Постанова
від 13.08.2012 по справі 2а/0470/7243/12
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 серпня 2012 р. Справа № 2а/0470/7243/12

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Потолова Г.В. розглянувши у скороченому провадженні справу за адміністративним позовом Криворізької південної міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області ДПС до Товариства з обмеженою відповідальністю «Начало-2» про припинення підприємницької діяльності,

ВСТАНОВИВ:

Криворізька ПМДПІ Дніпропетровської області ДПС звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом про припинення підприємницької діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Начало-2», оскільки останнє більше року не подає податкових декларацій та податкової звітності, а саме з 27.12.2010р.

Ухвалою суду від 07.07.2012р. відкрито скорочене провадження по даній справі.

Позивач про відкриття скороченого провадження за цим адміністративним позовом був повідомлений належним чином, що підтверджується розпискою про вручення 18.07.2012р ., що міститься в матеріалах справи.

На адресу відповідача надіслано ухвалу про розгляд справи в порядку скороченого провадження, однак, до справи надійшов конверт-повернення з позначкою «за зазначеною адресою не проживає». Враховуючи, що адреса відповідача зазначена у позовній заяві, співпадає зі зазначеною в довідці з ЄДР, відповідач вважається належним чином повідомлений про розгляд справи у скороченому провадженні, відповідно до ст.35 КАС України. Заперечення відповідача проти позову до суду не надходили.

Згідно приписів ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа розглядається у скороченому провадженні.

Вивчивши матеріали справи та оцінивши їх у сукупності суд вважає необхідним задовольнити даний позов у повному обсязі з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, Товариство з обмеженою відповідальністю «Начало-2»є юридичною особою та зареєстрована Виконавчим комітетом Криворзькою міської ради 16.12.1996 року.

Відповідач взятий на облік в органах державної податкової служби, підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків.

Згідно даних податкового органу підприємство з 27.12.2010р. не подає податкової звітності, тобто відповідач більше року не подає декларації та документи податкової звітності, що є грубим порушенням чинного законодавства України, порушенням законних інтересів держави.

Пункт 2 частини 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування», зобов`язує подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов`язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов`язкових платежів).

Відповідно до п.4 ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з пунктом 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу України» органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядок встановлений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що згідно проведених податковим органом перевірок відповідача, його місцезнаходженням встановити не вдалось.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

З матеріалів справи вбачається, що 16.02.2012р. начальником державної податкової інспекції видано розпорядження №27-р про звернення до суду із позовною заявою про припинення підприємницької діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Начало-2».

Враховуючи викладене, оскільки у юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Начало-2», заборгованість перед бюджетом відсутня, що підтверджується доданою до матеріалів справи довідкою, юридична особа підлягає припиненню.

Відповідно до ч.1 ст.71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу, а суд згідно ст.86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

З урахуванням викладеного, позовні вимоги є обґрунтованими, а тому підлягають задоволенню повністю.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати по справі з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.14, 70, 71, 86, 94, 158-163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб -підприємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Криворізької південної міжрайонної державної податкової інспекції Дніпропетровської області ДПС до Товариства з обмеженою відповідальністю «Начало-2»про припинення підприємницької діяльності -задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Начало-2»(50000, м.Кривий Ріг, пр.К.Маркса, буд.49, кв.303, код ЄДРПОУ 16403312).

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Копію постанови направити сторонам та Державному реєстратору для внесення відповідного запису до ЄДР.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження -з моменту проголошення рішення суду апеляційної інстанції.

Постанову може бути оскаржено в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд у десятиденний строк з дня отримання копії постанови, виготовленої у повному обсязі.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Г. В. Потолова

Дата ухвалення рішення13.08.2012
Оприлюднено29.08.2012
Номер документу25738471
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/7243/12

Постанова від 13.08.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Потолова Ганна Володимирівна

Ухвала від 17.07.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Потолова Ганна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні