Постанова
від 13.08.2012 по справі 5020-833/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

іменем України

13 серпня 2012 року справа № 5020-833/2011

Господарський суд міста Севастополя в складі судді Юріної О.М ., розглянувши матеріали справи за заявою

ОСОБА_1

(АДРЕСА_1)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий центр "ЕКО"

(вул. Руднева, б. 1-Г, м. Севастополь, 99003)

про порушення справи про банкрутство,

за участю представників:

кредитора (ОСОБА_1) -ОСОБА_1, паспорт серії НОМЕР_1, виданий Ленінським РВ УМВС в місті Севастополі 26.10.1999;

боржника -не з'явився;

керуючого санацією -не з'явився.

ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий центр "ЕКО" (далі - ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО", боржник) про визнання боржника банкрутом.

Ухвалою господарського суду міста Севастополя від 31.05.2011 порушено провадження у справі про банкрутство, призначено дату підготовчого засідання.

22.06.2011 проведено підготовче засідання суду, за результатом якого введена процедура розпорядження майном боржника -ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО" (ідентифікаційний код 03362324), призначений розпорядником майна боржника арбітражний керуючий Котлов Володимир Вікторович, зобов'язано розпорядника майна в строк до 16.08.2011 скласти реєстр вимог кредиторів і направити його в суд на затвердження, призначена дата попереднього засідання суду на 23.08.2011, зобов`язано кредиторів ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО" у строк до 24.09.2011 скликати перші загальні збори кредиторів, призначено на 10.11.2011 засідання, в якому буде винесено ухвалу про санацію боржника або визнання його банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, або припинення провадження по справі про банкрутство.

08.07.2011 в офіційному виданні -газеті „Голос України" №122 (5122) було опубліковано оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО".

Ухвалою суду від 23.08.2011 попереднє судове засідання відкладено на 25.10.2011.

Розпорядник майна боржника в судовому засіданні 25.10.2011 повідомив про звернення до органів прокуратури з вимогою проведення перевірки законності дій посадових осіб ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО" щодо ненадання звітності підприємства.

Ухвалою суду від 25.10.2011 затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО".

Ухвалою суду від 10.11.2011 відкрито судову процедуру санації ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО" строком на дванадцять місяців, призначено керуючим санацією боржника арбітражного керуючого Котлова Володимира Вікторовича, зобов'язано керуючого санацією провести заходи, передбачені статтею 17, частиною першою статті 18 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі -Закон).

Листом за вих. №4084 від 23.05.2012 суд звернувся до керуючого санацією ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО" арбітражного керуючого Котлова Володимира Вікторовича з вимогою в строк до 01.06.2012 представити суду: схвалений комітетом кредиторів план санації ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО"; протокол засідання комітету кредиторів щодо схвалення плану санації боржника, із зазначенням відомостей про кожного кредитора, розміром його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені); відомості щодо виявленої загальної кількості працівників ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО", перед якими існує заборгованість щодо виплати заробітної плати, яка підлягає включенню до реєстру вимог кредиторів; реєстр вимог кредиторів боржника станом на 10.05.2012.

Ухвалою суду від 23.06.2012 призначена дата судового засідання для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом та переходу до ліквідаційної процедури.

25.06.2012 на адресу суду від керуючого санацією арбітражного керуючого Котлова Володимира Вікторовича надійшла заява про звільнення його від виконання обов'язків керуючого санацією ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО".

Боржник у судове засідання 13.08.2012 явку уповноваженого представника не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином та завчасно.

Керуючий санацією у засіданні суду 13.08.2012 не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи були повідомлений належним чином та завчасно.

13.08.2012 до суду за вх. №7086/12 від керуючого санацією Котлова В.В. надійшов лист б/н від 13.08.2012, в якому він зазначив, що не мав можливості подати у встановлений строк план санації, оскільки документація щодо визначення фінансово-економічного аналізу боржника відсутня, матеріали щодо діяльності посадових осіб знаходяться в органах прокуратури. Підприємство господарську діяльність не веде, штатні робітники відсутні.

Крім того, керуючий санацією зазначив, що ним у процедурі санації було виявлене майно боржника, а саме, за даними Комунального підприємства "Бюро технічної інвентаризації та державної реєстрації об'єктів нерухомого майна " Севастопольської міської Ради за ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО" зареєстровано право власності на будівлю цеху та ємкість №56, що знаходяться у м. Севастополі по вул. Нефтяна, 2 /а.с.77/. У зв'язку з чим, ним було запропоновано комітету кредиторів укласти мирову угоду строком на шість місяців для реалізації цього майна, або ввести процедуру ліквідації боржника, але зазначені пропозиції комітетом кредиторів підтримані не були.

Ухвалою суду від 10.11.2011 відкрито судову процедуру санації ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО".

Відповідно до частини першої статті 18 Закону протягом трьох місяців з дня винесення ухвали про санацію боржника керуючий санацією зобов'язаний подати комітету кредиторів для схвалення план санації боржника, крім випадків, передбачених цим Законом.

План санації розглядається комітетом кредиторів, який скликається керуючим санацією в чотирьохмісячний строк з дня винесення господарським судом ухвали про санацію, якщо інше не передбачено цим Законом (абзац 1 частини четвертої статті 18 Закону).

Схвалений комітетом кредиторів план санації та протокол засідання комітету кредиторів подаються керуючим санацією в господарський суд на затвердження не пізніше п'яти днів з дня проведення засідання комітету кредиторів (абзац 2 частини п'ятої статті 18 Закону).

Проте, в порушення вимог ухвали суду від 10.11.2011 та положень статті 18 Закону схвалений комітетом кредиторів план санації та протокол засідання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий центр "ЕКО" до суду не надійшов.

Згідно з абзацом 1 частини шостої статті 18 Закону, якщо протягом шести місяців з дня винесення ухвали про санацію в господарський суд не буде подано плану санації боржника, господарський суд має право прийняти рішення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відповідно до цього Закону.

При цьому згідно з абзацом 2 частини шостої статті 18 Закону строк процедури санації може бути продовжений судом у випадку схвалення комітетом кредиторів плану санації, який передбачає більший строк санації, ніж початкове встановлений, і є підстави вважати, що продовження строку процедури санації і виконання плану санації призведе до відновлення платоспроможності боржника.

Отже, виходячи з зазначених норм Закону про банкрутство, процедура санації може бути продовжена судом виключно для виконання плану санації, який вчасно поданий на затвердження в господарський суд.

Судом встановлено, що протягом встановленого Законом строку план санації так і не був поданий керуючим санацією, ні комітету кредиторів, ні на затвердження до суду.

З урахуванням викладеного, суд не вбачає підстав продовжувати процедуру санації, оскільки план санації розроблений та затверджений судом не був, заяв від інвесторів або осіб, які мають намір прийняти участь в санації боржника не надходило, заходи з відновлення платоспроможності боржника не вживались.

Статтею 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно з положеннями пункту 85 постанови пленуму Верховного Суду України «Про судову практику в справах про банкрутство»№15 від 18.12.2009 передбачено, що згідно з частиною першою статті 22 Закону господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом та відкриває ліквідаційну процедуру у випадках, передбачених Законом, при цьому до таких належить виявлена неможливість досягнення мети процедури санації після її введення судом (частина шоста статті 18 Закону).

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне визнати ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО" банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Статтею 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

підприємницька діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його майна третім особам, допускається в порядку, передбаченому цим розділом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбаченому цим розділом.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робиться запис у його трудовій книжці, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута, якщо цього не було зроблено раніше.

Опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури здійснюється ліквідатором у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом.

Згідно з частиною першою статті 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

Враховуючи, що на розгляді суду перебуває заява арбітражного керуючого Котлова Володимира Вікторовича про звільнення його від виконання обов'язків керуючого санацією ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО", а протокол комітету кредиторів з пропозицією призначення його ліквідатором боржника відсутній, призначення Котлова В.В. ліквідатором ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО" неможливе.

13.08.2012 за вх. №7087/12 до суду надійшла заява б/н від 13.08.2012 ОСОБА_4 про участь у справі про банкрутство ТОВ "Науково-виробничий центр "ЕКО".

Виходячи з положень Закону, ліквідатор призначається судом в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

Згідно з частиною другою статті 17 Закону рішення про погодження кандидатури керуючого санацією приймає комітет кредиторів. Кандидатури керуючого санацією можуть бути запропоновані комітету кредиторів будь-яким із кредиторів, представником органу, уповноваженого управляти майном боржника.

Частиною восьмою статті 17 Закону встановлено, що керуючий санацією може бути звільнений господарським судом від виконання повноважень керуючого санацією, про що виноситься ухвала, у таких випадках: за його заявою; на підставі рішення комітету кредиторів у разі невиконання чи неналежного виконання ним своїх обов'язків. При цьому комітет кредиторів повинен запропонувати кандидатуру іншого керуючого санацією, про що виноситься ухвала господарського суду.

Відповідно до положень частини восьмої статті 16 Закону до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

З урахуванням вкладеного, суд вважає за необхідне зобов'язати комітет кредиторів боржника надати суду погоджену комітетом кредиторів кандидатуру ліквідатора.

На підставі викладеного, керуючись статтями 4 5 , 86 Господарського процесуального кодексу України, статтями 3 1 , абзацом 1 частини шостої статті 18, статтями 22-24 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий центр "ЕКО" (вул. Руднева, б.1-Г, м. Севастополь, 99003, ідентифікаційний код 03362324).

2. Визнати боржника -Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий центр "ЕКО" (вул. Руднева, б.1-Г, м. Севастополь, 99003, ідентифікаційний код 03362324) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру боржника строком на 6 (шість) місяців.

3. Зобов'язати комітет кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий центр "ЕКО" (вул. Руднева, б.1-Г, м. Севастополь, 99003, ідентифікаційний код 03362324) в строк до 20.08.2012 надати суду кандидатуру ліквідатора .

4. Припинити підприємницьку діяльність банкрута та виробничу діяльність банкрута після закінчення технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу.

5. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що настав.

6. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута.

7. Зняти всі обмеження щодо конфіденційності інформації та комерційної таємниці відносно фінансового становища банкрута.

8. Укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його майна третім особам, допускається в порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

9. Скасувати арешти, накладені на майно (грошові кошти, матеріальні та нематеріальні цінності) Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий центр "ЕКО" (ідентифікаційний код 03362324) та усі інші обмеження щодо розпорядження майном банкрута. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута інакше, чим у процедурі банкрутства, не допускається.

10. Вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури.

11. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

12. Копію постанови надіслати керуючому санацією, кредиторам, боржнику, Державній податковій інспекції у Ленінському районі м. Севастополя, Відділу державної виконавчої служби Ленінського районного управління юстиції міста Севастополя, Державному реєстратору Ленінської районної державної адміністрації м. Севастополя, Головному управлінню юстиції у м. Севастополі.

Суддя підпис О.М. Юріна

Дата ухвалення рішення13.08.2012
Оприлюднено21.08.2012
Номер документу25647324
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-833/2011

Ухвала від 03.10.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 23.04.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Юріна Олена Миколаївна

Постанова від 13.08.2012

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Юріна Олена Миколаївна

Ухвала від 13.08.2012

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Юріна Олена Миколаївна

Ухвала від 10.11.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Юріна Олена Миколаївна

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Юріна Олена Миколаївна

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Юріна Олена Миколаївна

Ухвала від 22.06.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Юріна Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні