані законом права, свободи та інтереси інших осіб.

Статтею 78 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що відмова позивача від позову, визнання позову відповідачем і умови мирової угоди сторін викладаються в адресованих господарському суду письмових заявах, що долучаються до справи. Ці заяви підписуються відповідно позивачем, відповідачем чи обома сторонами. До прийняття відмови позивача від позову або до затвердження мирової угоди сторін господарський суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи є повноваження на вчинення цих дій у представників сторін. Про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін господарський суд виносить ухвалу, якою одночасно припиняє провадження у справі.

Присутні в судовому засіданні повноважні представники відповідачів проти задоволення заяви позивача про відмову від позову не заперечують.

Враховуючи, що позивач відмовився від позову повністю, дана відмова не суперечить діючому законодавству та не порушує охоронювані законом права, свободи та інтереси інших осіб, тому судом приймається.

Згідно п.4 ст.80 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд припиняє провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято господарським судом.

Витребуваний господарським судом області відмовний матеріал №36 пр-10 щодо перевірки виконання ухвали господарського суду Хмельницької області за позовом ДП "Укрриба" необхідно повернути прокуратурі Красилівського району.

За таких обставин, враховуючи, що позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом, провадження у справі необхідно припинити.

Керуючись ст. ст. 22, 78, п. 4 ст.80, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

Провадження у справі за позовом Державного підприємства "Укрриба", м. Київ до 1. Красилівської районної державної адміністрації Хмельницької області, м.Красилів Хмельницької області до 2. ОСОБА_1, с. Пилипи Красилівського району Хмельницької області, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Чернелівська сільська рада, с. Чернелівка Красилівського району Хмельницької області, про визнання нечинними договору оренди від 12.12.2003р. та додаткової угоди до даного договору від 14.05.2008р., укладених між відповідачем та ОСОБА_1 стосовно довгострокового платного користування земельною ділянкою водного фонду, що знаходиться за межами с Чернелівка Красилівського району, загальною площею 187,34 га; зобов'язання Хмельницької регіональної філії ДП "Центр земельного кадастру при Держкомземі України" виключити з Державного реєстру земель зазначений договір оренди та додаткову угоду до даного договору; зобов'язання передати на першу вимогу позивачеві земельну ділянку водного фонду розташовану за межами с. Чернелівка Красилівського району, яка використовується ОСОБА_1 на праві оренди, припинити.

Відмовний матеріал №36 пр-10 щодо перевірки виконання ухвали господарського суду Хмельницької області за позовом ДП "Укрриба" повернути прокуратурі Красилівського району.

Суддя С.І. Крамар

Віддрук. 7 прим.:1 - до справи, 2 - позивачу (м. Київ, вул. Тургенєвська, 82) (рекомендованим з врученням), 3 - відповідачу 1 (Красилівська РДА: Хмельницька обл., м. Красилів, площа Незалежності, 2), 4 - відповідачу 2 (ОСОБА_1 АДРЕСА_1), 5 - третій особі (Чернелівська сільська рада: Хмельницька обл., Красилівський район, с. Чернелівка) (рекомендованим з врученням),6 - прокуратурі Хмельницької області (м. Хмельницький, пров. Військоматський, 3) (рекомендованим з врученням), 7 - прокуратурі Красилівського району (м. Красилів, вул. Театральна, 4) (рекомендованим з врученням).

Помічник голови суду - Цимбалюк І.О.

Дата ухвалення рішення03.05.2012
Оприлюднено10.05.2012
Номер документу23863666
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання нечинними договору оренди від 12.12.2003р. та додаткової угоди до даного договору від 14.05.2008р., укладених між відповідачем та ОСОБА_1 стосовно довгострокового платного користування земельною ділянкою водного фонду, що знаходиться за межами с Чернелівка Красилівського району, загальною площею 187,34 га; зобов'язання Хмельницької регіональної філії ДП "Центр земельного кадастру при Держкомземі України" виключити з Державного реєстру земель зазначений договір оренди та додаткову угоду до даного договору; зобов'язання передати на першу вимогу позивачеві земельну ділянку водного фонду розташовану за межами с. Чернелівка Красилівського району, яка використовується ОСОБА_1 на праві оренди

Судовий реєстр по справі —7/251-10

Ухвала від 24.11.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 16.11.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 11.11.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 16.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 29.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 08.02.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 03.05.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні