Ухвала
від 19.06.2012 по справі 24/5005/2324/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19.06.12р. Справа № 24/5005/2324/2012

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового засідання Книш І.В.

за участю представників сторін:

від боржника - Зибін А.О., ліквідатор

розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІТ СЕРВІС", с.Піщанка, Новомосковський район

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІТ СЕРВІС", 51283, с.Піщанка, Новомосковський район, Дніпропетровська область, вул.Леніна, б.8 (ЄДРПОУ 37179991)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 14.03.12р. господарський суд Дніпропетровської області порушив провадження у справі про визнання банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю "ВІТ СЕРВІС" с.Піщанка Новомосковський район, Дніпропетровська область .

Постановою господарського суду Дніпропетровської області від 20.03.12р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у справі, ліквідатором у справі призначено арбітражного керуючого Зибіна Антона Олександровича, ліцензія серії НОМЕР_2.

27.03.2012р. в газеті «Урядовий кур'єр»№ 55 (4699)опубліковано оголошення про визнання підприємства боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у справі.

Згідно п. 3 ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Згідно положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними.

На затвердження до господарського суду Дніпропетровської області надійшов звіт про проведену роботу з додатками № 1205/03 від 03.05.12р. та ліквідаційний баланс ліквідатора.

В результаті ліквідаційної процедури була встановлена та підтверджена кредиторська заборгованість:

- ТОВ «АГРО ФІРМА КОЛОС»на суму 485 157, 57 грн., які були розглянуті ліквідатором і визнані в повному обсязі.

Згідно довідок Інспекції державного технічного нагляду м. Дніпропетровськ № 866-02-13 від 27.03.12р.; Новомосковського районного КП "Бюро технічної інвентаризації" с. Вільне, Новомосковський район № 01-182 від 04.04.12р.; Відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ з обслуговування м. Дніпропетровськ та Солонянського району №1 підпорядкований ГУМВС України в Дніпропетровській області м. Дніпропетровськ №14/1РЕР-1622(и) від 24.03.12р.; Управління Держкомзему у м. Дніпропетровськ № 10/10-441 від 12.04.12р.; Відділу державної виконавчої служби Новомосковського міського районного управління юстиції м. Новомосковськ №03-14/8692 від 03.04.2012р.; ПАТ "Південкомбанк" м. Дніпропетровськ № 245 від 01.03.12р. за банкрутом нерухомого майна, автотранспортних засобів, сільськогосподарської техніки, земельних ділянок не зареєстровано, грошові кошти відсутні, розрахункові рахунки закриті.

18.06.12р. до господарського суду від Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби, м.Новомосковськ надійшла факсом заява, в якій просить суд відкласти розгляд звіту та ліквідаційного балансу, для проведення позапланової перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІТ СЕРВІС", с.Піщанка, Новомосковський район, оскільки на неодноразові звернення до ліквідатора Зибіна А.О. останнім не було надано документів для проведення перевірки.

Ліквідатор заперечує, оскільки до Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби, м.Новомосковськ було достатньо часу для проведення відповідної перевірки, заперечує проти задоволення вищеозначеної заяви.

Ліквідатор в судовому засіданні пояснив, що 13.06.12р. на адресу Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби, м.Новомосковськ була надіслана відповідь, в якому було повідомлено наступне.

Відповідно до пункту 11.3. Порядку обліку платників податків та зборів (обов'язкових платежів) затвердженого наказом ДПА від 22.12.10р. № 979 (який діяв на момент ліквідації) встановлено, що у разі отримання документів згідно з п.11.2 цього розділу та/або якщо розпочато процедуру реорганізації юридичної особи, припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків або подано заяву про зняття з обліку платника податків, органом державної податкової служби приймається рішення про проведення документальної позапланової перевірки платника податків, який перебуває на обліку в такому органі. Призначається та розпочинається перевірка протягом десяти робочих днів з дати публікації повідомлення про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ним органу щодо припинення юридичної особи, у разі ліквідації юридичної особи за рішенням засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого органу.

Як вбачається з матеріалів справи, публікації про початок процедури припинення під

підприємницької діяльності було опубліковано 08.11.2011р. в газеті "Бюлетень державної реєстрації" та про що Новомосковську об'єднану державну податкову інспекцію Дніпропетровської області Державної податкової служби, м.Новомосковськ було повідомлено, що підприємство боржника знаходиться в стадії припинення і відносно нього розпочата процедура ліквідації.

Відповідно до з п.82.2 ст. 82 Податкового кодексу України від 02.12.2010р. № 2755-VІ, ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу»від 04.12.1990р. № 509-ХІІ тривалість документальних позапланових перевірок не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників податків, щодо об'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, інших платників податків - 10 робочих днів. Продовження троків проведення вказаних перевірок можливе за рішенням керівника органу державної податкової служби не більш як на 10 робочих днів для великих платників податків, щодо суб'єктів малого підприємництва - не більш як на 2 робочих днів, інших платників податків не більш як на 5 робочих днів.

До того ж, у відповідь на лист № 6002/5/10-3016/1602 від 11.05.2009р. ДПА України «Про узагальнення судової практики Вищим господарським судом України в листі № 05-06/520/78 від 05.02.2010р. було зазначено, наступне:

"Згідно зі ст. 111 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" позаплановою виїзною перевіркою органами податкової служби своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів) вважається перевірка, яка не передбачена в планах роботи органу державної податкової служби і проводиться, у тому числі, - при проведенні реорганізації (ліквідації) підприємства. Тому факт проведення ліквідації підприємства - платника податків викликає необхідність обов'язкового проведення позапланової перевірки органами державної податкової служби повноти нарахування та сплати підприємством податків."

Згідно ч.4 ст. 105 Цивільного кодексу України органи державної податкової служби після публікації оголошення та отримання повідомлення про ліквідацію підприємства повинні здійснити позапланову перевірку суб'єкта господарювання в двомісячний термін.

Порядок виявлення кредиторів по ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачений шляхом опублікування оголошення в офіційному друкованому органі У зв'язку з цим усі кредитори, в т. ч. і органи державної податкової служби, зобов'язані в місячний термін звернутися з грошовими вимогами до ліквідатора банкрута. Іншого порядку повідомлення кредиторів, ніж публікація в офіційному друкованому органі, стаття 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не передбачає, в т. ч. і письмового повідомлення безпосередньо органів державної податкової служби.

Враховуючи вишевикладене, Новомосковська ОДПІ не здійснила жодних заходів щодо проведення документальної позапланової перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІТ СЕРВІС", 51283, с.Піщанка, Новомосковський район, Дніпропетровська область, вул.Леніна, б.8 (ЄДРПОУ 37179991) у встановлені законом строки, а також не скористалася правом звернутися в місячний термін до ліквідатора з заявою з грошовими вимогами.

Майно боржника не виявлено. Кредиторську заборгованість неможливо погасити з-за відсутністю грошових коштів на розрахункових рахунках боржника.

Згідно п. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, заяву, заслухавши пояснення в судовому засіданні ліквідатора, суд знаходить достатньо підстав щодо затвердження ліквідаційного балансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

За результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст. 32 цього Закону.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 22-32, п.6 ст. 40, ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІТ СЕРВІС", 51283, с.Піщанка, Новомосковський район, Дніпропетровська область.

Ліквідувати юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІТ СЕРВІС", 51283, с.Піщанка, Новомосковський район, Дніпропетровська область, вул.Леніна, б.8 (ЄДРПОУ 37179991).

Згідно п.6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважати погашеними вимоги:

-ТОВ «АГРО ФІРМА КОЛОС»на суму 485 157, 57 грн.

Припинити повноваження ліквідатора у справі № 24/5005/2324/2012 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІТ СЕРВІС" с. Піщанка, Новомосковський район, Дніпропетровська область арбітражного керуючого Зибіна Антона Олександровича, ліцензія серії НОМЕР_2 (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

Провадження у справі припинити.

Згідно п.2 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" копію цієї ухвали направити органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Суддя Л.М. Калиниченко

Дата ухвалення рішення19.06.2012
Оприлюднено26.06.2012
Номер документу24881949
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —24/5005/2324/2012

Постанова від 24.07.2012

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 11.07.2012

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 05.06.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 04.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Постанова від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 14.03.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні