Постанова
від 27.08.2012 по справі 5004/392/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПРО ВИЗНАННЯ БАНКРУТОМ

"27" серпня 2012 р. Справа № 5004/392/12

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Континіум-Укр-Ресурс», м.Луцьк

до товариства з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»», м. Луцьк

про визнання банкрутом

Суддя Шум М.С.

Встановив: ухвалою господарського суду Волинської області від 03.04.2012р. за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Континіум-Укр-Ресурс»порушено провадження у справі №5004/392/12 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»», введено процедуру розпорядження майном боржника. Розпорядником майна призначено Рудецьку О.Я.

Ухвалою господарського суду від 31.07.2012р. затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»».

У відповідності до ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»розпорядником майна Рудецькою О.Я. ініційовано проведення зборів кредиторів боржника.

Згідно ч. 8 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»комітетом кредиторів «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»прийнято рішення звернутись до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури (протокол зборів комітету кредиторів ТОВ «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»№1 від 15.08.2012р.).

Рішення комітету кредиторів мотивоване неможливістю застосування іншої судової процедури у справі, а задоволення вимог кредиторів є можливим лише внаслідок виконання заходів ліквідаційної процедури.

З врахуванням матеріалів справи, відсутність пропозицій щодо санації або укладення мирової угоди у справі, господарський суд приходить до висновку про необхідність визнання ТОВ «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Визнаючи боржника банкрутом та відкриваючи ліквідаційну процедуру, господарським судом враховуються обставини неплатоспроможності ТОВ «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»». Зокрема, за період з моменту порушення провадження у справі про банкрутство та введення процедури розпорядження майном не встановлено активів, за рахунок яких можливим є погашення вимог кредиторів та відновлення платоспроможності боржника.

Таким чином, задоволення вимог кредиторів може бути здійснено не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Ліквідатором ТОВ «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»комітет кредиторів пропонує призначити арбітражного керуючого Рудецьку О.Я., якою виконувались функції розпорядника майна.

Зазначене клопотання комітету кредиторів боржника щодо кандидатури ліквідатора приймається судом до уваги. При вирішенні питання щодо призначення ліквідатора ТОВ «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»судом враховується факт належного виконання арбітражним керуючим Рудецькою О.Я. повноважень розпорядника майна у справі, також враховується досвід та організаційно-технічні можливості виконувати повноваження ліквідатора.

Згідно ч. 8 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»передбачено, що до компетенції комітету кредиторів належить також прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Крім того комітетом кредиторів прийнято рішення (протокол №1, від 15.08.2012р.) про встановлення розміру оплати послуг арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення нею своїх повноважень, з моменту порушення справи про банкрутство ТОВ «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»», в розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Відповідно до п.п. 12, 13 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство. Кредитори мають право встановлювати і виплачувати арбітражному керуючому за результатами його діяльності додаткову винагороду, розмір якої затверджується господарським судом.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне встановити розмір оплати послуг арбітражного керуючого у відповідності до прийнятого рішення комітету кредиторів ТОВ «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»».

Керуючись ст.ст. 3-1, 16, 22, 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1 . Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»(м.Луцьк, вул. Дубнівська, 23, код ЄДРПОУ 33170658).

2 . Припинити процедуру розпорядження майном.

3 . Відкрити ліквідаційну процедуру товариства з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»строком на 12 місяців.

4 . Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно товариства з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»(м.Луцьк, вул. Дубнівська, 23, код ЄДРПОУ 33170658).

5 . Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»призначити арбітражного керуючого Рудецьку Оксану Ярославівну (м.Луцьк, бульвар Дружби народів, 13А/73; ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства Міністерства економіки України серії АВ №547987 від 11.01.2011р., ід. код 2953204724).

6 . Зобов'язати ліквідатора в десятиденний термін з дня прийняття постанови подати до офіційного друкованого органу - газети «Голос України»або «Урядовий кур'єр»оголошення про визнання товариства з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Після публікації оголошення, примірник газети негайно подати суду.

7 . Ліквідатору товариства з обмеженою відповідальністю «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»після здійснення ліквідаційної процедури скласти звіт і ліквідаційний баланс та подати в господарський суд на розгляд і затвердження.

8. Встановити розмір оплати послуг арбітражному керуючому Рудецькій О.Я. у справі №5004/392/12 про банкрутство ТОВ «Нафтова компанія «Галичина -Інвест»»за кожен місяць здійснення нею своїх повноважень, з моменту порушення справи про банкрутство в розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення27.08.2012
Оприлюднено29.08.2012
Номер документу25744573
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5004/392/12

Ухвала від 12.03.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Постанова від 05.02.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 28.01.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 01.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Постанова від 25.09.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Огороднік К.М.

Постанова від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 31.07.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні