Рішення
від 24.07.2012 по справі 2о-173/12
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЛУГАНСЬК

Справа № 2о- 173/12

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 липня 2012 року Ленінський районний суд м. Луганська у складі:

головуючого судді Золотарьова О.Ю.,

народних засідателів Білана С.О., Декань Г.М.,

при секретарі Поповій М.В.,

за участю прокурора Бервіно Є.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Луганську цивільну справу за заявою завідуючого відділенням № 1 Луганської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Тарапури Людмили Георгієвни про госпіталізацію ОСОБА_2 до психіатричного закладу у примусовому порядку, -

В С Т А Н О В И В :

Завідуючий відділенням № 1 Луганської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Тарапура Л.Г. звернулася до суду із вказаною заявою, зазначивши що ОСОБА_2, 1978 року народження, який мешкає: АДРЕСА_1 був госпіталізований 05.07.2012 року в Луганську обласну клінічну психоневрологічну лікарню.

Направлення на госпіталізацію було видане лікарем-психіатром ЛОКПНЛ Качурою Л.П., яка після особистого огляду гр. ОСОБА_2 зробила висновок про необхідність його госпіталізації у психіатричний стаціонар для обстеження і лікування у зв'язку із наявністю у нього тяжкого психічного розладу, який обумовлює його небезпеку для себе і оточуючих.

Підставою для висновку про необхідність госпіталізації є відомості про поведінку ОСОБА_2, що надійшли від ОСОБА_4

На підставі цих відомостей 06.07.2012 року ОСОБА_2 був оглянутий комісією лікарів-психіатрів ЛОКПНЛ у складі: Тарапура Л.Г. -завідуючий відділенням № 1, Рикова Г.І. - лікар-психіатр, Грінчук В.О. - лікар-психіатр.

Комісія підтвердила обгрунтованість рішення про госпіталізацію згідно Закону України „Про психіатричну допомогу".

Комісія прийшла до висновку, що обстеження та лікування громадянина ОСОБА_2 можливе тільки в умовах стаціонару.

ОСОБА_2 за станом здоров'я не може бути присутнім в суді у зв'язку із нервово-психічним розладом.

Прокурор не заперечував проти задоволення заяви, вважаючи її обґрунтованою.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали справи: акт комісійного огляду громадянки ОСОБА_2 від 06.07.2012 року, згідно якому, на підставі Закону України "Про психіатричну допомогу", враховуючи наявність тяжкого психічного розладу, яка обумовлює реальну безпосередню небезпеку для себе та оточуючих, ОСОБА_2 потребує амбулаторного лікування та нагляду у примусовому порядку, суд вважає заяву завідуючого відділенням № 1 Луганської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Тарапури Л.Г. такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.14 ЗУ «Про психіатричну допомогу», особа, яка страждає на психічний розлад, може бути госпіталізована до психіатричного закладу без її згоди або без згоди законного представника, якщо її обстеження або лікування можливі лише в стаціонарних умовах, та при встановленні в особи тяжкого психічного розладу, внаслідок чого вона вчиняє чи виявляє реальні наміри вчинити дії, що являють собою безпосередню небезпеку для нього чи оточуючих.

Як встановлено у судовому засіданні, ОСОБА_2, 1978 року народження, мешкає: АДРЕСА_1 був госпіталізований 05.07.2012 року в Луганську обласну клінічну психоневрологічну лікарню.

04.07.2012 року мати ОСОБА_2 -ОСОБА_4 -звернулася до головного лікаря ЛОКПНЛ із заявою щодо госпіталізації сина з причин неадекватної поведінки (а.с. 4).

06.07.2012 року ОСОБА_2 був оглянутий комісією лікарів-психіатрів ЛОКПНЛ у складі: Тарапура Л.Г. -завідуючий відділенням № 1, Рикова Г.І. - лікар-психіатр, Грінчук В.О. - лікар-психіатр. (а.с. 3).

Комісія підтвердила потребу ОСОБА_2 у госпіталізації до психіатричного закладу в примусовому порядку згідно Закону України "Про психіатричну допомогу".

Суд вважає, що у судовому засіданні встановлено факт, що ОСОБА_2 потребує госпіталізації до психіатричного закладу в примусовому порядку, тому вимоги завідуючого відділенням № 1 Луганської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Тарапури Л.Г. обґрунтовані і підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 10, 11, 59, 60, 209, 212-215, 281, 282 ЦПК України, ст. ст. 14, 16 Закону України "Про психіатричну допомогу", суд, -

В И Р І Ш И В :

Заяву завідуючого відділенням № 1 Луганської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Тарапури Людмили Георгієвни -задовольнити.

Госпіталізувати в примусовому порядку до Луганської обласної клінічної психоневрологічної лікарні громадянина ОСОБА_2, 1978 року народження, який мешкає: АДРЕСА_1.

Рішення допустити до негайного виконання.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Луганської області через суд Ленінського району м. Луганська протягом десяти днів з дня його проголошення.

Головуючий:

Народні засідателі:

Дата ухвалення рішення24.07.2012
Оприлюднено26.07.2012
Номер документу25342894
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2о-173/12

Ухвала від 15.03.2013

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Куренков Є. С.

Рішення від 15.03.2013

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Куренков Є. С.

Рішення від 24.07.2012

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Золотарьов О. Ю.

Ухвала від 10.07.2012

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Золотарьов О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні