Постанова
від 20.06.2012 по справі 5015/7454/11
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська,81


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.06.12 Справа № 5015/7454/11

Львівський апеляційний господарський суд в складі колегії суддів:

головуючий суддя Гриців В.М., суддів Данко Л.С., Мурська Х.В.

при секретарі судового засідання Швець О.В.

за участі представників сторін Кисельової І.М., Опаровської М.Ф., Шмотолохи В.З.

розглянув у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Управління майном спільної власності Львівської обласної ради на рішення господарського суду Львівської області від 05 березня 2012 року у справі №5015/7454/11 порушеній за позовом Управління майном спільної власності Львівської обласної ради до Державного закладу «Шевченківська районна санітарно-епідеміологічна станція м. Львова»Міністерства охорони здоров'я України за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: комунального підприємства Львівської обласної ради «Нерухомість та майно»про стягнення заборгованості з орендної плати у сумі 5 816,65 грн.

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2011 року управління майном спільної власності Львівської обласної ради звернулось до господарського суду Львівської області з позовом до державного закладу «Шевченківська районна санітарно-епідеміологічна станція м. Львова»Міністерства охорони здоров'я України про стягнення 5816,65 грн. заборгованості за договором оренди №337/07 від 24 грудня 2007 року, що виникла за період з 01 січня 2011 року до 01 листопада 2011 року.

Рішенням господарського суду Львівської області (суддя Фартушок Т.Б.) від 05 березня 2012 року в позові відмовлено повністю.

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради подало апеляційну скаргу на рішення господарського суду Львівської області від 05 березня 2012 року у справі №5015/7454/11, просить суд скасувати та прийняти нове рішення, яким задовольнити позовні вимоги. Вважає, що оскаржене рішення прийнято з порушенням норм матеріального та процесуального права. Стверджує, що договір оренди не припинив своєї дії, відповідач продовжує користуватись орендованим майном, тому повинен сплачувати орендну плату у встановлених порядку та розмірі.

Про дату, час і місце розгляду апеляційної скарги сторони повідомлені належним чином, про що є докази у справі.

Представник позивача апеляційну скаргу підтримала повністю, через канцелярію суду 12 червня 2011 року подала детальний розрахунок заборгованості відповідача за договором оренди, а 14 червня 2011 року подала рішення Львівської обласної ради від 10 січня 2002 року № 537, від 24 березня 2005 року № 323, від 23 червня 2005 року № 373.

Представник відповідача проти апеляційної скарги заперечив, проте 19 червня 2012 року через канцелярію суду подав свій розрахунок заборгованості за договором оренди № 337/07 від 24 грудня 2007 року, згідно з яким заборгованість відповідача становить 26,20 грн. Розрахунок виконано за період з січня 2008 року до жовтня 2011 року, виходячи з визначеної договором суми місячної орендної плати, площі орендованих приміщень, індексу інфляції за кожен місяць та з урахуванням сплачених відповідачем платежів. Стверджує, що відповідач переплачував орендну плату через невірний її обрахунок, просить цей факт врахувати.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача належним чином повідомлена про час і місце розгляду справи, однак жодних клопотань чи пояснень суду не надала.

Відповідно до вимог ст. 99 ГПК України в апеляційній інстанції справи переглядаються за правилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахуванням особливостей, передбачених у цьому розділі. Апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

За приписами статті 101 ГПК України у процесі перегляду справи апеляційний господарський суд за наявними у справі і додатково поданими доказами повторно розглядає справу. Апеляційний господарський суд не зв'язаний доводами апеляційної скарги і перевіряє законність і обгрунтованість рішення місцевого господарського суду у повному обсязі.

Заслухав пояснення представників сторін, розглянув матеріали справи, доводи апеляційної скарги, перевірив законність і обґрунтованість рішення господарського суду Львівської області від 05 березня 2012 року у справі №5015/7454/11 у повному обсязі, колегія суддів вважає, що апеляційну скаргу слід задовольнити частково з урахуванням наступного.

Господарський суд Львівської області відмовив у позові з тих підстав, що:

- договір оренди № 337/07 від 24 грудня 2007 року припинено 31 грудня 2010 року у зв'язку із закінченням строку договору, що окрім п. про внесення змін до названого договору додатково підтверджено ще й не укладенням відповідачем і третьою особою у 2011 році договору про відшкодування витрат балансоутримувача на забезпечення надання експлуатаційних послуг;

- згідно з ч. 5 ст. 35 закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»та на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 липня 2004 року № 520-р орендоване приміщення передано у державну власність у складі цілісного майнового комплексу;

- розрахунок позовних вимог виконаний з порушенням чинного законодавства, а суд немає правових підстав для проведення такого розрахунку самостійно.

Проте такі висновки суду не ґрунтуються на законі та не відповідають фактичним обставинам справи.

В силу ст. 11 ЦК України договір є однією з підстав виникнення цивільних прав і обов'язків.

Згідно з ст. 627 ЦК України, сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору, з урахуванням вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Зміст договору, в силу ст. 628 ЦК України, становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства. Договір, відповідно до ст. 629 ЦК України, є обов'язковим для виконання.

В силу ст. 174 ГК господарські зобов'язання можуть виникати: з господарського договору та інших угод, передбачених законом.

За приписами ст.ст. 179, 180 ГК України в процесі укладення господарських договорів сторони можуть визначати зміст договору на основі вільного волевиявлення, коли сторони мають право погоджувати на свій розсуд будь-які умови договору, що не суперечать законодавству. Господарський договір вважається укладеним якщо між сторонами у передбачених законом порядку та формі досягнуто згоди щодо о усіх його істотних умов. Істотними є умови, визнані такими за законом чи необхідні для договорів даного виду, а також умови, щодо яких на вимогу однієї із сторін повинна бути досягнута згода. При укладенні господарського договору сторони зобов'язані у будь-якому разі погодити предмет, ціну та строк дії договору.

Відповідно до вимог ст. 759 ЦК України, за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк. Законом можуть бути передбачені особливості укладення та виконання договору найму (оренди).

Такі ж положення містить і стаття 283 ГК України, яка також передбачає, що до відносин оренди застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до вимог ст. 284 ГК України істотними умовами договору оренди є: об'єкт оренди; строк, на який укладається договір оренди; орендна плата з урахуванням її індексації; порядок використання амортизаційних відрахувань; відновлення орендованого майна та умови його повернення або викупу. Строк договору оренди визначається за погодженням сторін. У разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну умов договору оренди протягом одного місяця після закінчення строку дії договору він вважається продовженим на такий самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

Як визначено ст. 286 ГК України, орендна плата - це фіксований платіж, який орендар сплачує орендодавцю незалежно від наслідків своєї господарської діяльності. Розмір орендної плати може бути змінений за погодженням сторін, а також в інших випадках, передбачених законодавством. Орендар має право вимагати зменшення розміру орендної плати. Строки внесення орендної плати визначаються в договорі.

Згідно з матеріалами справи 24 грудня 2007 року управління майном спільної власності Львівської обласної ради (Орендодавець) та державний заклад «Шевченківська районна санітарно-епідеміологічна станція м. Львова»Міністерства охорони здоров'я України (Орендар) уклали договір оренди № 337/07 нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад області за умовами якого Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування нерухоме майно, що знаходиться на балансі комунального підприємства Львівської обласної ради "Нерухомість та майно", загальною площею 312,4 м 2 за адресою м. Львів, пр. Чорновола, 45а, корпус №11 - для розміщення лабораторій санітарно-епідеміологічної інспекції Шевченківського району м. Львова (п.п.1.1. 1.2. договору оренди) (а.с. 9-10).

Умови передачі і повернення майна визначені р.2 договору оренди й такі передбачають, що передача майна в оренду не тягне за собою виникнення в Орендаря права власності на орендоване майно. У разі припинення договору Орендар повертає майно комунальному підприємству Львівської обласної ради "Нерухомість та майно". Приймання майна в оренду та його повернення оформляється підписаними сторонами та балансоутримувачем актами приймання-передачі. При цьому обов'язок по складанню акта приймання-передачі покладається на сторону, яка передає майно іншій стороні.

Як встановлено п.3 договору оренди, розмір орендної плати за об'єкт оренди визначається відповідно до чинної на момент укладення договору Методики розрахунку орендної плати, затвердженої рішенням обласної ради і складає 321,40 грн. без ПДВ за січень 2008 року. Сума ПДВ становить 62,48 грн.

Пунктом 3.2. договору визначено, що розмір орендної плати коригується щомісячно на відповідний індекс інфляції. В інших випадках розмір орендної плати переглядається тільки за згодою сторін або за рішенням суду.

Відповідно до п. 3.3. договору, встановлену орендну плату за користування об'єктом оренди в поточному місяці Орендар зобов'язується перерахувати не пізніше 25 числа поточного місяця на розрахунковий рахунок балансоутримувача №26007601273191 в ЛОФ АКБ СР «Укрсоцбанк», МФО 325019, ЄДРПОУ 33358550.

Пунктом 3.4. договору встановлено, що розмір орендної плати може бути змінено за погодженням сторін у порядку, визначеному чинним законодавством. Одностороння зміна розміру орендної плати не допускається. Не вважається односторонньою зміною розміру орендної плати її коригування на індекс інфляції відповідно до Методики.

Згідно з р.8 строк дії договору сторони визначили один рік -від 01 січня 2008 року до 31 грудня 2008 року (п.8.1.) та вказали, що у разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну цього договору після закінчення строку його чинності протягом одного місяця, договір вважається продовженим на той самий термін і на тих самих умовах, що ним передбачені (п. 8.6.).

Сторони також погодили і підписали розрахунок плати за січень 2008 року за оренду приміщень на підставі договору оренди від 24 грудня 2007 року № 337/07 (а.с.11) згідно з яким розмір місячної орендної плати (Опл.міс.) визначається за формулою: Опл.міс.=Пп. Х Бст. х Іп.р. х Р пдв., де: Пп. - площа орендованого приміщення (кВ.м.); Бст. - розмір орендної плати, установлений рішенням обласної ради; Іп.р. - індекс інфляції за період з початку поточного року до моменту укладення договору оренди або перегляду розміру орендної плати; Р пдв. - коефіцієнт, який враховує податок на додану вартість.

Фактичні дані для нарахування орендної плати за січень 2008 року такі: Пп. = 312,4 кВ.м., Бст = 1,00 грн., Іп.р. = 1,0; Р пдв. = 1,20. За розрахунком розмір орендної плати за січень 2008 року становить 374,88 грн. (312,40 грн. + 62,48 грн. ПДВ).

За актом приймання-передачі нежитлових приміщень 01 січня 2008 року нерухоме майно, що знаходиться на балансі комунального підприємства Львівської обласної ради "Нерухомість та майно", загальною площею 312,4м 2 за адресою м. Львів, пр. Чорновола, 45, а, корпус №11 передано в оренду відповідачу (а.с.12).

У подальшому сторони неодноразово вносили зміни до договору оренди № 337/07 щодо строку його дії. Останні зміни внесені договором № 1-337/07-10 про внесення змін до договору оренди від 24 грудня 2007 року № 337/07, а саме п.8.1. розділу 8 викладено в редакції про те, що цей договір укладено строком на один рік, що діє з 01 січня 2010 року до 31 грудня 2010 року включно. Згідно з п.п. 2 і 3 договору № 1-337/07-10 інші умови договору залишаються незмінними і сторони підтверджують по них свої зобов'язання. Даний договір про внесення змін є невід'ємною частиною договору оренди від 24 грудня 2007 року № 337/07.

З матеріалів справи слідує, що нерухоме майно -корпус №11 за адресою м. Львів, пр. Чорновола, 45а є спільною власністю територіальних громад Львівської області в особі Львівської обласної ради, що підтверджено: рішенням Львівської обласної ради від 25 жовтня 2006 року № 101 (а.с.74-77); свідоцтвом про право власності на нерухоме майно від 22 лютого 2007 року, виданим на підставі рішення Львівської обласної ради від 25 жовтня 2006 року № 101 (а.с.48); витягом про реєстрацію права власності на нерухоме майно № 16831543 від 28 листопада 2007 року, де вказано, що рішення про реєстрацію права власності прийнято 28 листопада 2007 року на підставі свідоцтва про право власності та рішення Львівської обласної ради від 25 жовтня 2006 року № 101 (а.с.49).

Статтею 35 закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" передбачено, що приміщення, будівлі, споруди, устаткування, транспортні засоби та інше майно, що використовуються установами і закладами державної санітарно-епідеміологічної служби, які здійснюють державний санітарно-епідеміологічний нагляд, перебувають у державній власності і передаються зазначеним установам і закладам у порядку, встановленому законом.

Відповідно до вимог ст.5 закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" передача об'єктів з комунальної у державну власність здійснюється за рішенням районних, обласних рад - щодо об'єктів права спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебувають в управлінні районних, обласних рад; передача об'єктів з комунальної у державну власність здійснюється за наявності згоди на передачу Кабінету Міністрів України.

Львівська обласна рада 08 жовтня 2002 року прийняла рішення за № 48, яким дала згоду на передачу об'єктів спільної власності територіальних громад Львівської області установ та закладів санітарно-епідеміологічної служби до державної власності і до сфери управління Міністерства хорони здоров'я. Рішенням від 04 липня 2006 року за № 53 Львівська обласна рада внесла зміни в рішення № 48 від 08 жовтня 2002 року.

За приписами ст. 12 закону України «Про управління об'єктами державної власності» відомості про майно державної власності містить Єдиний реєстр об'єктів державної власності. Формування Реєстру в частині нерухомого майна здійснюється на підставі відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, отриманих уповноваженими органами відповідно до законодавства.

Проте в матеріалах справи відсутні достовірні докази передачі в державну власність нерухомого майна -корпусу № 11 за адресою м. Львів, пр. Чорновола, 45а.

Окрім наведеного, твердження відповідача про передачу означеного майна у власність держави спростовуються й самим змістом наданих ним документів, а саме:

- у переліку майнових комплексів санітарно-епідеміологічних станцій, що на підставі пропозицій регіонального органу місцевого самоврядування підлягають передачі з комунальної у державну власність, перелічених у додатку до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 липня 2004 року №520-р, не вказана така адреса цілісного майнового комплексу Шевченківської районної санітарно-епідеміологічної станції, як м. Львів, пр. Чорновола, 45а, натомість зазначено м. Львів, вул. Городника, 24, вул. Чорновола, 46;

- в акті приймання-передачі від 14 жовтня 2005 року зазначено, що комісія провела обстеження об'єкта передачі за адресою м. Львів, вул. Городницька, 24, який належить СЕС Шевченківського району м. Львова і передається із спільної власності територіальних громад Львівської області у державну власність. В названому акті немає жодних відомостей про обстеження і передачу в державну власність об'єкта передачі за адресою м. Львів, пр. Чорновола, 45а.

Отже нерухоме майно - корпус №11 за адресою м. Львів, пр. Чорновола, 45а є спільною власністю територіальних громад Львівської області в особі Львівської обласної ради. А управління майном спільної власності Львівської обласної ради, як уповноважений власником орган, правомірно надало назване майно в оренду відповідачу для розміщення лабораторій санітарно-епідеміологічної служби.

В силу ст. 284 ГК України строк договору оренди визначається за погодженням сторін. У разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну умов договору оренди протягом одного місяця після закінчення строку дії договору він вважається продовженим на такий самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

Згідно з ст. 17 закону України «Про оренду державного та комунального майна»термін договору оренди визначається за погодженням сторін. У разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну умов договору оренди протягом одного місяця після закінчення терміну дії договору він вважається продовженим на той самий термін і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

Із змісту вищенаведених пунктів 8.1.,8.6. договору оренди № 337/07 від 24 грудня 2007 року із наступними змінами та з урахуванням приписів закону колегія суддів дійшла висновку, що договір оренди № 337/10 нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад області від 24 грудня 2007 року з наступними змінами був продовжений на 2011 рік зі строком дії з 01 січня 2011 року до 31 грудня 2011 року. В матеріалах справи відсутні належні й допустимі докази припинення договору оренди № 337/07 від 24 грудня 2007 року та передачі відповідачем орендованого майна за актом прийому-передачі у порядку, визначеному договором та законом.

З огляду на вищевикладене факт укладення чи не укладення між відповідачем і третьою особою у 2011 році договору про відшкодування витрат балансоутримувача на забезпечення надання експлуатаційних послуг жодним чином не доводить факту припинення договору оренди № 337/10 нерухомого майна від 24 грудня 2007 року.

Предметом спору в даній справі є стягнення з відповідача 5816,65 грн. заборгованості за договором оренди № 337/07 від 24 грудня 2007 року за період з 01 січня 2011 року до 01 листопада 2011 року.

В силу ст. 19 закону України «Про оренду державного та комунального майна»орендар за користування об'єктом оренди вносить орендну плату незалежно від наслідків господарської діяльності. Методика розрахунку пропорції розподілу між відповідним бюджетом, орендодавцем і балансоутримувачем та порядок використання орендної плати визначаються органами місцевого самоврядування - для об'єктів, що перебувають у комунальній власності. Строки внесення орендної плати визначаються у договорі. Орендарям збиткових підприємств, а також об'єктів, що мають важливе соціальне значення, орендодавець може надавати пільги щодо орендної плати, порядок визначення яких для підприємств (об'єктів), що перебувають у комунальній власності встановлюється, органами місцевого самоврядування.

Слід зазначити, що державний заклад «Шевченківська районна санітарно-епідеміологічна станція м. Львова»Міністерства охорони здоров'я України (відповідач) фінансується державним бюджетом України.

За твердженням позивача, заборгованість за період з 01 січня 2011 року до 01 листопада 2011 року становить 5816,65 грн. з розрахунку вартості орендної плати: 561,81 грн. -за січень, 567,43 грн. -за лютий, 572,54 грн. -за березень, 580,56 грн. -за квітень, 588,11 грн. - за травень, 592,81 грн. -червень, 595,18 грн. -за липень, 587,44 грн. -за серпень, 585,09 грн. -за вересень і 585,68 грн. -за жовтень.

Разом з тим, пунктом 3 договору оренди № 337/10 встановлено, що розмір орендної плати за об'єкт оренди визначається відповідно до чинної на момент укладення договору Методики розрахунку орендної плати і за січень 2008 року становить 374,88 грн. (321,40 грн. + 62,48 грн. ПДВ). Така сума розрахована за наведеною у розрахунку формулою з урахуванням орендованої площі (Пп. = 312,4 кВ.м.), розміру орендної плати за один метр квадратний (Бст = 1,00 грн.), індекса інфляції за січень 2008 року (Іп.р. = 1,0) та відсоткової ставки ПДВ (Р пдв. = 1,20).

Пунктом 3.2. договору оренди № 337/10 визначено, що розмір орендної плати коригується щомісячно на відповідний індекс інфляції. В інших випадках розмір орендної плати переглядається тільки за згодою сторін або за рішенням суду.

Методика розрахунку орендної плати за оренду нежитлових приміщень об'єктів обласної комунальної власності, затверджена рішенням Львівської обласної ради № 537 від 10 січня 2002 року з наступними змінами і доповненнями інших правил розрахунку не встановлює.

Отже, незаконним і безпідставним є розрахунок позивача орендної плати шляхом коригування на індекс інфляції не встановленої договором суми орендної плати (374,88 грн.), а скоригованої на індекс інфляції суми орендної плати за попередній місяць, яка власне розглядається вже як сума орендної плати за попередній місяць.

Таким чином відповідач повинен був платити орендну плату виходячи з визначеного сторонами у договорі її розміру 374,88 грн., скоригованого кожного місяця на відповідний індекс інфляції. Розрахована в такий спосіб сума орендної плати, що підлягала сплаті у спірний період становить 3764,91 грн. з розрахунку: 378,25 грн. -за січень, 378,62 грн. -за лютий, 380,12 грн. -за березень, 379,75 грн. -за квітень, 377,88 грн. -за травень, 376,77 грн. -червень, 370,01 грн. -за липень, 373,38 грн. -за серпень, 375,25 грн. -за вересень і 374,88 грн. -за жовтень. Натомість відповідач сплачував суми більші, ніж необхідно було платити. Внаслідок зарахування переплачених сум в рахунок орендної плати за період 01 січня 2011 року до 01 листопада 2011 року, заборгована сума орендної плати станом на 01 листопада 2011 року становить 26,20 грн., які й слід стягнути з відповідача.

Судові витрати суд покладає на сторони пропорційно сумі задоволених позовних вимог.

Як установлено статтями 4 2 , 4 3 ГПК України, правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальності. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обгрунтовують свої вимоги і заперечення поданими суду доказами. Господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства.

Відповідно до вимог ст.ст. 32, 34 ГПК України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

За приписами ст. 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Відмовляючи у позові господарський суд Львівської області дійшов висновків, які не відповідають фактичним обставинам справи й ними ж спростовуються, неправильно застосував норми матеріального права, що є підставою для скасування рішення.

Керуючись ст.ст. 49, 82-1, 99, 101, 103, 104, 105 ГПК України Львівський апеляційний господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргу управління майном спільної власності Львівської обласної ради задовольнити частково.

Рішення господарського суду Львівської області від 05 березня 2012 року у справі №5015/7454/11 скасувати і прийняти нове рішення:

Позов задовольнити частково. Стягнути з державного закладу «Шевченківська районна санітарно-епідеміологічна станція м. Львова» Міністерства охорони здоров'я України (ідентифікаційний код 01997797, м. Львів, вул. Городницька, 24) на користь управління майном спільної власності Львівської обласної ради (ідентифікаційний код 33358550, м. Львів, вул. Винниченка, 8) 26,20 грн. заборгованості з орендної плати, 6,36 грн. судового збору за розгляд справи в суді першої інстанції, 3,18 грн. судового збору за розгляд справи в суді апеляційної інстанції.

В рештій частині позову відмовити.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття.

Постанову може бути оскаржено в касаційному порядку.

Головуючий суддя Гриців В.М.

суддя Данко Л.С.

суддя Мурська Х.В.

Дата ухвалення рішення20.06.2012
Оприлюднено02.07.2012
Номер документу24930798
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5015/7454/11

Постанова від 20.06.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 23.05.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 25.04.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 26.03.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Рішення від 05.03.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Тарас Богданович

Ухвала від 20.02.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Тарас Богданович

Ухвала від 06.02.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Тарас Богданович

Ухвала від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Тарас Богданович

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Тарас Богданович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні