Ухвала
від 17.05.2012 по справі 2а/2370/575/2012
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2а/2370/575/2012 Головуючий у 1-й інстанції: Трофімова Л.В.

Суддя-доповідач: Лічевецький І.О.

У Х В А Л А

Іменем України

"17" травня 2012 р. м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд в складі: головуючого -судді Лічевецького І.О., суддів -Грищенко Т.М., Аліменка В.О., при секретарі -Акуленко Ю.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу державної податкової інспекції у м. Черкаси на ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду від 27 лютого 2012 року в адміністративній справі за позовом державної податкової інспекції у м. Черкаси до підприємства НВП РООРІ «Укрсоцзахист»всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України»про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством,

ВСТАНОВИВ

Державна податкова інспекція у місті Черкаси звернулась до суду з позовом про припинення юридичної особи - підприємства НВП РООРІ «Укрсоцзахист»всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України»(код ЄДРПОУ 31007198).

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 27 лютого 2012 року залишено позовну заяву без руху.

В апеляційній скарзі Державна податкова інспекція у місті Черкаси посилаючись на порушення судом першої інстанції норм процесуального права, що призвело до неправильного вирішення справи, просить скасувати вказане судове рішення та направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Перевіривши повноту встановлення місцевим загальним судом фактичних обставин справи та правильність застосування ним норм процесуального права, Київський апеляційний адміністративний суд дійшов наступного.

Відповідно до ст. 159 КАС України судове рішення повинно бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин у адміністративній справі, підтверджених такими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Ухвалюючи рішення про залишення позовної заяви без руху суд першої інстанції, зазначив, що позивачем не виконано вимог ст. 106 КАС України щодо подачі необхідних доказів та направлення відповідачеві копії позовної заяви з доданими до документами і запропонував у строк до 26.03.2012 р. усунути цей недолік.

Відповідно до ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. На підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Згідно із ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

Наявність вказаних недоліків є перешкодою для суду при прийнятті позовної заяви до провадження, що й зазначив суд в ухвалі про залишення позовної заяви без руху.

Доводи апеляційної скарги зазначених вище висновків суду попередньої інстанції не спростовують і не дають підстав для висновку, що судом першої інстанції при вирішенні питання про залишення позовної заяви без руху порушено норми процесуального права.

Відповідно до ст. 200 КАС України суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а постанову або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Керуючись статтями 160, 199, 200, 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ

Апеляційну скаргу державної податкової інспекції у м. Черкаси залишити без задоволення, а ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду від 27 лютого 2012 року - без змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту прийняття, проте може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подачі в 20-ти денний строк з дня складення ухвали в повному обсязі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України, з подачею документу про сплату судового збору, а також копій касаційної скарги відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі, та копій оскаржуваних рішень судів першої та апеляційної інстанцій.

Головуючий суддя Лічевецький І.О.

Судді: Грищенко Т.М.

Аліменко В.О.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.05.2012
Оприлюднено20.06.2012
Номер документу24762743
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/575/2012

Ухвала від 27.02.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

Ухвала від 13.08.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

Ухвала від 17.05.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Лічевецький І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні