Ухвала
від 23.07.2012 по справі 5009/2/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/48/12-29/53/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

23.07.12 справа № 5009/2/12

м. Запоріжжя

Кредитор -Товариство з обмеженою відповідальністю «Вилмарк», м.Київ

Боржник -Приватне підприємство «Ролровер», м.Запоріжжя, код з ЄДР -36612734

Банківська установа , що здійснює розрахунково-касове обслуговування боржника -ПАТ "Південний"

Суддя Кричмаржевський В.А.

За участю представників :

- кредитора - не з'явився

- боржника - не з'явився

Згідно з постановою Донецького апеляційного господарського суду від 13.06.2012р. у справі № 5009/2/12 про банкрутство Приватного підприємства «Ролровер», м.Запоріжжя, код з ЄДР -36612734, скасовано ухвалу господарського суду Запорізької області від 21 лютого 2012 року (суддя Юлдашев О.О.), якою затверджені звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута та провадження у справі припинено. Справу передано на новий розгляд цього ж суду на стадії ліквідаційної процедури.

Відповідно до автоматизованого перерозподілу між суддями від 04 липня 2012р. справу № 5009/2/12 передано на розгляд судді Кричмаржевського В.А.

Розгляд справи неодноразово відкладався у зв'язку з неявкою представника кредитора-ліквідатора у справі та ненаданням ним витребуваних доказів, хоча про час та місце проведення судового засідання повідомлений в установленому законом порядку.

Судове засідання відбулося за відсутності представника кредитора-ліквідатора, згідно зі статтею 75 ГПК України.

Вивчивши та проаналізувавши матеріали справи , суд -

Установив :

Згідно з постановою Донецького апеляційного господарського суду від 13 червня 2012 року у справі № 5009/2/12 про банкрутство Приватного підприємства «Ролровер», м.Запоріжжя, код з ЄДР -36612734, ухвала господарського суду Запорізької області від 21.02.2012р., якою затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута -Приватного підприємства «Ролровер», банкрута ліквідовано, провадження у справі у зв'язку з цим припинено.

Господарський суд апеляційної інстанції у постанові звернув увагу на те, що боржник змінював місцезнаходження та здійснював підприємницьку діяльність у місті Одесі, ліквідатором не з'ясовано та не підтверджено належними доказами відсутність боржника за місцезнаходженням.

Відповідно до статті 16, 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" з метою забезпечення органів державної влади, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців створюється Єдиний державний реєстр, який містить повне найменування юридичної особи та скорочене у разі його наявності; ідентифікаційний код юридичної особи; організаційно-правову форму; місцезнаходження юридичної особи; дату та номер запису про проведення державної реєстрації юридичної особи, дату та номери записів про внесення змін до нього; серію та номер свідоцтва про державну реєстрацію, дату видачі або заміни свідоцтва про державну реєстрацію; дані про установчі документи, дати та номери записів про внесення змін до них.

Згідно з вимогами частин 1, 3 статті 18 вказаного Закону, якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін. Якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з третьою особою.

Вказаний Закон також визначає порядок внесення до Єдиного державного реєстру записів про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які здійснюються держреєстратором (п. 7 статті 19 Закону).

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»доказом відсутності боржника за місцезнаходженням може бути лише внесений в установленому порядку до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, який здійснюється державним реєстратором. Але таких доказів у справі немає.

Господарський суд Запорізької області при новому розгляді від ініціюючого кредитора-ліквідатора у справі -ТОВ.«Вилмарк»двічі вимагав відповідними ухвалами -від 04 та 16 липня 2012р. надати довідку з Єдиного державного реєстру із записом, який би підтверджував відсутність боржника за місцезнаходженням, але вимоги ухвали не виконані, представник кредитора-ліквідатора в судові засідання не з'явився.

Провадження у цій справі порушено за спрощеною процедурою в порядку, визначеному статтею 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Положеннями зазначеної статті визначено певну сукупність обставин, що передують визнанню боржника банкрутом, а саме: боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також наявність інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Відповідно до статей 33 та 34 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Враховуючи висновки суду апеляційної інстанції, відсутність у справі довідки з Єдиного державного реєстру із записом про відсутність боржника за місцезнаходженням, господарський суд вважає, що ініціюючим кредитором не доведено факту відсутності боржника, а тому підстав для подальшого провадження у справі немає і воно підлягає припиненню на підставі ч.1 п. 1-1 статті 80 ГПК України за відсутністю предмету спору.

Керуючись пунктом 1-1 статті 80 Господарського процесуального кодексу України , суд -

Ухвалив :

Провадження у справі припинити.

Копію ухвали надіслати : кредитору, боржнику, державному реєстратору виконкому Запорізької міської ради, державному органу з питань банкрутства.

Суддя В.А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення23.07.2012
Оприлюднено25.07.2012
Номер документу25348048
СудочинствоГосподарське
Сутьчас та місце проведення судового засідання повідомлений в установленому законом порядку. Судове засідання відбулося за відсутності представника кредитора-ліквідатора, згідно зі статтею 75 ГПК України. Вивчивши та проаналізувавши матеріали справи , суд

Судовий реєстр по справі —5009/2/12

Ухвала від 23.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 04.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 18.06.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 30.05.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 11.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 03.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні