Ухвала
від 23.05.2012 по справі 2а-7701/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

Категорія №6.12

УХВАЛА

23 травня 2012 року Справа № 2а-7701/10/1270

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Чиркіна С.М.,

при секретарі судового засідання: Данилкіній Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду м.Луганська заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а-7701/10/1270 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області до Державного підприємства «Ровенькиантрацит» в особі Відокремленого підрозділу «Центральна збагачувальна фабрика «Комендантська» про стягнення пені у розмірі 38295,79 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

28 жовтня 2010 року Луганським окружним адміністративним судом було винесено постанову за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області до Державного підприємства «Ровенькиантрацит» в особі Відокремленого підрозділу «Центральна збагачувальна фабрика «Комендантська» про стягнення пені у розмірі 38295,79 грн. Позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області були задоволені у повному обсязі.

Постанова Луганського окружного адміністративного суду від 28.10.2010 року набрала законної сили.

15 травня 2012 року від Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження, у якій зазначено, що 01 грудня 2011 року між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Товариством з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Ровенькиантрацит» укладено концесійний договір, де Міністерство - концесієдавець, а ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит» - концесіонер. Відповідно до п.1 концесійного договору концесієдавцем концесіонеру на платній та строковій основі надане право на управління (експлуатацію) цілісним майновим комплексом ДП «Ровенькиантрацит» для комплексного забезпечення задоволення громадських потреб. Відповідно до п. 33.8 даного договору концесіонер є правонаступником Державного підприємства «Ровенькиантрацит» за майновими та немайновими правами та обов'язками.

Заявник просив суд замінити боржника у виконавчому провадженні її правонаступником - з ДП «Ровенькиантрацит» на ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит».

Представник заявника у судове засідання не прибув, до суду надіслав заяву про розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження без його участі.

В судове засідання представник відповідача, представник відділу Державної виконавчої служби Ровеньківського міського управління юстиції і ТОВ «ДТЕК «Ровенькиантрацит» не прибули, про дату, час і місце судового розгляду повідомлені належним чином, причини неявки суду невідомі.

Суд вважав можливим розглядати заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі представника відповідача, представника відділу Державної виконавчої служби Ровеньківського міського управління юстиції і ТОВ «ДТЕК «Ровенькиантрацит».

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає задоволенню з наступних підстав.

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 28 жовтня 2012 року (а.с.27-28) у справі №2а-7701/10/1270 стягнуто з Державного підприємства «Ровенькиантрацит» на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області заборгованість по пені у розмірі 38295,79 грн. (тридцять вісім тисяч двісті дев'яносто п'ять гривень сімдесят дев'ять копійок).

Вказане судове рішення сторонами у справі не оскаржувалось та набрало законної сили.

21 січня 2011 року у зазначеній справі виданий виконавчий лист.

24 березня 2011 року заступником начальника відділу державної виконавчої служби Ровеньківського міського районного управління юстиції Шевченко Г.А. за виконавчим листом №2а-7701/10/1270 відкрито виконавче провадження про стягнення з ДП «Ровенькиантрацит» ВП ЦЗФ «Комендантська» на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області заборгованості зі сплати страхових внесків у сумі 38295,79 грн., про що винесена постанова про відкриття виконавчого провадження ВП №25601609 (а.с. 36).

01 грудня 2011 року між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Товариством з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Ровенькиантрацит» укладено «концесійний договір» (а.с. 38-39).

Пунктом 33.8 даного договору концесіонер є правонаступником Державного підприємства «Ровенькиантрацит» за майновими та немайновими правами та обов'язками, які сформувалися у Державного підприємства «Ровенькиантрацит», станом на дату укладення між сторонами цього договору та передані концесіонеру за зведеним актом приймання-передачі майна.

Як зазначено в концесійному договорі, Товариство з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Ровенькиантрацит» (і.к. 37113861) зареєстроване в якості юридичної особи виконавчим комітетом Ровеньківської міської ради Луганської області 01 липня 2011 року, за адресою: 94700, Луганська область, м.Ровеньки, вул. Леніна, 82.

Згідно ч.1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Крім того, частиною 5 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» від 21.04.1999 №606-XIV передбачено, що разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Таким чином, враховуючи, те що дана адміністративна справа знаходиться на стадії виконання судового рішення, а згідно Договору від 01.12.2012, укладеного між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Товариством з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Ровенькиантрацит», Державне підприємство «Ровенькиантрацит» передано в концесію Товариству з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Ровенькиантрацит», суд вважає за необхідне задовольнити заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області і замінити сторону виконавчого провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.160,165, 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області до Державного підприємства «Ровенькиантрацит» в особі Відокремленого підрозділу «Центральна збагачувальна фабрика «Комендантська» про стягнення пені у розмірі 38295,79 грн., задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні №25601609 - боржника Державне підприємство «Ровенькиантрацит» на правонаступника -Товариство з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Ровенькиантрацит» (код ЄДРПОУ 37713861, 94701, Луганська область, м.Ровеньки, вул. Леніна, 82).

Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі, якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя С.М. Чиркін

Дата ухвалення рішення23.05.2012
Оприлюднено28.05.2012
Номер документу24231921
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7701/10/1270

Ухвала від 23.05.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

Постанова від 28.10.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.М. Чиркін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні