Постанова
від 12.07.2012 по справі 5009/2415/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/206/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

12.07.12 Справа 5009/2415/12

Боржник - Приватне підприємство «Електра-2000»(вул. Червоногвардійська, 40, м. Запоріжжя, 69063; код ЄДРПОУ 36442058)

Банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника -ПАТ «ДіамантБанк»

Суддя Юлдашев О.О.

Представники:

Від боржника -не з'явився.

Розглядається заява голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства «Електра-2000», м. Запоріжжя про порушення справи про банкрутство названого підприємства, у зв'язку з відсутністю грошових коштів та майна, достатнього для задоволення вимог кредиторів.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, про що повідомлений своєчасно та належним чином.

Відповідно до статті 75 ГПК України, справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, суд

ВСТАНОВИВ:

Згідно рішення №1 від 29.03.2012. власника ПП «Електра-2000», м. Запоріжжя вирішено припинити підприємницьку діяльність підприємства та створити ліквідаційну комісію у складі голови комісії Коробєйнікова С.С.

Відповідно до ч.1 ст. 105 Цивільного кодексу України власник підприємства повідомив орган, що здійснює державну реєстрацію, який вніс до державного реєстру відомості про те, що юридична особа перебуває у процесі припинення, що підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 23.04.2012.

Відповідно до ч.4 ст. 105 Цивільного кодексу України було здійснено публікацію повідомлення з засобах масової інформації, а саме у Бюлетні державної реєстрації №211 (11) від 24.04.2012., про припинення юридичної особи.

24.04.2012. ліквідаційна комісія для можливості виявлення усіх кредиторів розмістила оголошення в газеті «Запорізька Правда»про припинення юридичної особи -боржника.

Відповідно до п.1 ст.111 Цивільного кодексу України ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами склала проміжний ліквідаційний баланс станом на 25.06.2012., який містить відомості про склад майна боржника, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результати їх розгляду.

В ході ліквідаційної процедури було встановлено, що загальна сума кредиторської заборгованості становить 416 684,20 грн., а саме: перед ТОВ «Орлі».

Заборгованість перед Пенсійним фондом України, бюджетом та страховим внескам відсутня.

ПП «Електра-2000»не має заборгованості по відшкодуванню заподіяної шкоди життю та здоров'ю, вихідній допомозі, заробітній платі, виплаті авторської винагороди.

Майно боржника, у тому числі грошові суми і дебіторська заборгованість відсутні. Заставне майно відсутнє.

Також, у ході проведення ліквідаційної процедури відповідно до ст. 105 Цивільного кодексу України було повідомлено ДПІ у Жовтневму районі м. Запоріжжя про ліквідацію підприємства, що підтверджується матеріалами справи.

Відповідно до п.5 ст. 60 Господарського кодексу України ліквідаційна комісія за результатами проведеної ліквідаційної процедури склала проміжний ліквідаційний баланс боржника, який був затверджений ліквідаційною комісією ПП «Електра-2000»(рішення власника від 26.06.2012.).

В ході здійснення дій направлених на припинення юридичної особи було встановлено неспроможність погасити власну кредиторську заборгованість через недостатність коштів та майна, та було або визнання його банкрутом», шляхом звернення до господарського суду Запорізької області із заявою про порушення справи про банкрутство ПП «Електра-2000».

Згідно з п. 3 ст. 110 Цивільного кодексу України: «Якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом».

Згідно зі ст. 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»: «Якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи».

Тобто, боржник має ознаки надкритичної неплатоспроможності, що робить неможливим ним виконання своїх зобов'язань перед кредиторами без застосування процедур, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Зазначені факти свідчать, що у боржника тяжке матеріальне становище, вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію та грошових коштів недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

За таких обставин, слід визнати Приватне підприємство «Електра-2000», м. Запоріжжя банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором призначити голову ліквідаційної комісії Коробєйнікова Станіслава Сергійовича.

Зобов'язати ліквідатора:

- подати в офіційні друковані органи оголошення про визнання божника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури згідно зі ст. 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», де вказати:

- повне найменування банкрута;

- його поштову (юридичну) адресу та банківські реквізити;

- найменування та адресу господарського суду, № справи;

- дату прийняття судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури згідно ст.51 Закону;

- відомості про ліквідатора;

Відомості про публікацію надати суду у строк до 01.08.2012.

Реєстр вимог кредиторів надати до 10.09.2012.

Зобов'язати ліквідатора завершити ліквідаційну процедуру згідно з вимогами Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Керуючись ст.ст. 22, 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Приватне підприємство «Електра-2000», м. Запоріжжя - банкрутом, код ЄДРПОУ 36442058.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором призначити голову ліквідаційної комісії Коробєйнікова Станіслава Сергійовича.

Зобов'язати ліквідатора подати в офіційні друковані органи оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Докази публікації надати суду до 01.08.2012.

Зобов'язати ліквідатора скласти та надати суду реєстр вимог кредиторів у строк до 10.09.2012.

Зобов'язати ліквідатора завершити ліквідаційну процедуру згідно з вимогами Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Копію постанови надіслати банкруту, банку, державному реєстратору Запорізької міської ради у Жовтневому районі м. Запоріжжя, Жовтневому ВДВС Запорізького МУЮ, м. Запоріжжя, Головному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення12.07.2012
Оприлюднено26.07.2012
Номер документу25301954
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/2415/12

Постанова від 07.11.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 25.10.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 30.08.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Постанова від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні