Ухвала
від 22.05.2012 по справі 2-а-2803/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про встановлення способу і порядку виконання рішення суду

"22" травня 2012 р. Справа № 2-а-2803/08

Категорія 12.3

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Літвина О. Т.,

за участю секретаря - Бєлоусової Ю.М.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 про встановлення способу і порядку виконання постанови суду у справі за позовом ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у м. Житомирі про стягнення коштів та відшкодування моральної шкоди,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулась до Житомирського окружного адміністративного суду із заявою, в якій просить встановити спосіб і порядок виконання рішення суду за її позовом до Державної податкової інспекції у м. Житомирі про стягнення коштів.

В судовому засіданні позивачка підтримала заяву.

Представник Державної податкової інспекції у м. Житомирі заперечувала проти задоволення заяви.

Розглянувши заяву, заслухавши позивачку, представника відповідача, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України, за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), особа, яка бере участь у справі може звернутися до суду із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення.

В судовому засіданні встановлено, що постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 26 березня 2008 року адміністративний позов ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у м. Житомирі задоволено частково, стягнуто з Державного бюджету України 379,26 грн. надміру сплаченого податку з доходів фізичних осіб, 379,26 грн. штрафу за несвоєчасне повернення цих коштів, а всього 758,52 грн. Стягнуто на користь ОСОБА_1 понесені нею судові витрати в розмірі 51 грн. з Державного бюджету України. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено за безпідставністю. Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 4 червня 2009 року апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у м. Житомирі залишено без задоволення, а постанову Житомирського окружного адміністративного суду від 26 березня 2008 року без змін.

Рішення суду набрало законної сили. На виконання рішення суду позивачці 03 березня 2011 року було видано виконавчий лист.

Державним виконавцем підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Житомирській області 10 березня 2011 року було відмовлено у відкритті провадження, оскільки найменування боржника в резолютивній частині рішення (виконавчого документа) не співпадає з найменуванням боржника зазначеного у виконавчому документі.

Суд вважає, що слід встановити спосіб і порядок виконання рішення суду, а саме зобов'язати Державну податкову інспекції у м. Житомирі подати висновок до управління Державної казначейської служби у м.Житомирі про повернення суми податкового кредиту в розмірі 379,26 грн. та 379,26 грн. штрафу за несвоєчасне повернення цих коштів, а всього 758,52 грн.

Крім того, відповідно до ч.1 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є субєктом владних повноважень, суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати з Державного бюджету України (або відповідного місцевого бюджету, якщо іншою стороною був орган місцевого самоврядування, його посадова чи службова особа), а тому позивачці слід відшкодувати з Державного бюджету України через Головне упраління Державної казначейської служби в Житомирській області 51 грн. судових витрат.

Керуючись ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

у х в а л и в:

Встановити спосіб і порядок виконання рішення суду у справі за позовом ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у м. Житомирі про стягнення коштів.

Зобов'язати Державну податкову інспекцію у м. Житомирі подати висновок до управління Державної казначейської служби у м.Житомирі про повернення ОСОБА_1 суми податкового кредиту в розмірі 379,26 грн. та 379,26 грн. штрафу за несвоєчасне повернення цих коштів, а всього 758,52 грн.

Відшкодувати ОСОБА_1 з Державного бюджету України через Головне управління Державної казначейської служби в Житолмирській області 51 грн. судових витрат.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляціного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Головуючий суддя: О.Т. Літвин

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2012
Оприлюднено30.05.2012
Номер документу24284990
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2803/08

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.В. Друзенко

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.В. Друзенко

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 28.09.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 29.09.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 22.05.2012

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Літвин Олексій Терентійович

Ухвала від 17.11.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гашицький О.В.

Постанова від 14.07.2008

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Боймиструк С.В.

Постанова від 26.02.2009

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ксензюк А.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні