Ухвала
від 30.05.2012 по справі 5017/445/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗВІТУ ЛІКВІДАТОРА

ТА ПРИПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"30" травня 2012 р. Справа № 5017/445/2012

За заявою: голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю (надалі ТОВ) „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" (67400, Одеська область, Роздільнянський район, м. Роздільна, вул. Привокзальна 13, код ЄДРПОУ 36057580), про визнання банкрутом у порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - РОВИНСЬКОГО О.Ю.

секретаря судового засідання - СУСЛОВА М.В.

за участю представників сторін:

Ліквідатор : Самойленко А.А. -на підставі постанови суду від 14.03.2012 р., особа підтверджена паспортом.

СУТЬ СПОРУ: 10.02.2011 р. голова ліквідаційної комісії ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД", діючий на підставі рішення учасника про припинення діяльності ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" від 05.12.2011 р. за № б/н, відповідно до якого прийнято рішення про припинення діяльності ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" шляхом ліквідації та призначено головою ліквідаційної комісії -Самойленко А.А., звернувся до господарського суду Одеської області із заявою про визнання ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" банкрутом, оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором на загальну суму у розмірі 42 000 грн. 00 коп., та у зв'язку з відсутності майнових активів для їх задоволення.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 15.02.2012 р. порушено провадження у справі № 5017/445/2012 та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою господарського суду Одеської області від 14.03.2012 р. ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" визнано банкрутом, відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором гр. Самойленко А.А., якого зобов'язано провести дії відповідно до ст.ст. 22-26, 29-34, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та після завершення усіх розрахунків із виявленими кредиторами надати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

22.03.2012 р. в офіційному друкованому органі -газеті "Урядовий кур'єр" № 52, відповідно до п. п. 3,5 ст.ст. 23, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" опубліковано відомості про визнання банкрутом ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД", відкриття відносно нього ліквідаційної процедури призначення ліквідатором - гр. Самойленко А.А. та прийняття претензій кредиторів протягом місяця з дня опублікування оголошення.

10.04.2012 р. до господарського суду Одеської області надійшла заява ( вх. №10753/2012 ) ТОВ „Центр Енергетичних Технологій" про визнання кредиторських вимог до Банкрута - ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" на загальну суму у розмірі 42 000 грн. 00 коп.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 25.04.2012 р. ТОВ „Центр Енергетичних Технологій" визнано кредитором до Банкрута - ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" у сумі заявлених грошових вимог, з черговістю задоволення -четверта черга, згідно п. 4 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

23.04.2012 р. до господарського суду Одеської області, від ліквідатора ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" на виконання п. 9 постанови суду від 14.03.2012 р. та ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" надійшов звіт та ліквідаційний баланс Банкрута ( вх. № 12315/2012).

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали у справі, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Банкрута, господарський суд встановив, що звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, а провадження у справі припиненню з наступних підстав :

Відповідно до частини третьої статті 24 Закону України (№2343-ХІІ) ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Відповідно до ст. 25 Закону України (№2343-ХІІ) до повноважень ліквідатора відноситься формування ліквідаційної маси, пред'явлення до третіх осіб вимог щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту, вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, тощо.

За приписами статті 26 Закону України (№2343-ХІІ) ліквідаційну масу становлять усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

Пунктом 6 ст. 31 Закону України (№2343-ХІІ) передбачено, що вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч.1 статті 32 Закону України (№2343-ХІІ) після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Частиною 2 ст. 32 Закону України (№2343-ХІІ) передбачено, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Відповідно до ч. 5 ст. 32 Закону України (№2343-ХІІ), якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Отже письмовий звіт ліквідатора та поданий ним ліквідаційний баланс є підсумковими документами, які підтверджують належне та об'єктивне проведення ліквідатором всіх заходів ліквідаційної процедури, повне вжиття ним заходів по виявленню кредиторів та активів боржника, за результатом розгляду яких суд приймає рішення про можливість відновлення платоспроможності боржника або його ліквідацію та припинення провадження у справі.

З наданого до господарського суду письмового звіту ліквідатора та його аналізу, вбачається, що в ході здійснених ліквідатором ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" заходів спрямованих на виявлення майнових активів банкрута, шляхом проведення інвентаризації майна та формування ліквідаційної маси Банкрута вбачається, що рухоме та нерухоме майно відсутнє. Дебіторської заборгованості не виявлено. Відкриті розрахункові рахунки у банківських та фінансових установах відсутні. ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" господарську діяльність не веде. Згідно з ліквідаційним балансом банкрута станом на 27.04.2012 р. у ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" відсутні будь-які активи ( код рядка 260 ) та вбачаються виключно пасиви підприємства у формі непогашеної кредиторської заборгованості зі страхування та кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги у розмірі 42 000 грн. ( код рядка 620 ). У зв'язку з відсутністю майнових активів та грошових коштів на рахунках ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" розрахунки з кредиторами не проводились.

Ліквідатором з метою отримання відомостей, щодо зареєстрованого за Банкрутом рухомого та нерухомого майна, для встановлення майнового стану підприємства було направлено запити до РЕР УДАІ ГУМВС України в Оденській області, КП „ОМБТІ та РОН" м. Роздільна та отримано відповіді :

Відповідно до довідки РЕР УДАІ ГУМВС України в Оденській області від 14.02.2012 р. за № 276 за Банкрутом - ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД", транспортні засоби не зареєстровані ( т.1 а.с. 48 ).

Згідно з довідкою КП „ОМБТІ та РОН" м. Роздільна від 28.05.2012 р. за № 444 за Банкрутом - ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" об'єкти нерухомого майна не зареєстровані.

Ліквідатором ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" було проведено заходи, щодо закриття рахунків в банках та фінансових установах, в підтвердження чого надав до суду довідку АКБ „Південний" ( т 1 а.с. 50 ).

16.05.2012 р. до господарського суду Одеської області надійшов відзив ( 14867/2012 ) ТОВ „Центр Енергетичних Технологій" на звіт ліквідатора, відповідно до якого Кредитор повідомив суд про відсутність зауважень стосовно виконання ліквідатором своїх повноважень та відсутності заперечень проти затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута - ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" .

В процесі ліквідаційної процедури заяв від інших кредиторів до суду та ліквідатору ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" не надходило.

Таким чином, борг перед кредитором не погашено за відсутністю у боржника майнових активів.

Скарг на дії ліквідатора за час його роботи до господарського суду не надходило.

За таких обставин, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора по справі № 5017/445/2012 ліквідаційний баланс банкрута -ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД", та зобов'язати державного реєстратора у порядку, передбаченому ст.ст. 33, 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців " від 15.05.2003 р. № 755-ІV, провести державну реєстрацію припинення юридичної особи -ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" й внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, а також передати органам статистики, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи для зняття ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" з обліку.

На підставі викладеного, керуючись п. 7 ст. 12, ст. 24, п. 4 ст. 31, ст. 32, п. 6 ст. 40, ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 68, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд ,-

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора по справі № 5017/445/2012 про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" (67400, Одеська область, Роздільнянський район, м. Роздільна, вул. Привокзальна 13, код ЄДРПОУ 36057580) - банкрутом .

2. Затвердити ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" (67400, Одеська область, Роздільнянський район, м. Роздільна, вул. Привокзальна 13, код ЄДРПОУ 36057580).

3. Вимоги кредитора, незадоволені за відсутністю майна банкрута, вважати погашеними.

4. Вимоги, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не розглядаються й вважаються погашеними відповідно до п. 5 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів, введений ухвалою господарського суду від 15.02.2012 р.

6. Зобов'язати ліквідатора передати фінансово-господарські документи банкрута до архівних організацій для подальшого зберігання згідно із законодавством, про що повідомити суд.

7. Державному реєстратору виконавчого комітету Роздільнянської районної державної адміністрації Одеської області провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" (67400, Одеська область, Роздільнянський район, м. Роздільна, вул. Привокзальна 13, код ЄДРПОУ 36057580), та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи -Товариства з обмеженою відповідальністю „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" (67400, Одеська область, Роздільнянський район, м. Роздільна, вул. Привокзальна 13, код ЄДРПОУ 36057580).

8. Державному реєстратору виконавчого комітету Роздільнянської районної державної адміністрації Одеської області передати органам статистики, Державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи для зняття Товариства з обмеженою відповідальністю „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" (67400, Одеська область, Роздільнянський район, м. Роздільна, вул. Привокзальна 13, код ЄДРПОУ 36057580) з обліку.

9. Ліквідатору повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

10. Припинити ліквідаційну процедуру та повноваження ліквідатора.

11. Провадження у справі № 5017/445/2012 - припинити.

12. Копію ухвали надіслати: кредитору, ліквідатору -гр. Самойленко А.А., Відділу з питань банкрутства в Одеській області, Державному реєстратору виконавчого комітету Роздільнянської районної державної адміністрації Одеської області (для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю „ТОРГОВИЙ ДІМ „ТЕПЛОТРЕЙД" (67400, Одеська область, Роздільнянський район, м. Роздільна, вул. Привокзальна 13, код ЄДРПОУ 36057580), що пов'язане з банкрутством.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття.

Суддя Ровинський О.Ю.

Дата ухвалення рішення30.05.2012
Оприлюднено11.06.2012
Номер документу24502602
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/445/2012

Ухвала від 30.05.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 25.04.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 11.04.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Постанова від 14.03.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 29.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 15.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні