Постанова
від 02.07.2012 по справі 4-513/12
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-513/12

П О С Т А Н О В А

02 липня 2012 року Печерський районний суд

у складі:

головуючий - суддя Кицюк В.П.,

при секретарі - Скрибка А. В.,

за участю прокурора - Бондура Д.В.,

представника заявника - ОСОБА_1 - ОСОБА_2,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві справу за скаргою ОСОБА_1 в собі представника ОСОБА_3 на постанову старшого інспектора ВОДТП та дізнання відділу ДАІ з обслуговування адміністративної території Печерського району та АТІ підпорядкованого УДАІ ГУМВС України в м. Києві Кравченко О.І. про відмову в порушенні кримінальної справи від 02 липня 2011 року,-

В С Т А Н О В И В:

08 лютого 2012 року ОСОБА_1 в особі свого представника ОСОБА_3 звернулася до суду зі скаргою порядку ст. 236-1 України, в якій просить скасувати постанову старшого інспектора ВОДТП та дізнання відділу ДАІ з обслуговування адміністративної території Печерського району та АТІ підпорядкованого УДАІ ГУМВС України в м. Києві Кравченко О.І. від 02 липня 2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом дорожньо - транспортної пригоди 24 червня 2011 року за участю водіїв ОСОБА_5 та ОСОБА_1

Під час розгляду скарги виникли обставини, які потребують відповідного реагування зі сторони прокурора м. Києва та МВС України.

Статтею 236-2 КПК України імперативно передбачено, що скарга на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи розглядається суддею не пізніше десяти днів з дня її надходження до суду з обов'язковим дослідженням в судовому засіданні матеріалів, на підставі яких було відмовлено в порушенні кримінальної справи.

З моменту надходження скарги в провадження суду справа була призначена до розгляду 10 разів і без винятку кожного разу в судовому засіданні оголошено перерву через відсутність матеріалів, на підставі яких відмовлено в порушенні кримінальної справи.

Жодних даних про місцезнаходження відмовного матеріалу прокуратурою Печерського району м. Києва та Печерським РУ ГУМВС України в м. Києві суду не представлено.

Невиконання законних вимог суду в частині надання відмовного матеріалу з однієї сторони свідчить про неповагу до суду, а з іншої - про неналежне ставлення окремих представників прокуратури Печерського району м. Києва та Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві до виконання своїх посадових обов'язків, призвело до затягування розгляду справи, порушення прав іншої сторони, потягло за собою нераціональне використання робочого часу та додаткові фінансові затрати, пов'язані з відправленням кореспонденції.

Ще 28.03.2012 р. судом було винесено окрему постанову на адресу прокурора Печерського району м. Києва для вжиття заходів реагування з приводу невиконання законних вимог суду щодо надання відмовного матеріалу ( а.с. 21)

Окрім того, на вищезазначені обставини судом додатково було звернуто увагу прокурора Печерського району м. Києва та начальника Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві листом № 1-513/12 від 19.06.2012 р. ( а.с. 43).

Проте, вжиті судом заходи позитивного результату не дали, всупереч положенням ст. 236-2 КПК України та конституційного принципу обов'язковості рішення суду, станом на 02 липня 2012 року матеріали, на підставі яких було прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, а також результати розгляду окремої постанови від 28.03.2012 р. суду не представлені.

Зважаючи на викладене, вважаю необхідним про вищезазначені обставини довести до відома прокурора м. Києва та МВС України для проведення службової перевірки та вжиття заходів реагування з приводу ненадання суду відповідних матеріалів та невиконання прокуратурою Печерського району м. Києва окремої постанови суду від 28.03.2012 р.

Керуючись ст. ст. 23-2, 236-2 КПК України, постановою Пленуму Верховного Суду України № 3 від 28 березня 2008 року «Про практику винесення судами окремих ухвал (постанов) у кримінальних справах», суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Довести до відома прокурора м. Києва та МВС України про обставини, викладені в мотивувальній частині постанови, для проведення службової перевірки та вжиття заходів реагування з приводу ненадання суду матеріалів, на підставі яких прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, та невиконання прокуратурою Печерського району м. Києва окремої постанови суду від 28.03.2012 р.

Про результати розгляду зазначеної постанови та прийняті заходи реагування повідомити суд протягом місяця з дня отримання копії постанови.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду м. Києва через Печерський районний суд м. Києва протягом п'ятнадцяти діб з моменту її проголошення.

Суддя В.П. Кицюк

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення02.07.2012
Оприлюднено07.07.2012
Номер документу25098070
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-513/12

Постанова від 27.07.2012

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Кицюк В. П.

Постанова від 02.07.2012

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Кицюк В. П.

Постанова від 13.03.2012

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Журба С. О.

Постанова від 28.03.2012

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Супрун Г. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні