Ухвала
від 24.11.2008 по справі 15/170-3390
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

15/170-3390

ВИЩИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  УКРАЇНИ

           УХВАЛА          

        

24 листопада 2008 р.                                                                                   № 15/170-3390  

Вищий  господарський суд  України у складі колегії  суддів:

Муравйова О.В. –головуючогоПолянського А.Г.,Фролової Г.М.

розглянувши  матеріали касаційної скарги

Селянського фермерського господарства "Кривчик"

на постановуЛьвівського апеляційного господарського суду від 04.09.2008 року

у справі№ 15/170-3390 господарського суду Тернопільської області

за позовомЗакритого акціонерного товариства Комерційний Банк "ПриватБанк" в особі Тернопільської філії Закритого акціонерного товариства Комерційний Банк "ПриватБанк"

до- Фермерського господарства "Арос",- Селянського фермерського господарства "Кривчик"

простягнення заборгованості в сумі 1452230,92 грн. за кредитним договором за рахунок заставного майна

та за зустрічним позовом

Фермерського господарства "Арос"

доЗакритого акціонерного товариства Комерційний Банк "ПриватБанк" в особі Тернопільської філії Закритого акціонерного товариства Комерційний Банк "ПриватБанк"

про визнання розірваним – недійсним кредитного договору № 2006/35 від 20.04.2006 року та стягнення 1375545,54 грн. моральної шкоди та витрат на правову допомогу

В С Т А Н О В И В :

Подана касаційна скарга не може бути прийнята до розгляду Вищим господарським судом України, оскільки вона не відповідає вимогам розділу ХІІ1 Господарського процесуального кодексу України з наступних підстав.

Відповідно до частини 4 статті 111 Господарського процесуального кодексу України, якою встановлено форму і зміст касаційної скарги, до скарги додаються, зокрема, докази надіслання її копії іншій стороні у справі.

Скаржником до касаційної скарги додано квитанцію Укрпошти № 7254 від 23.10.2008 року, що свідчить про надіслання копії касаційної скарги ЗАТ КБ "Приватбанк" м. Тернопіль.

          Відповідно до статті 18 Господарського процесуального кодексу України до складу учасників судового процесу входять: сторони, треті особи, прокурор, інші особи, які беруть участь у процесі у випадках,  передбачених цим Кодексом.

Статтею 21 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що сторонами в судовому процесі –позивачами і відповідачами –можуть бути підприємства та організації, зазначені у статті 1 цього Кодексу.

Відповідачами є підприємства та організації, яким пред'явлено позовну вимогу.

Юридичну особу в господарських відносинах може представляти її відокремлений підрозділ. Якщо позов до юридичної особи виник із діяльності її відокремленого підрозділу, розташованого поза місцезнаходженням юридичної особи, такий позов може бути пред'явлений до господарського суду за місцезнаходженням її відокремленого підрозділу. Але це не означає, що відповідачем буде відокремлений підрозділ; відповідачем у справі має бути юридична особа, яку цей відокремлений підрозділ представляє.

Коло повноважень відособленого підрозділу юридичної особи стосовно здійснення у господарському суді повноваження сторони у справі від імені цієї особи визначається установчими документами останньої, положенням про відособлений підрозділ, яке затверджено юридичною особою, або довіреністю, виданою нею ж у встановленому порядку керівникові цього підрозділу. При цьому слід мати на увазі, що стороною у справі є юридична особа, від імені якої діє відособлений підрозділ, і стягнення здійснюється господарським судом з юридичної особи або на її користь.

З матеріалів справи вбачається, що відповідачем у справі є Закрите акціонерне товариство Комерційний Банк "ПриватБанк", яке знаходиться за адресою: вул. Набережна Перемоги, 50 м. Дніпропетровськ, а в м. Тернополі знаходиться Тернопільська філія Закритого акціонерного товариства Комерційний Банк "ПриватБанк".

Однак, доказів надсилання (або отримання нарочним) касаційної скарги  відповідачу - юридичній особі - Закритому акціонерному товариству Комерційний Банк "ПриватБанк", м. Дніпропетровськ, скаржником не надано.

Таким чином, відповідач - Закрите акціонерне товариство Комерційний Банк "ПриватБанк", м. Дніпропетровськ, залишилося не повідомленим належним чином про звернення Селянського фермерського господарства "Кривчик" з касаційною скаргою.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 1113 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга (подання) не приймається до розгляду і повертається судом, якщо до скарги (подання) не додано доказів надіслання її копії іншій стороні (сторонам) у справі.

Враховуючи  викладене, керуючись статтею 86, пунктом 3 частини 1 статті 1113 Господарського  процесуального  кодексу  України,  Вищий  господарський  суд України, –

У Х В А Л И В:

Касаційну скаргу Селянського фермерського господарства "Кривчик" на постанову Львівського апеляційного господарського суду від 04.09.2008 року у справі № 15/170-3390 господарського суду Тернопільської області повернути скаржнику без розгляду.

Головуючий                                                                                    О.Муравйов

Судді :                                                                                          А.Полянський

                                                                                                      Г. Фролова

Дата ухвалення рішення24.11.2008
Оприлюднено16.12.2008
Номер документу2510099
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/170-3390

Постанова від 17.03.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Фролова Г.М.

Постанова від 17.03.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Фролова Г.М.

Ухвала від 17.02.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Фролова Г.М.

Ухвала від 17.02.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Фролова Г.М.

Ухвала від 24.11.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Фролова Г.М.

Ухвала від 24.11.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Фролова Г.М.

Постанова від 04.09.2008

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кравчук Н.М.

Постанова від 04.09.2008

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кравчук Н.М.

Ухвала від 23.06.2008

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кравчук Н.М.

Ухвала від 23.06.2008

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кравчук Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні