Ухвала
від 11.09.2012 по справі 5016/958/2012(18/22)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

"11" вересня 2012 р.Справа № 5016/958/2012(18/22)

Кредитор 1 : Фізична особа - підприємець ОСОБА_1, АДРЕСА_1.

Кредитор 2 : Жовтнева міжрайонна державна інспекція Миколаївської області Державної податкової служби, 54050, м. Миколаїв, вул. Торгова, 63-А.

Банкрут : Приватне підприємство «НікЮТАС», 57330, Миколаївська область, Снігурівський район, с. Новопетрівка, вул. Степова, буд. 7, ідентифікаційний код 35451742.

Ліквідатор: Шульга Дмитро Леонідович, АДРЕСА_2.

Державний реєстратор: Снігурівська районна державна адміністрація, 57300, Миколаївська область, м. Снігурівка, вул. Леніна, 72.

Головне управління юстиції у Миколаївській області, 54020 , м. Миколаїв, вул. 8-Березня, 107.

Суддя Давченко Т.М.

при секретарі Карманчук І.П.

за участю представників:

від кредитора 1: ОСОБА_1.

від кредитора 2: не з'явився.

від банкрута: ліквідатор: Шульга Д.Л.

Суть спору : про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Приватного підприємства «НікЮТАС».

На виконання вимог постанови суду від 27.06.2012р., за результатами проведення ліквідаційної процедури відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатором Шульгою Д.Л. до суду надано звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства «НікЮТАС»станом на 20.08.2012р.

Розглянувши наданий звіт, ліквідаційний баланс та матеріали справи, господарський суд, -

встановив:

Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 05.06.2012р. за заявою фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 порушено провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства «НікЮТАС», оскільки останнє неспроможне погасити заборгованість перед кредитором у сумі 73 609 грн. 50 коп., а також в зв'язку з тим, що керівні органи боржника -юридичної особи відсутні за його місцезнаходженням.

Постановою господарського суду Миколаївської області від 27.06.2012р. Приватне підприємство «НікЮТАС»було визнано банкрутом та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Шульгу Д.Л.

В силу статті 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня свого призначення здійснює ряд повноважень між іншим, вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством, аналізує фінансове становище банкрута, подає до господарського суду заяви про визнання недійсними угод боржника, очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу тощо.

Відповідно до ст. 3 1 вказаного Закону при реалізації своїх прав та обов'язків арбітражний керуючий зобов'язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Відповідно до частини 1 статті 32 вищезазначеного Закону після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ліквідатор виконав вимоги передбачені розділом ІІІ «Ліквідаційна процедура»Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та надав суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута станом на 20.08.2012р.

На виконання частини 5 статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ліквідатор письмово повідомив Снігурівський районний центр зайнятості, Снігурівське відділення Жовтневої МДПІ Миколаївської області Державної податкової служби, Управління Пенсійного фонду України в Снігурівському районі Миколаївської області, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Снігуріському районі Миколаївської області, Березнегуватська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Снігурівського району Миколаївської області про визнання банкрутом Приватного підприємства «НікЮТАС» та запропонував їм в місячний звернутися із заявою про визнання грошових вимог до банкрута.

За результатами перебігу строку для подання грошових вимог до ліквідатора звернулася Жовтнева міжрайонна державна інспекція Миколаївської області Державної податкової служби з грошовими вимогами у розмірі 3 348 969 грн. Загальна сума заборгованості Приватного підприємства «НікЮТАС»перед кредиторами, згідно реєстру вимог кредиторів, становить 3 427 943 грн. 50 коп.

Вимог кредиторів щодо виплати заборгованості із заробітної плати за три місяці роботи, що передують порушенню справи про банкрутство чи припиненню трудових відносин у разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи - не встановлено. Вимог кредиторів щодо виплати заборгованості із заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян - не встановлено.

З метою виявлення майнових активів боржника ліквідатором направлено запити до органів реєстрації прав володіння майном.

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства «НікЮТАС»станом 20.08.2012р. свідчать про відсутність у банкрута майнових та грошових активів, неможливість погасити кредиторські вимоги з причин відсутності будь -якого майна, що підтверджується довідкою КП «ММБТІ»про відсутність нерухомого майна у банкрута (№ 1301 від 09.07.2012р.), листом УДАІ УМВС України в Миколаївській області щодо відсутності зареєстрованих транспортних засобів за банкрутом (№ 9/5661 від 17.07.2012р.), штампом Інспекції Держтехнагляду щодо відсутності зареєстрованої сільськогосподарської техніки та транспортних засобів за банкрутом (штамп від 17.07.2012р.).

Земельних ділянок за Приватним підприємством «НікЮТАС» не зареєстровано, що підтверджується листом відділу Держкомзему у Снігурівському районі Миколаївської області від 09.08.2012р. за № 1490/02-12.

Ліквідатором 20.08.2012р. проведено інвентаризацію майнових активів банкрута. За результатами інвентаризації будь-яких активів банкрута не виявлено.

Згідно довідки відділу державної виконавчої служби Снігурівського районного управління юстиції № 11494/03-24/1 від 09.08.2012р. у відділі відсутні відкриті виконавчі провадження відносно Приватного підприємства «НікЮТАС».

Розрахункові рахунки Приватного підприємства «НікЮТАС»закрито, про що свідчать повні облікові дані платника податків видані Снігурівським відділенням Жовтневої МДПІ Миколаївської області Державної податкової служби.

Відповідно до листа Трудового архіву Снігурівського району № 62/01-16 від 09.07.2012р. до архіву на зберігання не надходили документи Приватного підприємства «НікЮТАС».

07.07.2012р. ліквідатором банкрута було отримано витяг з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, відповідно до якого заборони чи арешти нерухомого майна банкрута відсутні. Згідно витягу з Єдиного Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 07.07.2012р. активи банкрута знаходяться у податковій заставі, яку накладено Снігурівською міжрайонною державною податковою інспекцією згідно акту опису майна № 3 від 01.03.2011р. Проте, із звіту ліквідатора вбачається відсутність у банкрута будь-якого майна.

З метою отримання документації банкрута, ліквідатором Приватного підприємства «НікЮТАС»було надіслано на адресу керівника підприємства повідомлення-вимогу № 01-08 від 01.08.2012р. з вимогою надати установчі документи банкрута, бухгалтерську та іншу документацію. Однак, лист було повернуто ліквідатору з відміткою поштового відділення с. Новопетрівка «данное предприятие на территории с/совета не зарегистрировано».

У зв'язку з неможливістю знайти та знищити печатку банкрута ліквідатором було опубліковано оголошення в газеті «Позвоните»№ 51 (1481) від 09.07.2012р. про недійсність печатки та установчих та фінансових документів Приватного підприємства «НікЮТАС».

Наданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс банкрута свідчать про відсутність у банкрута основних і оборотних засобів для ведення господарської діяльності, погашення заборгованості та можливості оздоровлення платоспроможності боржника, оскільки у банкрута відсутнє будь-яке майно, неможливе.

Витрати по сплаті судового збору неможливо покласти на банкрута у зв'язку з відсутністю коштів.

Визнані грошові вимоги кредитора не можуть бути задоволені з причин відсутності будь - якого рухомого та нерухомого майна банкрута, грошових коштів та інших активів. Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

В судовому засіданні ліквідатор клопотав про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Представник кредитора 1) проти затвердження звіту та ліквідаційного балансу Приватного підприємства «НікЮТАС»не заперечував.

За таких обставин звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа - ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру.

У зв'язку із затвердженням звіту і ліквідаційного балансу провадження у справі підлягає припиненню.

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" рішення суду про ліквідацію юридичної особи - банкрута направляється державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Керуючись ст. ст. 32, 40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", ст. ст. 80, 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства «НікЮТАС» станом на 20.08.2012р.

2. Ліквідувати Приватне підприємство «НікЮТАС», 57330, Миколаївська область, Снігурівський район, с. Новопетрівка, вул. Степова, буд. 7, ідентифікаційний код 35451742.

3. Провадження у справі припинити.

4. Вимоги кредиторів вважати погашеними.

5. Зобов'язати ліквідатора примірники ліквідбалансу банкрута надіслати на адресу Державного реєстратора та Головному управлінню статистики у Миколаївській області.

6. Дану ухвалу надіслати:

- для виконання : проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та виключення з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців згідно ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", ч. 2 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" державному реєстратору -Снігурівській районній державній адміністрації, Головному управлінню статистики у Миколаївській області, ліквідатору.

- до відома: кредиторам та Головному управлінню юстиції у Миколаївській області.

СуддяТ.М.Давченко

Дата ухвалення рішення11.09.2012
Оприлюднено14.09.2012

Судовий реєстр по справі —5016/958/2012(18/22)

Ухвала від 11.09.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 23.08.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 23.08.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Постанова від 27.06.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 05.06.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні