Постанова
від 23.07.2012 по справі б19/022-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом

"23" липня 2012 р. Справа № Б19/022-11

Господарський суд Київської області у складі судді Карпечкіна Т.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Руснефтехім-Україна», м. Київ,

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс», с. Підгірці, Обухівський район, Київська область,

про банкрутство,

Суддя Т.П. Карпечкін

За участю представників учасників судового провадження: відповідно до протоколу судового засідання,

Обставини справи:

В провадженні господарського суду Київської області знаходиться справа № Б19/022-11 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Руснефтехім - Україна» (далі -кредитор) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»(далі -боржник) про банкрутство.

Ухвалою підготовчого засідання господарського суду Київської області від 28.04.2011 року було визнано кредитором Товариство з обмеженою відповідальністю «Руснефтехім-Україна»(03110, м. Київ, вул. Івана Клименка, б. 23, код 36356949) з вимогами в сумі -2338050 грн., зобов'язано ініціюючого кредитора подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк з дня отримання ухвали за їх рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс» (08710, Київська область, Обухівський район, с. Підгірці, вул. Надгірна, б. 20, код 20034308), введено процедуру розпорядження майна боржника та призначено по справі розпорядника майна Кучак Юрія Федоровича (ліцензія державного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_3 від 09.12.2010 року, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, АДРЕСА_2), зобов'язано розпорядника майна в місячний строк з дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»надати суду реєстр вимог кредиторів боржника.

Оголошення про порушення провадження у справі № Б19/022-11 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»було опубліковано в газеті «Голос України»№ 83 від 11.05.2011 року.

Ухвалою господарського суду Київської області від 26.09.2011 року у справі № Б19/022-11 розгляд справи було відкладено на 24.10.2011 року, відмовлено розпоряднику майна Кучаку Юрію Федоровичу в задоволенні клопотання про припинення повноважень керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс», припинено повноваження розпорядника майна Кучака Юрія Федоровича, призначено розпорядником майна - Шевцова Євгена Вікторовича та зобов'язано розпорядника майна належним чином виконувати повноваження, передбачені нормами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зокрема, подати до суду реєстр вимог кредиторів.

Не погодившись із вищезазначеною ухвалою в частині припинення повноважень розпорядника майна Кучака Юрія Федоровича та призначення розпорядником майна Шевцова Євгена Вікторовича, Публічне акціонерне товариство «Діамантбанк»оскаржило її в апеляційному порядку.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 13.01.2012 року, апеляційну скаргу залишено без задоволення, а ухвалу господарського суду Київської області від 26.09.2011 року залишено без змін.

Не погоджуючись з вказаними судовими рішеннями попередніх інстанцій, Публічне акціонерне товариство «Діамантбанк»та арбітражний керуючий Кучак Юрій Федорович звернулися до Вищого господарського суду України з відповідними касаційними скаргами.

Постановою Вищого господарського суду України від 28.03.2012 року, зазначені касаційні скарги залишено без задоволення, постанову Київського апеляційного господарського суду від 13.01.2012 року та ухвалу господарського суду Київської області від 26.09.2011 року залишено без змін. Матеріали справи повернуто до господарського суду Київської області.

Відповідно до ухвали господарського суду Київської області від 25.04.2012 року розгляд справи № Б19/022-11 призначено в судовому засіданні на 14.05.2012 року.

Ухвалою попереднього засідання господарського суду Київської області від 14.05.2012 року було закінчено попереднє засідання господарського суду, затверджено реєстр вимог кредиторів в сумі 23572143,90 грн., визнано кредиторами згідно поданого на затвердження звіту вимог кредиторів з відповідними вимогами до боржника: Товариство з обмеженою відповідальністю «Руснефтехім-Україна», Державну податкову інспекцію в Обухівському районі Київської області, Публічне акціонерне товариство «Сведбанк», Публічне акціонерне товариство «ЕРДЕ БАНК», Публічне акціонерне товариство «Діамантбанк»та Товариство з обмеженою відповідальністю «ВЕС-ТРЕЙД», зобов'язано розпорядника майна призначити на 28.05.2012 року збори кредиторів на яких визначитись з подальшою процедурою банкрутства, а також розглянути питання про відкриття процедури санації та можливості прийняття участі у процедурі санації Ковезою Андрієм Івановичем та питання про затвердження звіту про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого Кучака Юрія Федоровича, а також призначено судове засідання на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство на 25.06.2012 року.

Відповідно до ухвали господарського суду Київської області від 25.06.2012 року розгляд справи було відкладено на 09.07.2012 року.

Ухвалою господарського суду Київської області від 09.07.2012 року розгляд справи було відкладено 23.07.2012 року.

Як вбачається з матеріалів справи, після затвердження реєстру вимог кредиторів, Публічним акціонерним товариством «Діамантбанк»було подано заяви про зменшення вимог до боржника у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс». Відповідно до останньої заяви, поданої до початку судового засідання, майнові вимоги Публічного акціонерного товариства «Діамантбанк», станом на 23.07.2012 року, складають 247 446,55 грн. -заборгованість зі сплати кредиту.

Присутні у судовому засіданні 23.07.2012 року представники кредиторів та розпорядник майна проти задоволення заяви про зменшення вимог до боржника не заперечили. Крім того, розпорядником майна у судовому засіданні було надано суду відзив на заяву Публічного акціонерного товариства «Діамантбанк»про зменшення вимог до боржника у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс», в якому останній підтвердив факти викладені в заяві відносно часткового погашення боргу, шляхом звернення стягнення на предмет іпотеки та передачі кредитору державним виконавцем на підставі актів про реалізацію предмета іпотеки, в рахунок виконання зобов'язань за кредитним договором.

Розглянувши подану Публічним акціонерним товариством «Діамантбанк»заяву, заслухавши пояснення розпорядника майна та представників кредиторів у справі, суд вважає заяву про зменшення вимог до боржника у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

З матеріалів справи вбачається, що розпорядником майна Шевцовим Євгеном Вікторовичем 21.05.2012 року подано до суду через загальний відділ господарського суду Київської області клопотання, в якому останній просить суд припинити процедуру розпорядження майном боржника, визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру, призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шевцова Євгена Вікторовича.

Також розпорядником майна Шевцовим Євгеном Вікторовичем подано до суду через загальний відділ господарського суду Київської області Протокол № 1 зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»від 21.05.2012 року, з якого вбачається, що зборами кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»вирішено обрати комітет кредиторів у складі (трьох) кредиторів, а саме: Публічне акціонерне товариство «Сведбанк», Товариство з обмеженою відповідальністю «ВЕС-ТРЕЙД»та Публічне акціонерне товариство «Діамантбанк», а також Протокол № 1 засідання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»від 21.05.2012 року, з якого вбачається, що комітетом кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс» прийнято рішення, яким доручено розпоряднику майна звернутись до господарського суду з клопотанням про закінчення процедури розпорядження майном в справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс», визнання боржника банкрутом, введення ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Шевцова Євгена Вікторовича за його згодою.

З матеріалів справи вбачається, що розпорядником майна Шевцовим Євгеном Вікторовичем 09.07.2012 року подано до суду через загальний відділ господарського суду Київської області заяву арбітражного керуючого на участь у справі про банкрутство.

Розглянувши пропозицію комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»щодо припинення процедури розпорядження майном боржника, визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення розпорядника майна та представників кредиторів, судом встановлено наступне.

Згідно абзацу третього частини дев'ятої статті 7 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»при проведенні процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, створений відповідно до цього Закону.

Комітет кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»було обрано на загальних зборах кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»від 21.05.2012 року рішення яких оформлено Протоколом № 1 від 21.05.2012 року.

Зборами комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс», оформленого Протоколом № 1 від 21.05.2012 року вирішено клопотати перед господарським судом Київської області про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та про призначення ліквідатором банкрута -арбітражного керуючого Шевцова Євгена Вікторовича за його згодою.

Частиною п'ятою статті 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»встановлено, що до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про: вибори членів комітету кредиторів; визначення кількісного складу комітету кредиторів, визначення його повноважень, дострокове припинення повноважень комітету кредиторів або окремих його членів; інші питання, передбачені цим Законом.

Згідно абзацу п'ятого частини восьмої статті 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість.

У судовому засіданні яке відбулось 23.07.2012 року розпорядником майна Шевцовим Євгеном Вікторовичем заявлено усне клопотання про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та призначення його ліквідатором.

Представники кредиторів підтримали клопотання розпорядника майна Шевцова Євгена Вікторовича.

Заслухавши пояснення розпорядника майна та представників кредиторів, суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання про визнання боржника банкрутом.

Відповідно до пункту третього Методичних рекомендацій «Щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства», затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, - «Аналіз наявності (відсутності) ознак дій з приховування чи доведення до банкрутства або фіктивного банкрутства підприємства та визначення ознак втрати або відновлення платоспроможності», - ч. 3 п. п 3. 3. - ознаками стійкої фінансової неспроможності можуть уважатися: збитковість діяльності протягом двох років; відхилення показників ліквідності від граничного значення; зупинення платежів, що триває понад три місяці, за наявності боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали; наявність значної (понад триста мінімальних розмірів заробітної плати) суми непогашених боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали більше як три місяці тому; наявність значної суми непогашених боргових зобов'язань, визнаних юридичною особою - боржником або підтверджені виконавчими документами; наявність у підприємства значної суми непогашених штрафів, пені, неустойки, визнаних у судовому порядку, за невиконання умов договорів та недотримання вимог законодавства; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи".

В пункті першому частини 85 Постанови Пленуму Верховного суду України від 18 грудня 2009 року за № 15 «Про судову практику у справах про банкрутство»зазначено, що згідно з частиною першою статті 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом та відкриває ліквідаційну процедуру у випадках, передбачених Законом. До таких випадків належить клопотання комітету кредиторів про введення процедури ліквідації у процедурі розпорядження майном боржника.

З наявного в матеріалах справи Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вбачається, що відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А00 № 525491, боржника -Товариство з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»було зареєстровано Обухівською районною державною адміністрацією Київської області 05.04.2005 року , присвоєно ідентифікаційний код 20034308 (місцезнаходження юридичної особи: 08710, Київська область, Обухівський район, село Підгірці, вул. Надгірна, 20) виходячи з чого, Товариство з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»є юридичною особою, суб'єктом підприємницької діяльності та відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» є суб'єктом банкрутства.

Як вбачається із матеріалів справи у боржника наявні ознаки стійкої фінансової неплатоспроможності, зокрема, наявність значної (понад триста мінімальних розмірів заробітної плати) суми непогашених боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали більше як три місяці тому.

Наявність значної суми непогашених боргових зобов'язань визнані юридичною особою - боржником та підтверджені виконавчими документами. Ознаки фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства відсутні.

Боржник неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, а задовольнити визнані судом вимоги кредиторів можливо не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Отже, суд вважає правомірним та обґрунтованим визнати Товариство з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс» банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Статтею 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»визначено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: підприємницька діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), повернення коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вважається таким, що настав; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його майна третім особам, допускається в порядку, передбаченому цим розділом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури; виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбаченому цим розділом. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робиться запис у його трудовій книжці, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута, якщо цього не було зроблено раніше. Опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури здійснюється ліквідатором у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом. Не дозволяється опублікування або розголошення іншим чином відомостей про визнання боржника банкрутом до дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Згідно частини першої-третьої статті 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією. Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника. За клопотанням ліквідатора, погодженим з комітетом кредиторів, господарський суд призначає членів ліквідаційної комісії. У разі ліквідації державного підприємства або підприємства, у статутному капіталі якого державна частка складає більш ніж двадцять п'ять відсотків, господарський суд призначає членами ліквідаційної комісії представника державного органу з питань банкрутства та при необхідності - органу місцевого самоврядування. Ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконують свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів; арбітражними керуючими не можуть бути призначені: особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими; особи, які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років, якщо інше не встановлено цим Законом; особи, яким заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади; особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів; до призначення арбітражним керуючим особа має подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб. Якщо інше не передбачено цим Законом, арбітражні керуючі діють на підставі ліцензії арбітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановленому законом (пункти один-три статті 3 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

Як вбачається з норм вищезазначених статей суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

Арбітражний керуючий Шевцов Євген Вікторович виконував обов'язки розпорядника майна боржника належним чином та при призначенні його розпорядником майна, судом з'ясовувався його досвід роботи у попередніх справах, показники роботи, наявність вищої спеціалізованої освіти та наявність страхування відповідальності арбітражного керуючого.

Розглянувши клопотання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»та безпосередньо самого розпорядника майна про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шевцова Євгена Вікторовича, суд дійшов висновку про можливість його задоволення.

Ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується в першу чергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установленому порядку заперечення по заявлених до боржника вимогах поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство, і є неоплаченими; з підстав, передбачених частиною десятою статті 17 цього Закону, подає до господарського суду заяви про визнання недійсними угод боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає у встановленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства інформацію для ведення єдиної бази даних щодо підприємств-банкрутів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута. Ліквідатор (арбітражний керуючий) має право замовити виготовлення дубліката печатки та штампів у разі їх втрати (частина перша та частина друга статті 25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

За таких обставин, оскільки виконані усі необхідні умови процедури розпорядження майном, своєчасно здійснена публікація в офіційному друкованому органі з метою виявлення кредиторів та санаторів боржника, складено та затверджено Реєстр заявлених вимог кредиторів, від боржника не надійшло пропозицій по відновленню його платоспроможності та погашенню заборгованості кредиторам, заяв від можливих санаторів також не надійшло, враховуючи прийняте на повноважних зборах рішення кредиторів, у суду є всі підстави закінчити процедуру розпорядження майном боржника.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями 3 1 , 15, 16, 22, 23, 24, 25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та статті 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

Постановив:

1. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»(08710, Київська область, Обухівський район, село Підгірці, вул. Надгірна, 20, ідентифікаційний код 20034308).

2. Відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Призначити ліквідатором арбітражного керуючого Шевцова Євгена Вікторовича (ліцензія державного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_4 від 07.09.2010 року, ідентифікаційний код НОМЕР_2, АДРЕСА_1) у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс».

4. Зобов'язати ліквідатора - Шевцова Євгена Вікторовича у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

5. Зобов'язати ліквідатора - Шевцова Євгена Вікторовича до завершення строку ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених статтями 25-32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», письмово повідомити усіх кредиторів банкрута про уведення ліквідаційної процедури.

6. Попередити ліквідатора про необхідність суворого дотримання чинного законодавства, зокрема положень статей 3-1, 23, 25, 29, 30, 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та діяти розумно, добросовісно в інтересах кредиторів та банкрута.

7. Попередити учасників провадження про відповідальність за незаконні дії під час проведення процедур банкрутства у встановленому законом порядку.

8. Підприємницьку діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»(08710, Київська область, Обухівський район, село Підгірці, вул. Надгірна, 20, ідентифікаційний код 20034308) завершити.

9. Строк виконання всіх грошових зобов'язань Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Сервіс»(08710, Київська область, Обухівський район, село Підгірці, вул. Надгірна, 20, ідентифікаційний код 20034308) та зобов'язань щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що настав 23 липня 2012 року.

10. Зобов'язати ліквідатора за результатами роботи подати господарському суду звіт ліквідатора про проведену роботу, ліквідаційний баланс банкрута, який відповідає фактичному фінансовому та майновому стану банкрута та пояснювальну записку до нього. До звіту та ліквідаційного балансу повинно бути додано: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

11. Постанову направити заявнику, ліквідатору, кредиторам, державному реєстратору за місцезнаходженням банкрута, до відділу державної виконавчої служби Обухівського районного управління юстиції, до державної податкової інспекції за місцем знаходження боржника та до Київського регіонального управління з питань банкрутства.

Суддя Карпечкін Т.П.

Дата ухвалення рішення23.07.2012
Оприлюднено30.07.2012
Номер документу25405252
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б19/022-11

Ухвала від 22.08.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 17.03.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 13.08.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 26.07.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 06.12.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 10.10.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 24.09.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 03.09.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні