Постанова
від 15.05.2012 по справі 5026/590/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" травня 2012 р. Справа № 14/5026/590/2012

Господарський суд у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., при секретарі судового засідання Соколишиній І.А., за участю: Тофанівського В.Б. (голова ліквідаційної комісії), розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду справу за заявою

боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Христинівка-Агро"

про визнання його банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Боржником самостійно подано заяву про порушення провадження у справі, про визнання його банкрутом та про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Осипчука В.М.

11.04.2012 ухвалою суду порушено провадження у справі про банкрутство.

У судовому засіданні представник боржника заяву підтримав і надав додаткові докази неможливості відновлення платоспроможності боржника.

Відповідно до статей 75, 85 Господарського процесуального кодексу України суд розглянув справу за наявними в ній матеріалами, у судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини судового рішення.

Заслухавши присутніх у судовому засіданні та дослідивши наявні у справі матеріали суд установив наступне.

Вищим органом боржника (зборами учасників товариства), 10.01.2012 прийнято рішення про ліквідацію боржника та призначено головою ліквідаційної комісії боржника Тофанівського В.Б.

Оголошення про прийняте засновниками рішення опубліковано в Бюлетені державної реєстрації №202 (2) за січень 2012 року.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців від 24.02.2012 до нього внесено такі відомості «Стан юридичної особи: в стані припинення підприємницької діяльності».

З часу подання оголошення пройшло більше двох місяців, ліквідаційною комісією отримано заяви від кредиторів.

Згідно з інформацією боржника заборгованість перед працівниками із заробітної плати відсутня, документи фінансово-господарської документації наявні та зберігаються за місцезнаходженням боржника, процедура санації боржника неможлива.

Суду надано перелік документів, якими підтверджується виникнення заборгованості перед кредиторами, докази здійснення ліквідатором роботи із виявлення кредиторів (повідомлення на адреси кредиторів).

Боржником надано суду акт інвентаризації основних засобів від 26.03.2012, проміжний ліквідаційний баланс станом на 30.03.2012 та протокол зборів засновників від 02.04.2012 про його затвердження.

За повідомленням боржника його борги складають 10255754,94 грн., активи складають 696270,33 грн. (дебіторська заборгованість боржника).

Вказані обставини підтверджені наданими суду документами.

Таким чином, вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів і для відновлення платоспроможності боржника, що відповідно до ч.1 і 2 ст. 51 Закону є правовою підставою визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатора банкрута.

Боржник подав суду клопотання про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Осипчука В.М. Суд вважає, що зацікавленість боржника у кандидатурі арбітражного керуючого є підставою для відхилення клопотання. Крім того, боржнику не надано Законом права внесення пропозицій суду про кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута.

У ході розгляду питання про арбітражного керуючого на посаду розпорядника майна судом було внесено кандидатуру, арбітражного керуючого Короткої А.В. Остання в установленому ч.3 ст.3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" подала суду заяву про відсутність обставин і умов, які перешкоджають призначенню його на цю посаду. Ініціюючий кредитор проти кандидатури арбітражного керуючого Короткої А.В. не заперечував.

Одночасно суд вважає за необхідне звернути увагу ліквідатора банкрута, що згідно із ст. 24 Закону, у разі потреби, членів ліквідаційної комісії призначає господарський суд за клопотанням ліквідатора, погодженим з комітетом кредиторів.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.3 1 , 30, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Визнати товариство з обмеженою відповідальністю «Христинівка-Агро»(м.Христинівка, вул.60-річча Жовтня,16, ідентифікаційний код 32923088) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців.

2.Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Коротку Аллу Володимирівну (АДРЕСА_1, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства НОМЕР_2 від 02.08.2010, ідентифікаційний номер фізичної особи -платника податків НОМЕР_1).

Ліквідатору банкрута:

опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом у офіційних друкованих органах та направити суду друковане видання з таким оголошенням;

подати відомості про своє призначення на посаду державному реєстратору для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

вжити заходів до виявлення і витребування документації і майна банкрута, виявлення кредиторів, та не пізніш як через два місяці після прийняття цієї постанови направити суду інформацію про виконану роботу, зокрема, акт інвентаризації майна банкрута (Наказ Мінфіну України від 11.08.1994 №69), реквізити залишеного основного рахунку у банку. До повного прийняття фінансово-господарської документації, печаток і штампів банкрута від керівника про хід їх витребування інформувати кожні два місяці;

кожні три місяці з дня винесення постанови подавати суду відомості у формі таблиць з даними: а) про реалізацію майна (найменування майна, інвентарний номер, балансова вартість, вартість оцінки, дата протоколу комітету кредиторів про погодження умов і порядку продажу, дата і видання публікації оголошення про продаж, покупець, документ і дата передачі майна, сума продажу, дата і номер документа про надходження коштів); б) про використання коштів по чергам виплати (отримувач, підстава здійснення платежу, сума, дата і номер платіжного документа). Відомості про виплату заборгованої до порушення провадження у справі заробітної плати надаються із зазначенням узагальнених даних (дати виплати, кількості осіб, загальної суми з доданням копій відомостей на отримання коштів;

не пізніше 12 місяців з дня винесення цієї постанови подати суду повний звіт про проведення ліквідаційної процедури (із зазначенням дій, фактів, доказів), звіт про оплату праці і понесені витрати (з розрахунками, доказами і їх переліком), а також у разі її завершення -ліквідаційний баланс. Печатку здати для знищення після затвердження звіту судом.

3.Скасувати арешт та інші заборони на майно боржника, накладені ухвалою суду від 11.04.2012, чи й будь-які інші обмеження щодо розпорядження майном цього боржника.

4.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, а також повноваження власника (власників) майна банкрута. Посадовим особам банкрута, протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора, передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

5.Зобов'язати учасників провадження у справі про банкрутство боржника, які будуть обрані головою зборів кредиторів та/або головою комітету кредиторів, направляти до господарського суду для приєднання до матеріалів справи копії протоколів таких зборів, на яких вирішені питання про обрання і зміну складу комітету кредиторів та/або голови комітету кредиторів.

Представник боржника повідомлений про порядок отримання повного тексту постанови під розписку.

Направити дану постанову рекомендованим листом з повідомленням ліквідатору, Головному управлінню юстиції у Черкаській області, державному реєстратору (Христинівській райдержадміністрації), відділу Державної виконавчої служби Христинівського районного управління юстиції.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя Ю.А. Хабазня

5

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.05.2012
Оприлюднено28.05.2012
Номер документу24206595
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5026/590/2012

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 21.05.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Постанова від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 11.04.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні