Постанова
від 14.07.2008 по справі 2-а-2803/08
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

с права № 2-а- 2 803 /0 8

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 липня 200 8 року 17 год. 20 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд

під гол овуванням судді Боймиструка С.В.

за участю секретаря судового засідання Маньковського Д.В.

представни ка позивача не з' явився

представника відповідач а не з' явивс я,

розглянув ши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціальног о страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захв орювань у м. Рівне д о Ак ціонерного товариства закритого типу «Спецбуд» про стягнення недоїмки зі страх ових внеск ів в сумі 997 грн. 48 ко п.,

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Відділення виконавчої дирекції Ф онду соціального страхування від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань у м. Рівне, звернувся з позовом до суду та просить стягнути з відповідача заборгованість по страхових внесках в сумі 997 грн. 48 коп . Позивач в судове засідання не з' явився та подав заяву в якій позовні вимоги підтримує в повному обсязі та проси ть розглянути справу без участі свого представника.

Відпов ідач належним чином був повідомлений про ч ас і місце розгляду справи, однак до суду не з' явився, про причини неявки не повідомив, заяв по справі та заперечень на позов не подав. За таких обст авин суд вважає за можливе розглянути спір по суті на підставі наявних в справі доказів.

Заслухав ши учасників процесу , дослідивши матеріали с прави, суд вважає, що позов слід задовольнити з таких підстав.

Відповідач - є платником страхових внесків до Фонду соціального страх ування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворюван ь у м. Рівне (а.с.3).

Відповідн о до ст. 45 Закону України « Про загальнообов' я зкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробни цтві та професійного захворювання, які сприч инили втрату працездатності» від 23.09.1999р. № 1105-ХІV передбачено обов' язок роб отодавця- страхувальника своєчасно та повністю сплачувати в установл еному порядку страхові внески до Фонду соціа льного страхування від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань України. Статтею 47 цього ж Закону передбачено, що страхувал ьник здійснює страховий внесок у Фонд в строки, які визначаються страхов иком (Фондом).

Пунктом 4.12 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання ст рахових внесків Фонду соціального страхування від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України, затвердженої Постан овою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України №12 від 20 квітня 2001 року, вс тановлено, що страхові внески сплачуються юридичними особами в день оде ржання коштів на оплату праці в установах банків, підприємства, які здій снюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фізичних осіб в уста новах банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахування ко штів на особові рахунки, а при проведенні оплати праці готівкою з виручк и чи натуроплатою - платники зобов' язані не пізніше наступного дня пі сля здійснення виплат подати до установи банку платіжне доручення на пе рерахування страхових внесків до Фонду.

Як вбачається з розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фо нду соціального страхування від нещасних ви падків на виробництві та професійних захворювань України за І квартал 2008 року , самостійно под а ної відповідачем до Фонду , заборгованість відповідача становить 6003 грн. 98 коп. (а.с.3).

18 березня 2008 року Рівненським окружним адміністративним судом по справі

№2-а1737/08 задоволено позов відділення виконавчої дирекції Фонду ССНВ у м. Р івне до АТЗТ «Спецбуд» на суму 5006 грн. 50 коп.

Н а момент подачі позову до с уду, заборгованість Відповідача до Фонду соц іального страхування від нещасних випадків на виробництві та професій них захворювань України, яка неохоплена судовими рішеннями , є узгодженою та підлягає до стягнення становить

997 грн. 4 8 коп.

З важаючи на вищевикладене, су д прийшов до висновку, що позовні вимоги підтверд жені належними та допустимими доказами та пі длягають до задоволення в повному обсязі.

Згідно з ст.94 КАС України судовий збір з відповідача не стягується.

Керуючис ь статтями 160-163, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позов задоволи ти .

Стягнути з Акціонерного товариства закритого типу «Спецбуд» (с. Городок,

вул. Б.Штенгеля, 3а) код ЄДРПОУ 01273349, р/р 26004054700799 РФ «Приватбанк» на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від неща сних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Рівне (вул.Чорновола,66 м. Рівне, 33028) код ЄРПОУ 25930473, відділення державного казначейства м. Рі вне р/р 37171001000252 УДК в Рівненські й обл асті, МФО 83301 7 заборгованіс ть зі сплати страхових внесків в сумі 997 грн. 48 коп.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку заяву не бул о пода но . Якщо заяву про апеляційне ос карження було подано, але апеляційна скарга не була подана у встановлени й строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набир ає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Льві вського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанці ї, який ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження подається про тягом 10 днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарг а на постанову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів після п одання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути под ана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скар га подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оска рження.

Голо вуючий: С.В. Бойм иструк

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.07.2008
Оприлюднено05.11.2009
Номер документу6429036
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2803/08

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.В. Друзенко

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.В. Друзенко

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 28.09.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 29.09.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Друзенко Н.В.

Ухвала від 22.05.2012

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Літвин Олексій Терентійович

Ухвала від 17.11.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гашицький О.В.

Постанова від 14.07.2008

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Боймиструк С.В.

Постанова від 26.02.2009

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Ксензюк А.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні