Постанова
від 27.06.2012 по справі 1170/2а-1811/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 червня 2012 року Справа № 1170/2а-1811/12

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби до товариства з обмеженою відповідальністю "Нива-авк" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Кіровоградська об'єднана державна податкова інспекція Кіровоградської області Державної податкової служби звернулася до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Нива-авк" про припинення юридичної особи з підстав неподання податкової звітності протягом року та наявності у Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Ухвалою суду від 30.05.12 на підставі п. 3 ч. 1 ст. 183 2 КАС України відкрито скорочене провадження у справі за вказаним позовом. Зазначена ухвала направлена судом на адресу відповідача, яка вказана у позовній заяві, витязі з ЄДР, рекомендованим листом із зворотнім повідомленням про вручення поштового відправлення, який 20.06.12 повернутий відділенням зв'язку УДППЗ "Укрпошта" з відміткою "за закінченням терміну зберігання".

Згідно з ч.11 ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Розглянувши справу у порядку скороченого провадження, оцінивши повідомлені позивачем обставини, зважаючи на відсутність заперечень відповідача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Нива-авк" зареєстровано як юридична особа 04.01.11 виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради за адресою: м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, буд. 84. З 05.01.11 перебуває на обліку платників податків у Кіровоградській ОДПІ.

Як свідчать витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо ТОВ "Нива-авк", станом на 03.05.12, 27.06.12 до Єдиного державного реєстру внесено запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням. Матеріалами справи підтверджено також той факт, що відповідач протягом періоду, що перевищує один рік, не подавав до державної податкової служби податкові декларації та документи фінансової звітності, податкового боргу не має.

Частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Підпунктом 20.1.12 пункту 20.1 статті 20, пунктом 67.2 статті 60 Податкового кодексу України органам державної податкової служби надано право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що вказаний позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 71, 86, 94, 158 - 162, 183 2 , 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби задовольнити.

Припинити юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю "Нива-авк" (ідентифікаційний код 37502919).

Копію постанови суду направити державному реєстратору виконавчого комітету Кіровоградської міської ради для виконання вимог, передбачених ст. ст. 36, 38, 38-1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Постанова суду підлягає негайному виконанню.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня отримання її копії апеляційної скарги, з одночасним надісланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду О.А. Черниш

Дата ухвалення рішення27.06.2012
Оприлюднено22.08.2012

Судовий реєстр по справі —1170/2а-1811/12

Постанова від 27.06.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 30.05.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні