Ухвала
від 15.06.2012 по справі 2а/0570/4581/2012
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Головуючий у 1 інстанції - Козаченко А.В.

Суддя-доповідач - Гаврищук Т.Г.

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2012 року справа №2а/0570/4581/2012 приміщення суду за адресою:83017, м. Донецьк, бул. Шевченка, 26

Донецький апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Гаврищук Т.Г.

суддів: Білак С.В.

Сухарька М.Г.

при секретарі судового засідання Варчук О.М.

за участю представників сторін

від позивача: Подобєдова Л.І.,

від відповідача: Чирах О.В.,

третя особа: не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства «ВТБ БАНК» на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 10 травня 2012р. по справі № 2а/0570/4581/2012 (головуючий І інстанції Козаченко А.В.) за позовом Публічного акціонерного товариства «ВТБ БАНК» до Управління державної реєстрації Виконавчого комітету Донецької міської ради за участю третьої особи арбітражного керуючого Козловської Діани Валеріївни про зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Управління державної реєстрації Виконавчого комітету Донецької міської ради про зобов'язання внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про юридичну особу - Відкрите акціонерне товариство «Завод коксохімобладнання».

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 10 травня 2012р. у задоволенні позову відмовлено.

В апеляційній скарзі та під час апеляційного провадження Публічне акціонерне товариство «ВТБ БАНК» просить скасувати постанову суду першої інстанції та ухвалити нове рішення яким задовольнити позов в повному обсязі.

В обґрунтування доводів апеляційної скарги позивач посилається на ті обставини, що ухвалою Донецького апеляційного господарського суду від 19.01.2012р. по справі №27/20Б апеляційна скарга ПАТ «ВТБ Банк» про скасування ухвали Господарського суду Донецької області від 28.12.2011р. по справі №27/20Б прийнята до провадження, у зв'язку з чим позивач вважає, що державну реєстрацію припинення юридичної особи - ВАТ «Завод коксохімобладнання» здійснено на підставі ухвали суду, котра не набула чинності.

Відповідач проти апеляційної скарги заперечував, вважає, що постанова суду є законною та обґрунтованою, ухвалена судом відповідно до норм матеріального та процесуального права на підставі повного і всебічного з'ясування обставин в адміністративній справі.

Колегія суддів, заслухавши доповідь судді-доповідача, пояснення представників сторін, перевіривши матеріали справи і обговоривши доводи апеляційної скарги, заперечення на скаргу, дійшла висновку про те, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає виходячи з наступного.

Судом першої та апеляційної інстанції встановлено, що ухвалою господарського суду Донецької області від 28.12.2011р. по справі №27/20Б затверджено звіт ліквідатора з додатком та ліквідаційний баланс ВАТ «Завод коксохімобладнання» м.Донецьк; ліквідовано юридичну особу - ВАТ «Завод коксохімобладнання» (м.Донецьк, вул.Майська, 86, код ЄДРПОУ 00191543); провадження по справі №27/20Б припинено; зобов'язано ліквідатора повідомити про завершення ліквідаційної процедури державний орган з питань банкрутства, вжити заходів щодо передачі документів банкрута до архівної установи відповідно до вимог ст.34 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, знищити печаті та штампи підприємства, докази подати до суду в 10-ти денний строк; зобов'язано орган державної реєстрації виключити підприємство-банкрута з ЄДРПОУ.

Порядок державної реєстрації припинення юридичної особи за судовим рішенням щодо визнання юридичної особи банкрутом визначено статтею 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», згідно до п.5 якого у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановлене рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд, що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

За приписами п.6 наведеної статті державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута заповнити реєстраційну картку про державну реєстрацію припинення юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та в той же день передати органам статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України повідомлення про внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку.

З матеріалів справи вбачається, що ухвалу господарського суду Донецької області від 28.12.2011р. по справі №27/20Б про ліквідацію юридичної особи - ВАТ «Завод коксохімобладнання» було направлено судом в адресу відповідача 04.01.2012р., що засвідчується відповідним штампом на поштовому конверті.

На виконання вимог п.6 ст.39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» відповідачем 10.01.2012р. була заповнена реєстраційна картка про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи за судовим рішенням щодо визнання юридичної особи банкрутом та до Єдиного державного реєстру внесено запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - ВАТ «Завод коксохімобладнання», що підтверджується витягом з ЄДРПОУ станом на 13.02.2012р.

Викладене свідчить про те, що відповідачем запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - ВАТ «Завод коксохімобладнання» було внесено до Єдиного державного реєстру з дотриманням вимог ст.. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців». За таких обставин, колегія суддів погоджує висновок суду першої інстанції щодо відмови у задоволенні позову.

Посилання позивача на ухвалу Донецького апеляційного господарського суду від 19.01.2012р. по справі №27/20Б колегією суддів не прийнято до уваги з огляду на наступне.

Згідно до ст..85 Господарського процесуального кодексу України рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

За приписами ст..93 цього Кодексу апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом.

З ухвали Донецького апеляційного господарського суду від 19.01.2012р. по справі №27/20Б вбачається, що скарга на ухвалу господарського суду Донецької області від 28.12.2011р. по справі №27/20Б про ліквідацію юридичної особи - ВАТ «Завод коксохімобладнання» була подана позивачем після закінчення встановленого строку. Тобто, на дату направлення господарським судом Донецької області ухвали від 28.12.2011р. по справі №27/20Б та внесення відповідачем запису про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - ВАТ «Завод коксохімобладнання» ухвала суду про ліквідацію цієї юридичної особи була такою, що набрала законної сили.

Відповідно до вимог Кодексу адміністративного судочинства України підставами для скасування рішення є порушення судом норм матеріального чи процесуального права.

Доводи апеляційної скарги не дають підстав для висновку про те, що при розгляді справи судом першої інстанції було допущено неправильне застосування норм матеріального чи процесуального права.

Судова колегія дійшла висновку про те, що підстави для скасування рішення суду першої інстанції відсутні, а тому відхиляє апеляційну скаргу і залишає судове рішення без змін.

Керуючись статтями 24, 184, 195, 196, 198, 200, 205, 206, 211, 212, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства «ВТБ БАНК» на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 10 травня 2012р. по справі № 2а/0570/4581/2012 - залишити без задоволення.

Постанову Донецького окружного адміністративного суду від 10 травня 2012р. по справі № 2а/0570/4581/2012 - залишити без змін.

Вступна та резолютивна частини ухвали прийняті у нарадчій кімнаті та проголошені у судовому засіданні 15 червня 2012 року. Ухвала у повному обсязі складена у нарадчій кімнаті 19 червня 2012р..

Ухвала суду апеляційної інстанції за наслідками перегляду набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України протягом одного місяця після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції, а в разі складення в повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі.

Головуючий: Т.Г. Гаврищук

Судді: С.В. Білак

М.Г. Сухарьок

Дата ухвалення рішення15.06.2012
Оприлюднено27.06.2012
Номер документу24916800
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —2а/0570/4581/2012

Ухвала від 30.05.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 15.06.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Т.Г.

Ухвала від 30.05.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Т.Г.

Постанова від 10.05.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

Ухвала від 17.04.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні