Постанова
від 24.05.2012 по справі 27/131б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.05.12 р. Справа № 27/131б

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Завод „ДОНСТРОЙДЕТАЛЬ" м.Донецьк

про банкрутство

арбітражний керуючий Руденок Ю.О.

Суддя С.С.Тарапата

Представники сторін:

від кредиторів - ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 (за довір.)

від боржника - ОСОБА_8 (за довір.), керуючий санацією Зайчиков С.Г.

розпорядник майна - Руденок Ю.О.

Господарським судом Донецької області ухвалою від 16.12.09р. порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Завод „ДОНСТРОЙДЕТАЛЬ" м.Донецьк, введена процедура розпорядження майном боржника строком на 6 місяців до 16.06.10р., розпорядником майна призначена арбітражний керуючий Чилімова А.В., введений мораторій на задоволення вимог кредиторів.

13.01.10р. судом винесена ухвала за результатами підготовчого засідання.

Ухвалою суду від 22.02.10р. припинені повноваження розпорядника майна Чилімової А.В., розпорядником майна призначена арбітражний керуючий Руденок Ю.О.

Ухвалою суду від 16.06.10р. продовжений строк процедури розпорядження майном по справі до 16.09.10р. та затверджений реєстр вимог кредиторів.

25.06.10р. проведені загальні збори кредиторів, на яких більшістю голосів кредиторів обраний комітет кредиторів у складі трьох кредиторів.

Ухвалою суду від 15.09.10р. введена процедура санації ТОВ „Завод „ДОНСТРОЙДЕТАЛЬ" м.Донецьк строком на 12 місяців - до 15.09.11р., керуючим санацією по справі призначений Зайчиков С.Г., розпорядником майна - арбітражного керуючого Руденок Ю.О.

Ухвалою суду від 10.03.11р. строк процедури санації продовжений до 15.03.12р.

21.03.12р. через канцелярію до суду надійшли: звіт керуючого санацією станом на 12.03.12р., протокол зборів комітету кредиторів №10 від 12.03.12р., звіт про проведення аналізу фінансово - господарської діяльності боржника, протокол зборів комітету кредиторів №11 від 20.03.12р., клопотання комітету кредиторів про введення ліквідаційної процедури від 20.03.12р., заява Руденюк Ю.О. про згоду на призначення ліквідатором від 22.03.12р.

Ухвалою від 20.04.12р. розгляд справи призначений на 08.05.12р.

З причини відсутності керуючого санацією розгляд справи відкладено на 24.05.12р.

24.05.12р. через канцелярію до господарського суду надійшло клопотання комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом та введення ліквідаційної процедури строком на 6 місяців та призначення ліквідатором по справі Руденок Ю.О.

Розглянувши в судовому засіданні 24.05.12р. надане клопотання про введення ліквідаційної процедури, звіт керуючого санацією та інші матеріали справи, заслухавши розпорядника майна, керуючого санацією та представників кредиторів, суд встановив:

Ухвалою суду від 23.12.03р. затверджений реєстр вимог кредиторів, згідно якого загальна сума тільки основного боргу конкурсних кредиторів становить 24393004,83грн.

Процедура санації Товариства з обмеженою відповідальністю „Завод „ДОНСТРОЙДЕТАЛЬ" м.Донецьк введена ухвалою суду від 15.09.10р. В подальшому процедура санації судом продовжувалася. Встановлений судом строк санації закінчився 15.03.12р. Процедура санації триває вже більше 18 місяців, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно п.1 ст.17 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" санація вводиться на строк не більше дванадцяти місяців; за клопотанням комітету кредиторів чи керуючого санацією або інвесторів цей строк може бути продовжено ще до шести місяців або скорочено.

Комітетом кредиторів на засіданні 20.03.12р. заслуханий звіт керуючого санацією, одноголосно прийнято рішення про його затвердження та звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Руденок Ю.О.

Згідно звіту керуючого санацією, в процедурі санації арбітражним керуючим проведені заходи, передбачені чинним законодавством. Так:

Проведена робота з незалежної оцінки майна боржника, підписані договори про надання послуг з організації та проведення аукціонів для реалізації майна боржника, що не залучено до господарської діяльності боржника; підписані договори купівлі - продажу на суму 90471,00грн. За рахунок зазначеної суми погашена заробітна плата та сплачені обов'язкові платежі, що нараховані при виплаті заробітної плати.

Відповідно до плану санації з ТОВ «Герц» був заключний попередній договір підряду з будівництва житлового будинку на суму 23500000,00грн., але постановою відділу державної виконавчої служби Калінінського районного управління юстиції був накладений арешт на всі рахунки боржника, у зв'язку з чим підрядна організація відмовилася від підписання договору підряду.

Між ТОВ «Завод «ДОНСТРОЙДЕТАЛЬ» та ТОВ «ГЕРЦ «БМУ» був укладений попередній договір на підписання договору оренди нежитлового приміщення, але згода від застоводавця не була отримана та договір не був підписаний.

Згідно даних бухгалтерського обліку боржника на підприємстві значиться дебіторська заборгованість, а саме: ТОВ «Макіївський металургійний комбінат» в сумі 1289418,45грн., яка підлягає списанню у зв'язку зі запливом строку давності та ЗАТ «Софт Сервіс Холдинг» в сумі 1320790,00грн., яка була визнана рішенням господарського суду Донецької області по справі №44/86 від 07.04.09р. Згідно заяви боржника 22.04.11р. господарським судом було порушено справу про банкрутство даного дебітора. У зв'язку з арештом коштів боржника, оплата за публікацію оголошення про порушення справи про банкрутство не була здійснена, тому заява про порушення справи про банкрутство залишена без розгляду.

Згідно даним балансу ф.2 станом на 01.03.12р. активи підприємства складають 9281,2тис.грн., з яких: основні засоби - 4985,5тис.грн., дебіторська заборгованість за послуги - 3167,1грн., дебіторська заборгованість з розрахунків з бюджетом 1109,7тис.грн., кредиторська заборгованість складає 23243856,46грн.

У зв'язку з вищевикладеним керуючий санацією зазначає, що реалізація плану санації та погашення кредиторських вимог в передбачені строки неможливі.

Згідно наданого суду звіту про проведення аналізу фінансово - господарської діяльності боржника розпорядником майна зроблені наступні висновки, що основні показники, які визначають фінансово - господарський стан підприємства значно менше нормативно допустимого значення, та свідчать про: незадовільну поточну ліквідність боржника; про абсолютну зовнішню неплатоспроможність підприємства; абсолютну фінансову залежність підприємства від позикових коштів; про наявність непокритих збитків на підприємстві; відсутність прибутку, який може бути направлений на виробництво; про абсолютну поточну неплатоспроможність боржника; про нерентабельну діяльність підприємства.

Згідно пунктів 1 та 3 ст.21 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за п'ятнадцять днів до закінчення санації, а також за наявності підстав для дострокового припинення санації керуючий санацією зобов'язаний надати комітету кредиторів письмовий звіт і повідомити членів комітету кредиторів про час і місце проведення засідання комітету кредиторів; одночасно зі звітом керуючий санацією вносить до комітету кредиторів одну з пропозицій:

про прийняття рішення про дострокове припинення процедури санації у зв'язку з відновленням платоспроможності боржника;

про прийняття рішення щодо припинення процедури санації і укладення мирової угоди;

про звернення до господарського суду з клопотанням про продовження процедури санації;

про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до п.5 вказаної статті закону за наслідками розгляду звіту керуючого санацією комітет кредиторів приймає рішення про звернення до господарського суду з клопотанням щодо: припинення процедури санації у зв'язку з виконанням плану санації і відновленням платоспроможності боржника; продовження встановленого строку процедури санації; припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; припинення процедури санації і укладення мирової угоди.

Пунктом 5 ст.21 вказаного Закону передбачено, що за наслідками розгляду звіту керуючого санацією комітет кредиторів може прийняти рішення про звернення до господарського суду з клопотанням щодо припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури чи припинення процедури санації і укладення мирової угоди та інші.

В силу п.8 ст.16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури належить до компетенції комітету кредиторів.

Як вже зазначено вище, комітетом кредиторів на засіданні 20.03.12р., одноголосно прийнято рішення про його затвердження та звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Руденок Ю.О.

В силу п.8 ст.16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури належить до компетенції комітету кредиторів.

Згідно ст.22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

В судовому засіданні представники кредиторів клопотали про встановлення строку ліквідаційної процедури на 6 місяців та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Руденок Ю.О.

З огляду на вищевикладене суд вважає за необхідне клопотання комітету кредиторів задовольнити, визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру по справі строком на 6 місяців, ліквідатором призначити арбітражного керуючого Руденок Ю.О.

Враховуючи викладене та керуючись ст.3-1, п.1 ст.5, ст.ст. 13, 16, 22 - 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.4-1, 32-34, 43 ГПК України, господарський суд

П О С Т А Н О В И В:

Визнати боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю „Завод „ДОНСТРОЙДЕТАЛЬ" м.Донецьк (83059, Донецька область, м.Донецьк, вул.8-го Березня,34,код ЄДРПОУ 25337195) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру по справі строком на 6 місяців до 24.11.2012р.

Призначити ліквідатором арбітражного керуючого Руденок Юлію Олександрівну (ліцензія серії НОМЕР_2, адреса: 83089, АДРЕСА_1 ідентифікаційний код НОМЕР_1).

Зобов'язати ліквідатора опублікувати в офіційних друкованих органах оголошення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора; докази публікації оголошення представити суду. По закінченні встановленого судом строку ліквідаційної процедури подати до суду звіт про проведену роботу та документи, передбачені ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Тарапата С.С.

Вик тел.

Надруковано примірників - : господарському суду Донецької області - , сторонам - .

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення24.05.2012
Оприлюднено06.06.2012
Номер документу24435875
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/131б

Ухвала від 24.10.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 08.05.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Постанова від 12.06.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Ухвала від 29.05.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Ухвала від 12.03.2014

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 27.12.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 05.12.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 04.12.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 11.09.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Тарапата С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні