Ухвала
від 18.05.2012 по справі 2а-4220/12/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251 ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД м. Львів, вул. Чоловського, 2 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

Львів

"18" травня 2012 р. № 2а-4220/12/1370

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Москаль Ростислав Миколайович перевірив матеріали позовної заяви державної податкової інспекції у м. Червонограді Львівської області ДПС до приватного підприємства «Прем'єр»про стягнення податкового боргу з рахунків платника податків,

В С Т А Н О В И В:

17 травня 2012 року на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява державної податкової інспекції у м. Червонограді Львівської області ДПС до приватного підприємства «Прем'єр»про стягнення податкового боргу з рахунків платника податків в сумі 20345,06 грн.

Відповідно до статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви у т.ч. з'ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статті 106 цього Кодексу.

Відповідно до пункту 4 частини першої, частини другої статті 106 КАС України у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог згідно з частиною третьою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги. На підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 КАС України суб'єкти владних повноважень мають право звернутися до адміністративного суду у випадках, передбачених Конституцією та законами України.

Право органів ДПС на звернення до суду передбачено, зокрема, підп. 20.1.18. п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України (далі - ПК України), згідно з яким органи ДПС мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини. Джерела погашення податкового боргу платників податків та порядок його стягнення, крім фізичних осіб, регулюється ст. ст. 95-99 ПК України.

Згідно зі статтею 95 ПК України, орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі. Стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику податкової вимоги .

Зі змісту наведених вище норм закону вбачається, що згідно з чинним на сьогодні Податковим кодексом України орган ДПС з метою стягнення податкового боргу платника податків повинен діяти у чіткій послідовності щодо способу його погашення, але право органу ДПС на вжиття відповідних заходів виникає не раніше ніж через 60 календарних днів після дати надіслання платнику вимоги про сплату боргу.

Позов про стягнення податкового боргу за рахунок коштів, що є на рахунках платника податків, ДПІ у м. Червонограді обґрунтовує несплатою відповідачем узгоджених податкових зобов'язань, визначених згідно з податковими деклараціями та податковими повідомленнями-рішеннями, перелік яких наведено у розрахунку позовних вимог. Разом з тим, до позову не долучено жодного із названих там документів, які підтверджують правові підстави його виникнення. Крім того, до позовної заяви позивач не долучив вимоги про сплату боргу і доказів її надіслання платнику, що є обов'язковою передумовою для звернення до суду з таким позовом.

Відповідно до частини першої статті 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 108, 165 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву державної податкової інспекції у м. Червонограді Львівської області ДПС до приватного підприємства «Прем'єр»про стягнення податкового боргу з рахунків платника податків - залишити без руху.

Позивачу усунути недоліки позовної заяви шляхом подання до канцелярії суду в строк до 30.05.12 року включно:

- належної копії податкової вимоги та доказів її надіслання ПП «Прем'єр»;

- доказів на підтвердження підстав виникнення податкового боргу в сумі 20345,06 грн. згідно з довідкою від 11.05.2012 року про стан заборгованості ПП «Прем'єр».

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання її копії шляхом подання апеляційної скарги. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Ухвала суду набирає законної сили в строк та в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Суддя Москаль Р.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.05.2012
Оприлюднено25.05.2012
Номер документу24209922
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4220/12/1370

Постанова від 05.07.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 31.05.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 31.05.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 18.05.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні