Ухвала
від 12.02.2010 по справі 6/189-121/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"12" лютого 2010 р. справа № 6/189-121/б

За заявою АКАБ "Україна" в особі Кельменецького відділення, смт. Кельменці Чернівецької області

до відкритого акціонерного товариства "Кельменецький цукровий завод", с. Нелипівці Кельменецького району Чернівецької області

про визнання банкрутом

Суддя М.І.Ніколаєв

Представники:

Від комітету кредиторів -не з'явилися

Від кредиторів: не з'явилися

Ліквідатор -не з'явився

Від ФДУ України -Сопко С.П.представник

СУТЬ СПОРУ:Справу порушено ухвалою господарського (на той час арбітражного) суду Чернівецької області від 16.04.1999 р. за заявою АКАБ "Україна" в особі Кельменецького відділення, смт. Кельменці Чернівецької області, до відкритого акціонерного товариства "Кельменецький цукровий завод", с. Нелипівці Кельменецького району Чернівецької області, про визнання банкрутом. Постановою господарського суду Чернівецької області від 08.06.2006 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Завальнюка В.І.

Ухвалою суду від 24.06.2008 року затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, ліквідовано банкрута як юридичну особу та провадження у справі припинено.(суддя Т.І.Ковальчук).

Постановою Вищого господарського суду України від 01.04.2009 року ухвалу господарського суду Чернівецької області від 24.06.2008 року скасовано, а справу передано на новий розгляд господарському суду Чернівецької області на стадію ліквідації.

Згідно з встановленим порядком розподілу справа передана до провадження судді М.І.Ніколаєву.

Ухвалою суду від 23.06.2009 року розгляд справи призначено на 14.07.2009 року.

Ухвалами суду розгляд справи неодноразово відкладався.

Представники комітету кредиторів звернулись до суду з клопотанням повторно затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, претензій до проведення ліквідаційної процедури не мають. Присутній у судовому засіданні представник ФДУ України по Чернівецькій області проти затвердження звіту та ліквідаційного балансу також не заперечує.

Заслухавши пояснення представника ФДУ України по Чернівецькій області, розглянувши матеріали справи, звіт, ліквідаційний баланс та додані до них підтверджуючі документи, суд установив, що ліквідатором виявлено і реалізовано в порядку, встановленому рішенням комітету кредиторів боржника від 11.01.2005 р., все належне банкруту майно, що засвідчується даними інвентаризації, договорами купівлі-продажу майна банкрута, актами прийому-передачі майна.

За рахунок коштів, що надійшли від реалізації майна, повністю погашено заборгованість із заробітної плати перед працівниками банкрута на суму 1187395,85 грн., частково погашено вимоги третьої черги кредиторів ДПІ в Кельменецькому районі, УПФУ в Кельменецькому районі, виконавчої дирекції Чернівецького обласного фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кельменецькому районі, вимоги решти кредиторів не задоволено за браком майна банкрута. Витрати ліквідаційної процедури та оплата послуг і витрат арбітражних керуючих по справі загалом склали 361825,14 грн. Документи, що підтверджують використання коштів, ліквідатором надано, порушень під час використання коштів, що надійшли від реалізації майна банкрута, суд не встановив.

Об'єкти соціальної сфери банкрута -житлові будинки, медпункт, та ін. передані на баланс Нелиповецької сільської ради відповідно до вимог ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", що підтверджується відповідними актами приймання-передачі.

Крім того, згідно акту від 17.12.2009 року зі сфери управління ФДМ України передано до сфери управління Кельменецької районної державної адміністрації майно, якє не ввійшло до статутного фонду банкрута, а саме приміщення музичної школи площею 108,8 кв.м. та 70,2 ка.м. у с. Нелипівцях Кельменецького району.

Відсутність у банкрута активів підтверджується довідками бюро технічної інвентаризації, інспекції "Держтехнагляду", ВДАІ УМВС України в Чернівецькій області, Кельменецьким районним відділом земельних ресурсів, довідками обслуговуючих банків.

Поданий ліквідаційний баланс засвідчує відсутність активів у банкрута, представники комітету кредиторів та кредиторів боржника проти затвердження звіту і ліквідаційного балансу не заперечують.

Комітетом кредиторів боржника на засіданні 09.06.2008 р. розглянуто і затверджено звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс ВАТ "Кельменецький цукровий завод".

За таких обставин у відповідності до ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" незадоволені за браком майна вимоги кредиторів ВАТ "Кельменецький цукровий завод" вважаються погашеними, ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора підлягають затвердженню, а провадження у справі - припиненню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 32, 34, п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс відкритого акціонерного товариства "Кельменецький цукровий завод".

2. Ліквідувати відкрите акціонерне товариство "Кельменецький цукровий завод" (с. Нелипівці Кельменецького району Чернівецької області, код ЄДРПОУ 00373149) як юридичну особу-банкрута.

3. Провадження у справі припинити.

4. Цю ухвалу надіслати органу, що здійснює державну реєстрацію, для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи ВАТ "Кельменецький цукровий завод", органу статистики, банкруту, кредиторам, ліквідатору, Державному органу з питань банкрутства.

Суддя М.І.Ніколаєв

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення12.02.2010
Оприлюднено09.08.2012
Номер документу25552558
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/189-121/б

Ухвала від 23.06.2009

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 12.02.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 12.02.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Постанова від 01.04.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 18.03.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 04.02.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 06.06.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 26.05.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

Ухвала від 08.05.2008

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні