Ухвала
від 06.02.2012 по справі 2-а/1970/319/12
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

УКРАЇНА

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

46001, м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 20, тел: (0352) 22-01-36

У Х В А Л А

про відмову в забезпеченні позову

Справа № 2-а/1970/319/12

"06" лютого 2012 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі: судді Хрущ В.Л.,

при секретарі Ліщинській М. М.,

сторони не викликались,

розглянувши клопотання Приватного підприємства «Інтекс»про забезпечення адміністративного позову в адміністративній справі за позовом Приватного підприємства «Інтекс»до Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції про визнання наказу протиправним та його скасування, -

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Інтекс»звернулось до Тернопільського окружного адміністративного суду із позовом до Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції про визнання протиправним наказу про проведення документальної позапланової виїзної перевірки №283 від 25.01.2012 року та його скасування.

Крім того, позивачем також було подано клопотання про забезпечення адміністративного позову шляхом заборони Тернопільській ОДПІ до моменту розгляду даної справи по суті вчиняти будь-які дії, направлені на проведення документальної позапланової виїзної перевірки ПП «Інтекс»за період з 01.01.2009 року по 31.12.2010 року на підставі оскаржуваного наказу№283 від 25.01.2012 року.

Суд, враховуючи подані матеріали та розглянувши клопотання позивача, вважає, що воно не підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Відповідно до ч.1 ст.117 КАС України за клопотанням позивача чи з власної ініціативи суд може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також, якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Тобто, розглядаючи клопотання (заяву) про забезпечення позову, суд (суддя) враховує докази, надані на підтвердження вказаних позивачем обставин, та має пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також, перевірити відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Разом з тим, в обґрунтування заявленого клопотання позивачем не надано суду належних та допустимих доказів, які б підтверджували існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди його правам, свободам та інтересам, захист яких стане неможливим без вжиття заходів забезпечення позову до ухвалення рішення в адміністративній справі, або для відновлення яких необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Крім цього, слід зазначити, що у разі настання обставин, передбачених ч.1 ст.117 КАС України, позивач вправі заявити вказане клопотання повторно.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 117, 118, 160 КАС України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання Приватного підприємства «Інтекс»про забезпечення адміністративного позову в адміністративній справі за позовом Приватного підприємства «Інтекс»до Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції про визнання наказу протиправним та його скасування - відмовити.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у порядок і строк, передбачений статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) Хрущ В. Л.

Копія вірна:

Суддя Хрущ В. Л.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.02.2012
Оприлюднено28.05.2012
Номер документу24211152
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/319/12

Ухвала від 06.02.2012

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ В. Л.

Постанова від 15.02.2012

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ В. Л.

Ухвала від 06.02.2012

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Хрущ В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні