Ухвала
від 13.04.2012 по справі 6441/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Херсонський окружний адміністративний суд

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


УХВАЛА

13 квітня 2012 р.Справа № 2а- 6441/10/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Морської Г.М. ,

розглянувши у порядку письмового провадження заяву про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню у адміністративній справі за позовом Науково-виробничого приватного підприємства "Днепр-2" до Державної податкової інспекції у м. Херсоні, Головного управління Державного казначейства України у Херсонській області про стягнення бюджетного відшкодування,

встановив:

18 квітня 2011р. Херсонським окружним адміністративним судом винесено постанову про стягнення із державного бюджету України на користь НВПП "Днепр-2" суми бюджетного відшкодування із податку на додану вартість.

Постанова набрала законної сили відповідно до ухвали Одеського апеляційного адміністративного суду від 08.12.2011р.

27 березня 2012р. НВПП "Днепр-2" був виданий виконавчий лист № 2а- 6441/10/2170 2012р.

У зв'язку з тим, що Державна податкова інспекція у м.Херсоні 23.02.2012 реорганізована та виключена з Єдиного державного реєстру, а її правонаступником є Державна податкова інспекція у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби, що підтверджується випискою із Єдиного державного реєстру від 23.02.2012 р., на підставі ст. 55 КАС України суд допустив процесуальне правонаступництво.

Таким чином, заявником по справі слід вважати Державну податкову інспекцію у м.Херсоні Херсонської області Державної податкової служби.

ДПІ у м. Херсоні ДПС звернулась до суду із заявою про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню. Заява вмотивована тим, що ДПІ оскаржено у касаційному порядку ухвалу Одеського апеляційного адміністративного суду від 08.12.2011р. Крім цього у провадженні СВ ДПС у Херсонській області перебуває кримінальна справа № 330303-12, порушена відносно ФОП ОСОБА_1 за ч.3 ст. 212 КК України. ФОП ОСОБА_1 включив до складу валових витрат обсяги придбання товарів у ПП „ВКФ „ПИК", ТОВ „Південьенерго", ПП „КСО „Херсон", ПП „Валеон СТ", керівники яких заперечили взаємовідносини з ФОП ОСОБА_1 та складання документів щодо продажу товарів на його адресу. Товар по зазначеним угодам в подальшому реалізовувався ФОП ОСОБА_1 до ТОВ „Верхньосірогозький ОПЗ", яке в свою чергу постачало товар НВПП „Днепр-2" протягом 2009-2011рр. За постановою старшого слідчого СВ ДПС у Херсонській області від 03.03.20102р. призначено документальну перевірку дотримання вимог податкового законодавства НВПП "Днепр-2" за період 2009-2011рр. Тому ДПІ вважає виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню.

НВПП "Днепр-2" надав письмові заперечення на заяву, зазначивши, що касаційне оскарження постанови суду, що набрала законної сили не може бути підставою для визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню. Також ДПІ у м. Херсоні не є стягувачем або боржником, які, відповідно до ч. 2 ст. 259 КАС України мають право звертатись до суду із такою заявою.

Від представників сторін надійшли клопотання про розгляд заяви у порядку письмового провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 122 КАС України особа, яка бере участь у справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь у справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Виходячи з вищевикладеного, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Розглянувши матеріали справи суд вважає, що заява не підлягає задоволенню із наступних підстав.

Відповідно до п. 5 ст. 254 КАС України постанова або ухвала суду апеляційної чи касаційної інстанції набирають законної сили з моменту проголошення, а якщо їх було прийнято за наслідками розгляду у письмовому провадженні - через п'ять днів після направлення їх копій особам, які беруть участь у справі.

Згідно ст. 255 Кодексу адміністративного судочинства України постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Відповідно до ст.ст. 210, 211 Кодексу адміністративного судочинства України ухвали суду апеляційної інстанції можуть бути оскаржені в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України.

Згідно з касаційною скаргою ДПІ у м. Херсоні ДПС від 22.03.2012р. № 199619/10-105 на ухвалу Одеського апеляційного адміністративного суду від 08.12.2011р. по справі №2а-6441/10/2170, останній просить суд зупинити виконання судового рішення до остаточного вирішення справи касаційною інстанцією. Відповідна ухвала Вищого адміністративного суду щодо відкриття касаційного провадження або прийняття будь-якого іншого судового рішення по касаційній скарзі, в тому числі щодо зупинення виконання судового рішення, що оскаржується, суду не надана.

Таким чином на момент звернення ДПІ у м. Херсоні ДПС до суду із зазначеною заявою про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню, діяло рішення Херсонського окружного адміністративного суду, яке вступило у законну силу, а виконавчий лист було видано НВПП „Днепр-2" у відповідності до вимог діючого законодавства.

Також суд приймає до уваги, що згідно п. 2 ст. 259 КАС України суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню. ДПІ у м. Херсоні ДПС не є боржником по даній справі, а тому не має права звертатись до суду із вищезазначеною заявою про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

За таких обставин, суд відмовляє ДПІ у м. Херсоні ДПС у задоволенні заяви.

Керуючись ст. 259 КАС України, суд, -

ухвалив:

Відмовити повністю Державній податковій інспекції у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби у задоволенні заяви про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню у адміністративній справі за позовом Науково-виробничого приватного підприємства "Днепр-2" до Державної податкової інспекції у м. Херсоні, Головного управління Державного казначейства України у Херсонській області про стягнення бюджетного відшкодування.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Морська Г.М.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.04.2012
Оприлюднено14.06.2012
Номер документу24577043
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6441/10/2170

Ухвала від 13.04.2012

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

Постанова від 18.04.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Кравченко К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні