Ухвала
від 30.05.2012 по справі 5011-15/5203-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

підготовчого засідання

Справа № 5011-15/5203-2012 30.05.12

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ОМЕГА-ВИДАВНИЦТВО ПРЕС"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Глобал Фудс"

про визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від заявника -Солімчук О.І.

від боржника - не з'явилися

арбітражний керуючий -Трубчанінов С.С.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 23.04.2012 порушено провадження у справі № 5011-15/5203-2012 за особливостями, передбаченими ст. 1, 3-14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

08.05.2012 до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Ронського Романа Михайловича (ліцензія серія НОМЕР_2 від 12.08.2011) про участь у справі.

15.05.2012 Товариство з обмеженою відповідальністю "ОМЕГА-ВИДАВНИЦТВО ПРЕС" подало клопотаня до призначеня розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Трубчанінова Сергія Сергійовича (ліцензія серія НОМЕР_3 від 17.08.2011).

15.05.2012 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання від Товариства з обмеженою відповідальністю "Глобал Фудс" про відкладення розгляду справи.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 15.05.2012 відкладено розгляд справи у судовому засіданні на 29.05.2012.

У судовому засданні, що відбулось 29.05.2012, судом оголошено перерву до 30.05.2012.

Заявлені вимоги документально підтверджуються, тому визнаються судом обґрунтованими.

У судове засідання, призначене на 30.05.2012 р., боржник уповноваженого представника не направив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господарським судом документи не подав, а тому згідно з ст. 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними в ній матеріалами, оскільки боржник був у встановленому порядку повідомлений належним чином про дату, час та місце засідання суду, а також зважаючи на строки, встановлені ч. 1 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

В ході судового засідання представник заявника надав у матеріали справи додаткові документи по справі, підтримав вимоги поданої до суду заяви щодо провадження у справі про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Глобал Фудс", доповів суду обставини виникнення у боржника простроченої заборгованості у розмірі, що перевищує триста мінімальних розмірів заробітної плати, просив визнати розмір грошових вимоги ініціюючого кредитора.

Відповідно до ч. 4 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) у підготовчому засіданні суддя оцінює подані документи, заслуховує пояснення сторін, розглядає обґрунтованість заперечень боржника.

Розглянувши у підготовчому засіданні подані документи, заслухавши пояснення представників та дослідивши докази, суд

ВСТАНОВИВ:

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців Товариство з обмеженою відповідальністю «Глобал Фудс»було зареєстровано як юридична особа 06.03.2000 р. з присвоєнням ідентифікаційного коду 30783377, місцезнаходженням його є: 04071, м. Київ, вул. Спаська,6 літ Б.

За твердженнями Товариства з обмеженою відповідальністю "ОМЕГА-ВИДАВНИЦТВО ПРЕС", у Товариства з обмеженою відповідальністю «Глобал Фудс»наявна прострочена заборгованість у сумі 436548,97грн., яка виникла через несвоєчасне виконання грошових зобов'язань за договором оренди нежитлового приміщення №01 від 12.09.2007 року., що виявилося у неоплаті орендних платежів.

Як вбачається з поданих суду доказів, рішенням Господарського суду міста Києва від 13.12.2010 р. у справі № 51/309 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ОМЕГА-ВИДАВНИЦТВО ПРЕС" на користь позивача було стягнуто 431993,03 грн. орендної плати, 4319,94 грн. державного мита та 236,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

На виконання вищевказаного рішення Господарського суду м.Києва видано наказ від 12.01.2011 у справі №51/309.

У подальшому заявник звернувся до відділу державної виконавчої служби Голосіївського районного управління юстиції у м.Києві для примусового виконання вказаного наказу, за наслідками чого було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження №26343082 від 11.05.2011.

За твердженнями заявника, оплата за рішенням Господарського суду м.Києва від 13.12.2010р. у справі №51/309 боржником не здійснена.

Станом на час розгляду справи доказів належної оплати за рішенням Господарського суду м.Києва від 13.12.2010р. у справі №51/309 не подано.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону, справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Кредитор - юридична або фізична особа, яка має у встановленому порядку підтверджені документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника, щодо виплати заборгованості із заробітної плати працівникам боржника, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння податків і зборів (обов'язкових платежів) абз. 6 ст. 1 Закону).

При цьому, грошове зобов'язання - це зобов'язання боржника заплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового договору та на інших підставах, передбачених цивільним законодавством України. До складу грошових зобов'язань боржника не зараховуються недоїмка (пеня та штраф), визначена на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі (абз. 7 ст. 1 Закону).

Зважаючи на вищевикладене, суд дійшов висновку про те, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Глобал Фудс»неспроможне виконати свої грошові зобов'язання в розмірі 436548,97грн. перед заявником протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати, кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «ОМЕГА-ВИДАВНИЦТВО ПРЕС»до боржника є безспірними та складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, тому доводи заявника про ініціювання провадження у справі про банкрутство Товариство з обмеженою відповідальністю "Глобал Фудс»є обґрунтованими, узгоджуються з нормами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та підлягають задоволенню.

У відповідності до частини 1 статті 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо при прийнятті заяви про порушення провадження справи про банкрутство призначити розпорядника майна неможливо, розпорядник майна призначається на підготовчому засіданні.

Якщо інше не передбачено цим Законом, розпорядником майна може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну чи економічну освіту або володіє спеціальними знаннями, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів відповідно до статті 1 цього Закону і яка має ліцензію арбітражного керуючого, що видається в установленому законодавством порядку.

Кредитори мають право запропонувати кандидатуру розпорядника майна, яка відповідає вимогам, передбаченим цим Законом.

Відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"в ухвалі про призначення розпорядника майна суд має зазначити мотиви, з яких призначено певну кандидатуру та відхилено інші, що були запропоновані. При виборі кандидатури розпорядника майна судам слід враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов`язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про здатність арбітражного керуючого належним чином виконувати передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"обов`язки.

Відповідно до п. 2 ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"розпорядник майна призначається господарським судом із числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань банкрутства як арбітражні керуючі, відомості про яких надаються в установленому порядку Вищому господарському суду України.

Якщо інше не передбачено цим Законом, розпорядником майна може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну чи економічну освіту або володіє спеціальними знаннями, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів відповідно до статті 1 цього Закону і яка має ліцензію арбітражного керуючого, що видається в установленому законодавством порядку.

Відповідно до п. 6 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"при реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Пункт 5 зазначеної статті встановлює, що арбітражний керуючий зобов'язаний: здійснювати заходи щодо захисту майна боржника; аналізувати фінансову, господарську та інвестиційну діяльність боржника, його становище на ринках; в порядку, установленому законодавством, надавати державному органу з питань банкрутства інформацію, необхідну для ведення Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство; виконувати інші повноваження, передбачені цим Законом.

При цьому, відповідно до. п. 9 ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"розпорядник майна зобов'язаний: розглядати разом з посадовими особами боржника копії заяв кредиторів про грошові вимоги до боржника, які надійшли до господарського суду у зв'язку з порушенням справи про банкрутство та надіслані боржнику в установленому цим Законом порядку; вести реєстр вимог кредиторів у встановленому порядку; повідомляти кредиторів про результати розгляду їх вимог боржником та включення визнаних вимог до реєстру вимог кредиторів або про відмову визнання вимог боржником; вживати заходів для захисту майна боржника; аналізувати фінансову, господарську та інвестиційну діяльність боржника, його становище на товарних ринках; виявляти ознаки фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства; скликати збори кредиторів; надавати державному органу з питань банкрутства відомості, необхідні для ведення єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено справу про банкрутство; надавати господарському суду та комітету кредиторів звіт про свою діяльність, відомості про фінансове становище боржника, пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника; виконувати інші функції, передбачені цим Законом.

Розпорядник майна несе відповідальність за неналежне виконання своїх повноважень відповідно до законодавства України.

Згідно з абзацом 1 статті 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"на розпорядника майна покладаються повноваження щодо нагляду та контролю за управлінням та розпорядженням майном банкрута на період провадження у справі про банкрутство.

Представник заявника у судовому засіданні виніс на розгляд суду пропозицію про призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Трубчанінова Сергія Сергійовича (ліцензія серії АГ №580410 від 17.08.2011).

Також, заяву про участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Глобал Фудс" через відділ діловодства суду було отримано від арбітражного керуючого Ронського Романа Михайловича (ліцензія серії НОМЕР_2 від 12.08.2011 р.).

Для підтримки вказаного клопотання арбітражний керуючий в судове засідання 30.05.2012 р. не з'явився.

Обставин, передбачених ч. 3 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо вищевказаної кандидатури, в ході судового засідання встановлено не було, а тому при визначенні кандидатури розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Єдітепе" суд керується приписами ч. 2 ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", виходячи з приписів якої остаточне рішення з указаного питання приймається саме судом, а також додатково зважає на позицію заявника, грошові вимоги якого до боржника визнаються безспірними, котрий посилався на досвідченість Трубчанінова С.С. та наявність у нього всіх можливостей для повноцінного присвячення своєї господарської та професійної діяльності саме виконанню функцій розпорядника майна даного боржника.

Таким чином, суд вважає за належне призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Глобал Фудс» арбітражного керуючого Трубчанінова С.С.

Враховуючи викладені обставини, приймаючи до уваги приписи ст. 7, 11, 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника" або визнання його банкрутом" суд вважає за можливе закінчити підготовче засідання.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст.ст. 1, 3-1, 6, 11, 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд-

У Х В А Л И В:

1. Визнати безспірні грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "ОМЕГА-ВИДАВНИЦТВО ПРЕС" (03150, м.Київ, вул.Горького,47, код ЄДРПОУ 33596280) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Глобал Фудс" (04071, м. Київ, вул. Спаська,6 літ Б, код ЄДРПОУ 30783377) в розмірі 436548,97 грн.

2. Зобов'язати ініціюючого кредитора згідно з ч. 5 ст. 11 Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"(далі -Закон)за власний рахунок у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета "Голос України") чи Кабінету Міністрів України (газета "Урядовий кур'єр") оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та надати суду докази про надання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування.

3. Призначити у справі № 5011-15/5203-2012 розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Трубчанінова Сергія Сергійовича ( ліцензія серія НОМЕР_3 від 08.09.2011, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, місце проживання:АДРЕСА_1).

4.Зобов'язати розпорядника майна боржника у строк не пізніше двох місяців та десяти днів після дати проведення підготовчого засідання подати суду складений реєстр вимог кредиторів відповідно до норм ст.ст. 13, 14, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та наказу Міністерства економіки України "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо заповнення реєстру вимог кредиторів" від 02.07.2010 р. № 788, письмові нормативно-обґрунтовані пояснення щодо складеного реєстру по кожному з кредиторів, витяги з державних реєстр заборон щодо майна боржника, а також, при наявності, письмові заперечення боржника щодо вимог кредиторів.

5. Зобов"язати розпорядника майна проаналізувати фінансову, господарську та інвестиційну діяльність боржника, його становище на товарних ринках і за результатами письмово поінформувати суд.

6. Призначити дату проведення попереднього судового засідання у справі № 5011-15/5203-2012 на 28.08.2012 р. на 15:10 (не пізніше трьох місяців від підготовчого засідання).

7.Зобов'язати розпорядника майна повідомити осіб, які подадуть заяви з грошовими вимогами до боржника про дату, час і місце призначення попереднього засідання.

8.Призначити перші загальні збори кредиторів на 10.09.2012 р. (не пізніше трьох місяців і десяти днів від підготовчого засідання).

9.Копію ухвали надіслати ініціюючому кредитору, божнику, розпоряднику майна боржника та Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України.

Суддя М.Г.Хоменко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення30.05.2012
Оприлюднено11.06.2012
Номер документу24501252
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-15/5203-2012

Ухвала від 18.08.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 10.04.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 11.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 30.10.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Постанова від 16.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 30.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 23.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні