Ухвала
від 09.11.2011 по справі 2-10805/11
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 2-10805/11

У Х В А Л А

іменем України

"09" листопада 2011 р.Шевченківський районний суд м. Києва

В складі головуючого судді Волокітіної Н.Б.

При секретарі Чернюк А.А.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання позивачів про забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційно-аналітична агенція «Наш час», Товариства з обмеженою відповідальністю «СІМ»про захист авторських прав, виплату компенсації за порушення авторських прав, відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ

В судовому засіданні позивачі подали заяву про забезпечення позову, в якій просять заборонити відповідачам здійснювати опублікування та\або розповсюджувати (продаж) у будь-якій формі на будь-якій території твору «ІНФОРМАЦІЯ_1»та зобов'язати ТОВ «Інформаційно-аналітична агенція «Наш час»відкликати з продажу всі примірники твору, передані ним розповсюджувачам, книгарням, книжковим мережам, інтернет-магазинам та іншим контрагентам.

Відповідачі в судове засідання не з'явилися, про час та місце слухання справи повідомлялися належним чином, а тому суд вважає за можливе, відповідно до ч. 1 ст. 153 ЦПК України, розглядати заяву про забезпечення позову у їх відсутність.

Заслухавши думку позивачів та їх представника, перевіривши матеріали справи, суд вважає, що заява про забезпечення позову підлягає задоволенню частково з наступних підстав.

Статтями 151-152 ЦПК України передбачені підстави та види забезпечення позову.

Відповідно до ч.2 ст.151 ЦПК України у заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов, вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності, інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Предметом вищевказаного позову є захист авторських прав. На думку позивачів, відповідачі незаконно користуються їх твором «ІНФОРМАЦІЯ_1» і не припиняють такі дії, незважаючи на те, що подано вищевказаний позов до суду, в результаті чого порушуються авторські права позивачів, а відповідачі незаконно отримують доходи.

Враховуючи, що забезпечення позову по справі має суттєве значення, оскільки невжиття заходів до забезпечення позову може призвести до неможливості виконання рішення в разі ухвалення такого судом на користь позивачів або ж утруднити його виконання, суд вважає, що заява позивачів про забезпечення позову в частині заборони відповідачам здійснювати опублікування та\або розповсюджувати (продаж) у будь-якій формі на будь-якій території твору «ІНФОРМАЦІЯ_1»підлягає задоволенню.

Стаття 152 ЦПК України визначає види забезпечення позову. Проте, зазначений позивачами вид забезпечення позову шляхом зобов'язання ТОВ «Інформаційно-аналітична агенція «Наш час»відкликати з продажу всі примірники твору, передані ним розповсюджувачам, книгарням, книжковим мережам, інтернет-магазинам та іншим контрагентам не є забезпеченням позову, а є новою позовною вимогою.

Керуючись ст. 151-152 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ

Заяву про забезпечення позову задовольнити частково.

Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «Інформаційно-аналітична агенція «Наш час», Товариству з обмеженою відповідальністю «СІМ» здійснювати опублікування та\або розповсюджувати (продаж) у будь-якій формі на будь-якій території твору «ІНФОРМАЦІЯ_1»на час розгляду справи.

Решту вимог заяви залишити без задоволення.

Стягувач ОСОБА_1, проживає за адресою АДРЕСА_1.

Стягувач ОСОБА_2, проживає за адресою АДРЕСА_2.

Боржник Товариство з обмеженою відповідальністю «Інформаційно-аналітична агенція «Наш час», м. Київ, вул.. Павлівська, 17, оф. 81, код ЄДРПОУ 32597346.

Боржник Товариство з обмеженою відповідальністю «СІМ», м. Харків, вул.. Карла Маркса, 26, код ЄДРПОУ 14082243.

Ухвала суду про забезпечення позову підлягає негайному виконанню.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду м. Києва протягом 5 днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на подачу апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Строк пред'явлення ухвали до виконання 1 рік.

Суддя

Дата ухвалення рішення09.11.2011
Оприлюднено02.08.2012
Номер документу25464614
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист авторських прав, виплату компенсації за порушення авторських прав, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —2-10805/11

Ухвала від 09.11.2011

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волокітіна Н. Б.

Рішення від 03.03.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волокітіна Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні