Ухвала
від 29.05.2012 по справі 5017/1361/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

ПІДГОТОВЧОГО ЗАСІДАННЯ

"29" травня 2012 р. Справа № 5017/1361/2012

За заявою боржника: ТОВ „Науково-виробниче об'єднання Сантерм", м.Роздільна

про визнання банкрутом

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

Розпорядник майна боржника -Селезньов О.В.

Суть спору: Товариство з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" (далі -Боржник) звернулось до господарського суду Одеської області з заявою про визнання його банкрутом, оскільки боржник неспроможний сплатити заборгованість перед кредитором після настання встановленого строку у сумі 360 000,00 грн.

Розглянувши заяву боржника і додані до неї документи, заслухавши пояснення розпорядника майна боржника у підготовчому засіданні, суд встановив:

17.01.2011 року між ТОВ „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" (далі -Замовник) та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_2 (далі -Виконавець) був укладений Договір про надання юридичних послуг, відповідно до якого Виконавець зобов'язується надавати Замовнику юридичні послуги, а Замовник зобов'язується оплатити такі послуги (п. 1.1. Договору).

Фізичною особою-підприємцем ОСОБА_2 надавалися протягом восьми місяців юридичні послуги згідно до Договору, послуги Виконавця надавалися відповідно даного Договору та на їх умовах, а саме п. 1.2.1 Договору: представлення інтересів від імені Замовника в судах загальної юрисдикції, Господарських судах та всіх інших (у тому числі апеляційних та касаційних) судових інстанціях, представляти інтереси Замовника перед іншими особами, з усіма процесуальними правами, що відповідно до Господарського процесуального кодексу України та інших чинних актів законодавства України мають сторони судового процесу; консультації з приватизації малих підприємств.

За надані послуги Замовник відповідно до п.3.2. Договору здійснює оплату вартості послуг на користь Виконавця у повному обсязі на момент підписання Акту виконаних робіт про наданні послуги. Замовник приймає послуги, надані Виконавцем згідно з цим Договором.

Відповідно до п.3.1. Договору вартість послуг по Договору становить 360 000,00 грн.:

По закінченню строку дії Договору між сторонами був складений Акт виконаних робіт про надані послуги від 16.08.2011р., однак Замовник на момент укладання даного Акту не міг розрахуватися з Виконавцем у зв'язку з скрутним становищем товариства.

Однак у даному Акті зазначено, що претензій к виконаним роботам по наданим послугам у Замовника к Виконавцю не має, та те, що на момент укладання Акту виконаних робіт про наданні послуги Замовник має заборгованість перед Виконавцем за надані послуги по Договору про надання юридичних послуг у розмірі 360 000,00 грн., дану заборгованість Замовник зобов'язується оплатити протягом 5-ти днів.

Так як у товариства не було прибутку та грошових коштів, протягом обіцяного часу для розрахунки з фізичною особою-підприємцем ОСОБА_2 за надані юридичні послуги відповідно до Договору від 17.01.2011 р. та Акту виконаних робіт про наданні послуги від 16.08.201р. не проводились в зв'язку з чим ФОП ОСОБА_2 звернувся до підприємства з листом-претензією від 16.09.2011р., в якій просив провести розрахунки з ним.

Відповіддю від 26.09.2011р. Боржником було повідомлено ФОП ОСОБА_2, що заборгованість у розмірі 360 000,00 грн. товариство не заперечує та визнає, та планує провести розрахунок до 03.10.2011р.

Однак, у зв'язку з скрутним становищем підприємства розрахунок з ФОП ОСОБА_2 не проводився, у зв'язку з чим на адресу товариства було направлено лист-претензію №2, в якій ФОП ОСОБА_2 просить провести з ним розрахунок протягом 5-ти днів.

Майна у боржника не має, за рахунок якого можливо було б здійснити розрахунок з ФОП ОСОБА_2

Отже, на момент звернення до суду у товариства з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" є заборгованість у сумі 360 000,00 грн., яка перевищує суму 300 мінімальних заробітних плат та не задоволені Боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Згідно п.3 ст.6 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ст.1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" безспірні грошові вимоги кредиторів -вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Статтею 1 вказаного Закону зазначено, що неплатоспроможність -неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку їх сплати грошові зобов'язання перед кредиторами, в тому числі по заробітній платі, а також виконати зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) не інакше як через відновлення платоспроможності.

В статті 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вказано, що кредитор -це юридична або фізична особа, яка має у встановленому порядку підтверджені документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника, щодо виплати заборгованості із заробітної плати працівникам боржника, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння податків і зборів (обов'язкових платежів).

У відповідності до приписів п.5 ст.7 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами.

Пунктом 5 статті 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, суддя у підготовчому засіданні виносить ухвалу, якою зобов'язує заявника подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за його рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство. Газетне оголошення має містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.

Відповідно до ст. 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Отже, суд доходить до висновку, що ТОВ „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" має безспірну кредиторську заборгованість перед ФОП ОСОБА_2 у сумі 360 000,00 грн., яка сукупно складає не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати та не була задоволена протягом трьох місяців після встановленого для її погашення строку.

Керуючись ст.ст. 11, 12, 14, 15 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1. Визнати кредиторські вимоги фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 (ід. код НОМЕР_1) до товариства з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" (Одеська область, м.Роздільна, вул. Димитрова, буд. 37, кв. 1. Код ЄДРПОУ 34302577) у сумі 360 000,00 грн.

2. Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю „Науково-виробниче об'єднання Сантерм" подати в десятиденний строк оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство його з метою виявлення всіх кредиторів та можливих санаторів. Оголошення повинно відповідати вимогам п.5 ст.11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Примірник оголошення надати суду.

3. Призначити судове засідання на „10" липня 2012р. о 10:00 . Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр. Шевченка, 29, зал №14, тел. (0482) 307-965).

4. Зобов'язати у засіданні представити:

Боржника -докази виконання пункту „2" резолютивної частини даної ухвали.

Розпорядника майна боржника -реєстр вимог кредиторів.

5. Визначити дати у даній справі:

- дата попереднього засідання суду -не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання ;

- дата скликання перших загальних зборів кредиторів -за визначенням самих кредиторів, але не пізніше трьох місяців і десяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду;

- дата засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство -не пізніше шести місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

- дата складання та надання суду розпорядником майна реєстру вимог кредиторів не пізніше двох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду.

Примірник ухвали надіслати : боржнику, розпоряднику майна.

Суддя Лепеха Г.А.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення29.05.2012
Оприлюднено05.06.2012
Номер документу24381033
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/1361/2012

Ухвала від 16.10.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 10.07.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 08.05.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні