Ухвала
від 23.05.2012 по справі 2а/0570/3052/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251 Донецький окружний адміністративний суд У Х В А Л А

про відмову у розстроченні виконання постанови суду

23 травня 2012 р. Справа № 2а/0570/3052/2012

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Зеленова А.С.,

При секретарі Кобець О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні залу суду за адресою: м. Донецьк, вул. 50 Гвардійської дивізії, 17, адміністративну справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про розстрочення виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 28.03.2011 року у справі № 2а/0570/3052/2011 за позовом Шахтарської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про стягнення коштів з рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про стягнення коштів у розмірі 68604,63грн. з рахунків у банках, обслуговуючих платника податків товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С",

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельник-С» звернулося до суду з заявою про розстрочення виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 28.03.2011 року у справі № 2а/0570/3052/2011 за позовом Шахтарської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про стягнення коштів з рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про стягнення коштів у розмірі 68604,63грн. з рахунків у банках, обслуговуючих платника податків товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С".

В обґрунтування заяви вказав, у зв'язку із тяжким фінансовим положенням, відсутністю замовлень на будівництво не може виконати постанову суду. У зв'язку із чим просить суд розстрочити виконання постанови суду на 24 місяці зі сплатою рівними частинами суми боргу щомісяця до повного погашення заборгованості /а.с.110/.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, про день, час та місце судового розгляду повідомлявся належним чином, заяв про відкладення розгляду справи суду не надавав.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про день, час та місце судового розгляду повідомлявся належним чином, заяв про відкладення розгляду справи суду не надавав.

Відповідно до ч.2 ст.263 КАС України суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. У разі прийняття рішення про відстрочення чи розстрочення виконання постанови в адміністративній справі суд змінює строк подання суб'єктом владних повноважень звіту про виконання такої постанови.

Враховуючи наведене суд вважає за можливе розглянути заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про розстрочення виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 28.03.2011 року у справі № 2а/0570/3052/2011 за позовом Шахтарської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про стягнення коштів з рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про стягнення коштів у розмірі 68604,63грн. з рахунків у банках, обслуговуючих платника податків товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" без участі представників сторін.

Дослідив матеріали справи, доводи заяви та додані до неї письмові докази, судом встановлено.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 28 березня 2012 року позовні вимоги позивача - Шахтарської ОДПІ задоволені у повному обсязі /а.с.35-36/.

Відповідно до ч.1 ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду, що видав виконавчий лист, із поданням, а сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Так, заявником не надано у підтвердження обставин тяжкого фінансового становища, довідок про наявність заборгованості, не наданого річного балансу підприємства, виписок з банківських рахунків про відсутність коштів на погашення заборгованості , а також суду не надано погоджений графік розстрочки з податковим органом.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що не має підстав для задоволення вимог заявника про відстрочення та розстрочення виконання постанови суду.

Керуючись статями 160, 165, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про розстрочення виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 28.03.2011 року у справі № 2а/0570/3052/2011 за позовом Шахтарської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про стягнення коштів з рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" про стягнення коштів у розмірі 68604,63грн. з рахунків у банках, обслуговуючих платника податків товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельник-С" - відмовити.

Відмова у задоволенні заяви про відстрочення виконання постанови суду не позбавляє заявника можливості повторного звернення із даною заявою.

Апеляцiйна скарга на ухвалу суду подається до Донецького апеляцiйного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії ухвали.

Суддя Зеленов А. С.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.05.2012
Оприлюднено30.05.2012
Номер документу24284833
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/3052/2012

Ухвала від 23.05.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

Ухвала від 22.03.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

Постанова від 28.03.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

Ухвала від 12.03.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Савченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні