Постанова
від 02.07.2012 по справі 2а/0570/6621/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 липня 2012 р. Справа № 2а/0570/6621/2012

Приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови:

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Бойка М.І.

при секретарі Бабло В.Е.

за участі

представника позивача Юняковій С.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання в м. Донецьку адміністративну справу за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Державного спеціального конструкторського бюро учбово-тренувальної техніки про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 2052,23 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі за текстом «позивач») звернулося до суду із позовом до Державного спеціального конструкторського бюро учбово-тренувальної техніки (далі за текстом «відповідач») про стягнення заборгованості в сумі 2052,23 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що Державне спеціальне конструкторське бюро учбово-тренувальної техніки зареєстровано як платник страхових внесків у Краматорській міській виконавчій дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Згідно з даними звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП за 9 місяців 2010 року у відповідача вбачається наявність заборгованості перед позивачем в сумі в сумі 2052,23 грн. На даний час заборгованість не погашена. Тому просить стягнути з відповідача на їх користь заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 2052,23 грн.

Представник позивача в судовому засіданні надала пояснення, аналогічні обставинам, викладеним в позовній заяві. Просила суд задовольнити позов в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про час і місце судового розгляду повідомлялася належним чином. Заяв про відкладення розгляду справи від нього не надходило.

Оскільки належним чином повідомлений відповідач в судове засідання не з'явився і не повідомив про причини неявки, суд вважає за можливе розглянути справу за його відсутності на підставі наявних у справі доказів.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Державне спеціальне конструкторське бюро учбово-тренувальної техніки зареєстровано у якості юридичної особи 18.03.1992 року та перебуває на обліку в Краматорській міській виконавчій дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з 26.02.2003 року.

Згідно звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за 9 місяців 2010 року, Державне спеціальне конструкторське бюро учбово-тренувальної техніки самостійно зазначило суму простроченої заборгованості за страхувальником у розмірі 2052,23 гривень.

Згідно з п.1 ст. 9 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18 січня 2001 року № 2240-ІІІ (далі Закон № 2240) Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, провадить збір і акумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріального забезпечення та соціальних послуг, види яких передбачені статтею 34 цього Закону, та забезпечує їх надання, а також здійснює контроль за використанням цих коштів. Фонд належить до цільових позабюджетних страхових фондів.

Відповідно до ч. 2 ст. 27 Закон № 2240 страхувальник зобов'язаний надавати та оплачувати застрахованим особам у разі настання страхового випадку відповідний вид матеріального забезпечення та соціальних послуг відповідно до цього Закону; вести облік коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, і своєчасно надавати органам Фонду встановлену звітність щодо цих коштів; допускати посадових осіб органів Фонду, органу державного нагляду, інших контролюючих органів до перевірок правильності використання страхових коштів, надавати їм необхідні документи та пояснення з питань, що виникають під час перевірок; надавати виконавчій дирекції відділення Фонду відомості про матеріальне забезпечення та соціальні послуги відповідно до цього Закону в порядку, встановленому правлінням Фонду.

На підставі п.3 ст.30 Закону № 2240 своєчасно не сплачені та не відшкодовані страхові кошти відповідно до частини першої статті 21 та статті 22 цього Закону і фінансові санкції, передбачені частиною першою цієї статті, стягуються із страхувальника, іншого отримувача коштів Фонду у дохід Фонду в порядку, встановленому законом.

Відповідно до п.7 «Розділу VIII «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється.

Відповідно до статті 19 Конституції України державні органи повинні діяти тільки на підставах і в межах повноважень та у спосіб, які передбачені Конституцією України та законами.

Враховую вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 2, 8-11; 17-20; 69-72; 86; 94; 158-164; 167; 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Державного спеціального конструкторського бюро учбово-тренувальної техніки про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 2052,23 грн.,- задовольнити повністю.

Стягнути з Державного спеціального конструкторського бюро учбово-тренувальної техніки (84301, м. Краматорськ, вул. Ювілейна, буд. 10, ЄДРПОУ 18005080) на користь Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість по сплаті страхових внесків у сумі 2052 (дві тисячі п'ятдесят дві) гривні 23 копійки перерахувавши її на рахунок Краматорської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в ПАТ КБ «Надра», м. Київ, центр номер 25608161242001, ЄДРПОУ 26081941, МФО 380764.

Постанова прийнята у нарадчій кімнаті, її вступну та резолютивну частини проголошено у судовому засідання 2 липня 2012 року.

Повний текст постанови виготовлений 9 липня 2012 року.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Бойко М.І.

Дата ухвалення рішення02.07.2012
Оприлюднено13.07.2012
Номер документу25135687
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/6621/2012

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Ухвала від 25.04.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Ухвала від 19.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Циганенко А.І.

Ухвала від 07.06.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бойко М.І.

Постанова від 02.07.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бойко М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні