Ухвала
від 22.06.2012 по справі 0870/5893/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

22 червня 2012 року Справа № 0870/5893/12

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Шара І.В., перевіривши матеріали адміністративного позову Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби до Приватного підприємства «Пальміра», м. Запоріжжя про стягнення коштів за податковим боргом

ВСТАНОВИВ:

19 червня 2012 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов від Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби (далі - ДПІ у Жовтневому районі, позивач) до Приватного підприємства «Пальміра» (далі - ПП «Пальміра», відповідач), в якому позивач просить стягнути з відповідача кошти у сумі податкового боргу з податку на додану вартість у розмірі 340,00 грн. з рахунків платника податків ПП «Пальміра» у банках, обслуговуючих такого платника податків.

Згідно з приписами ч.1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, зокрема, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 КАС України; чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України.

Позовна заява подана без додержання вимог, встановлених ст. 106 КАС України, з огляду на наступне.

Відповідно до п.4 ч.1 ст. 106 КАС України у позовній заяві, зокрема, зазначається зміст позовних вимог згідно з частиною третьою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

Так, органи державної податкової служби, відповідно до пп. 20.1.18 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (далі -ПК України) мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Із матеріалів позову вбачається, що позивачем ставляться вимоги про стягнення податкового боргу з податку на додану вартість в сумі 340,00 грн. Проте, на підтвердження заборгованості позивачем, зокрема, подано розрахунок заборгованості на загальну суму 3 589,15 грн., в тому числі по податку на прибуток, по податку на додану вартість та по комунальному податку; зворотній бік облікової картки платника по податку на додану вартість станом на 14.06.2012 в сумі 1 632,67 грн.

Таким чином, позивачем на підтвердження заявлених позовних вимог подано документи на підтвердження податкового боргу, які по-перше, суперечать один одному та заявленим вимогам, по-друге, не засвідчені належним чином.

Такі обставини вказують на невідповідність позову вимогам процесуального законодавства, а тому, згідно зі ст.108 КАС України, вона підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст.106, 108, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби до Приватного підприємства «Пальміра» про стягнення коштів за податковим боргом - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви у порядку та у спосіб, зазначений в мотивувальній частині цієї ухали до 06.07.2012 (з урахуванням поштового перебігу), надіславши на його адресу копію ухвали.

Роз'яснити позивачу, що відповідно до п. 1 ч. 3 ст.108 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя: (підпис) І.В. Шара

06 липня 2012 року

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.06.2012
Оприлюднено04.07.2012
Номер документу24951705
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/5893/12

Постанова від 24.07.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 09.07.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 22.06.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні