Ухвала
від 15.05.2012 по справі 7/65-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "15" травня 2012 р. Справа № 7/65-Б

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Лугинському районі Житомирської області (смт.Лугини)

До боржника Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства (смт. Лугини)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийняли участь:

- від ініціюючого кредитора: ОСОБА_1, за дор. № 315/01 від 17.01.2012 р. (представник УПФУ в Лугинському районі Житомирської області)

- від кредиторів: ОСОБА_2 за дор. № 07- 4 від 02.02.2012 р. (представник ФССзТВП)

- від боржника: ліквідатор Мамедов А.В.

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа №7/65-Б про банкрутство Державного виробничого підприємства житлово - комунального господарства (смт. Лугини, Житомирської області).

Постановою від 26 лютого 2008р. господарський суд визнав боржника Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства (смт. Лугини) банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру банкрута та призначив ліквідатором арбітражного керуючого Мамедова А.В.

Ухвалою від 05.03.2012 р. господарський суд, продовжив строк ліквідаційної процедури банкрута на два місяці, починаючи з 24.03.2012р. по 23.05.2012 р. включно, а також на цей самий строк продовжив повноваження ліквідатора Мамедова А.В., долучив проміжний звіт до матеріалів справи, призначив наступне засідання суду.

14.05.2012 р. до господарського суду надійшов проміжний звіт про виконану роботу ліквідатора Мамедова А.В. з додатками: копією листа від 26.04.2012 р. до Лугинської селищної ради, копією листа від 05.04.2012 р. до Лугинської селищної ради та протокол засідання комітету кредиторів від 04.2012 р.

Крім того, слід зазначити, що із протоколу засідання комітету кредиторів вбачається: про затвердження проміжного звіту ліквідатора Мамедова А.В. та клопотання до господарського суду про продовження процедури ліквідації підприємства банкрута на 3 місяці.

Ліквідатор Мамедов А.В. у своєму звіті заявив клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури на три місяці.

Представники кредиторів у судовому засіданні не заперечували проти продовження ліквідаційної процедури.

Враховуючи наявність об'єктивних обставин, що перешкоджають ухваленню судом рішення про затвердження звіту ліквідатора, ліквідацію банкрута та припинення провадження у цій справі, господарський суд прийшов до висновку продовжити строк ліквідаційної процедури на три місяці до 24.08.2012 р. включно, про що зазначити у резолютивній частині ухвали суду.

В свою чергу, у ч. 3 статті 24 Закону № 2343 зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим законом та іншими нормативно - правовими актами.

Таким чином, зміст ч. 2 ст.22 Закону № 2343 у взаємозв'язку, взаємозумовленості та взаємозалежності із ч.3 статті 24 цього Закону чітко і недвозначно вказує на те, що ліквідатор боржника здійснює свої повноваження в межах строку процедури ліквідації.

Відповідно, чинність повноважень ліквідатора та строк процедури ліквідації поняття взаємопов'язані, взаємозумовлені та взаємозалежні.

Тому, з врахуванням конкретних обставин цієї справи, з метою недопущення правової невизначеності для учасників провадження у справі про банкрутство, третіх осіб, на права та обов'язки яких впливають чи можуть вплинути судові рішення у справі у про банкрутство чи інші обставини, пов'язані з банкрутством боржника, господарський суд прийшов до висновку продовжити повноваження ліквідатора Мамедова А.В. на три місяці до 24.08.2012 р. включно, про що зазначити в резолютивній частині ухвали суду.

За таких обставин, господарський суд вважає за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства (смт. Лугини) на три місяці до 24.08.2012 р. включно.

Крім того, ліквідатор Мамедов А.В. у судовому засіданні надав письмові пояснення на скаргу УПФУ в Лугинському районі та у засіданні суду усно зазначив про причини не погодження зі скаргою.

Уповноважений представник УПФУ в Лугинському районі ОСОБА_1 надала заяву, в якій виклала позицію стосовно скарги УПФУ в Лугинському районі та зазначила, що УПФУ в Лугинському районі вважає за необхідне відмовитись від скарги в частині невжиття усіх можливих заходів арбітражним керуючим щодо реалізації приміщення контори ДУ. Разом з тим вважає, за необхідне зобов'язати арбітражного керуючого проводити засідання кредиторів відповідно до чинного законодавства з метою інформування про стан здійснення ліквідаційної процедури.

З врахуванням викладеного, господарський суд вважає за необхідне прийняти відмову представника УПФУ в Лугинському районі від скарги в частині невжиття усіх можливих заходів арбітражним керуючим Мамедовим А.В. щодо реалізації приміщення контори ДУ та припиняє провадження в цій частині.

Разом з тим необхідно зазначити, що згідно ч. 11 ст. 30 Закону, утворення комітету кредиторів зобов'язує ліквідатора, не рідше одного разу на місяць, звітувати перед комітетом про свою діяльність, надавати інформацію про фінансове становище і майно боржника при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

З врахуванням викладеного, суд вважає за необхідне зобов'язати ліквідатора Мамедова А.В. вчиняти всі необхідні заходи на виконання обов'язків ліквідатора без затягування строку ліквідаційної процедури.

Також, ухвалою господарського суду Житомирської області від 05.03.2012. було зобов'язано голову Лугинської селищної ради Шахматова А.В. надіслати на адресу суду - пропозиції щодо можливого виділення селищною радою на заміну контори ДУ іншого ліквідного майнового активу або надати інші можливі пропозиції для вирішення питання погашення боргу по заробітній платі перед колишніми працівниками комунального підприємства. Однак, зазначені вимоги судового акту на даний час не виконані.

Крім того, господарський суд вважає за необхідне зазначити, що у матеріалах справи містяться листи (а.с.255,257 ) за підписом голови Лугинської селищної ради в яких селищна рада на виконання вимог суду повідомляє господарський суд та арбітражного керуючого про здійснення впорядкування документації Лугинського Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства для передачі її до архіву, та про вжиття заходів з перереєстрації автомобілів КАМАЗ та ГАЗ з боржника на іншу особу, проте зі звіту арбітражного керуючого та з його усних пояснень, господарському суду стало відомо, що селищна рада досі не передала документацію Лугинського Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства арбітражному керуючому для здачі її до архіву та на даний час не вирішено питання щодо перереєстрації автомобілів (КАМАЗ 53213ДНЗ та ГАЗ 35314ДНЗ) з боржника.

Тому, господарський суд вважає за необхідне зобов'язати селищну раду виконати вимоги ухвали господарського суду від 25.10.2011. та надати до наступного судового засідання письмові пояснення про здійснення впорядкування документації Лугинського Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства для передачі її до архіву, та про вжиття заходів з перереєстрації автомобілів КАМАЗ та ГАЗ з боржника.

Господарський суд вважає за необхідне звернути увагу ліквідатора на невиконання вимоги ухвали суду від 28.12.2011 р. щодо звернення до Державного реєстратора Лугинської РДА для внесення запису в ЄДР про ліквідатора.

З врахуванням викладеного господарський суд вважає за необхідне призначити наступне засідання господарського суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 22-32 Закону України "Провідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства (смт. Лугини ідентифікаційний код 03343692) та повноваження ліквідатора Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства Мамедова А.В. на три місяці до 24.08.2012 р. включно.

2. Долучити проміжний звіт ліквідатора Мамедова А.В. з додатками до матеріалів справи.

3. Призначити наступне засідання господарського суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута на "09" серпня 2012 р. о 10:00 год. в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №409.

4. Зобов'язати ліквідатора Мамедова А.В. надати суду:

- проміжний звіт ліквідатора про вжиті заходи в ліквідаційній процедурі, підтверджений документально та погоджений комітетом кредиторів; у разі наявності об'єктивних підстав, що перешкоджають наданню на затвердження до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, спільно з комітетом кредиторів розглянути питання про необхідність продовження строку ліквідаційної процедури, про що подати відповідне клопотання;

- письмове пояснення та докази отримання необхідної документації банкрута та передачі її у встановленому порядку до архівної установи;

- докази зняття з обліку у МРЕВ транспортних засобів (КАМАЗ 53213ДНЗ та ГАЗ5314ДНЗ), зареєстрованих за банкрутом та їх постановку на облік за іншою особою;

- докази прийняття у комунальну власність нежилого приміщення контори ДУ.

- звернутися до Державного реєстратора Лугинської РДА для внесення запису в ЄДР про ліквідатора Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства (смт. Лугини) як особу, яка має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, в тому числі підписувати договори; на підтвердження виконання вимог ухвали суду надати відповідний витяг з ЄДР.

5. Зобов'язати ліквідатора Мамедова А.В. вчиняти всі необхідні заходи на виконання обов'язків ліквідатора без затягування строку ліквідаційної процедури, в тому числі: не рідше одного разу на місяць звітувати перед комітетом про свою діяльність, надавати інформацію про фінансове становище і майно боржника при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

6. Зобов'язати голову Лугинської селищної ради Шахматова А.В. надіслати на адресу суду до дати наступного засідання суду письмове пояснення з наступнних питань:

- пропозиції щодо можливого виділення селищною радою на заміну контори ДУ іншого ліквідного майнового активу або надати інші можливі пропозиції для вирішення питання погашення боргу по заробітній платі перед колишніми працівниками комунального підприємства;

- щодо стану впорядкування архівної документації банкрута, для передачі її до архіву у встановленому порядку;

- щодо зняття з обліку у МРЕВ транспортних засобів ( КАМАЗ 53213ДНЗ та ГАЗ5314ДНЗ), зареєстрованих за банкрутом та їх постановку на облік за іншою особою;

7. Кредиторам Державного виробничого підприємства житлово-комунального господарства (смт. Лугини) забезпечити участь уповноважених представників на засіданні комітету кредиторів, скликаному ліквідатором Мамедовим А.В. Рішення, прийняті на засіданні комітету кредиторів, оформити протоколом.

8. Викликати в засідання суду повноважних представників кредиторів з документами, що посвідчують особу та підтверджують повноваження.

Явку ліквідатора Мамедова А.В. визнати обов'язковою.

Суддя Макаревич В.А.

1 - в справу

2 - а/к Мамедову А.В. - рек. або наручно з відміткою в журналі

3 - УПФУ в Луг. р-ні - рек.

4 - Луг.РЦЗ

5 - Упр. праці та соц. захисту нас. Луг. РДА,

6 - ЖОВ ФССзТВП

7 - ВВД ФССНВВ в Олевському р-ні

8 - Лугинській МДПІ

9 - ВАТ "ЕК "Житомиробленерго"

10 - ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України"

11 - Лугинській селищній раді (11303, Житомирська область, смт. Лугини, вул. К.Маркса, 2а) - реком. з повідом.

Дата ухвалення рішення15.05.2012
Оприлюднено29.05.2012
Номер документу24269305
СудочинствоГосподарське
Сутьпродовження строку ліквідаційної процедури на три місяці

Судовий реєстр по справі —7/65-б

Ухвала від 20.02.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 01.02.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 20.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 20.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 13.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 04.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 27.10.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.10.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 29.09.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.09.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні