Постанова
від 25.09.2012 по справі 2913-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.09.2012Справа №5002-19/2913-2012

за заявою кредитора Управління Пенсійного фонду України в Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим, АР Крим, м.Бахчисарай

до боржника Фермерського господарства «Гедеон Фарм», АР Крим, Бахчисарайський район, с.Фурманівка (ідентифікаційний код 33965658)

про порушення справи про банкрутство

Суддя В.І. Мокрушин

Представники:

від кредитора - Нафієва Е,У. - зав. юр. сектором, дов.№ 4364/08-11 від 12.10.2011

від боржника - не з'явився

Суть спору: кредитор - Управління Пенсійного фонду України в Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про прошення справи про банкрутство Фермерського господарства «Гедеон Фарм» у порядку, передбаченому ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

У судовому засіданні представник заявника заяву підтримала у повному обсязі, просила суд визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру. Повідомила суду, що підставою для звернення до суду є заборгованість у сумі 414,45 грн., у тому числі по сплаті страхових внесків 220,38 грн., фінансові санкції 145,60 грн., пеня 48,47 грн. відсутність боржника за місцезнаходженням та подання останньої звітності до Державної податкової інспекції 04.05.2011, заявила клопотання про призначення ліквідатором боржника Управління пенсійного фонду України в Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим.

Боржник явку свого представника у судове засідання не забезпечив, відзиву на заяву про порушення справи про банкрутство в установлений строк не представив, що відповідно до ст.11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», не зупиняє провадження у справі.

Фермерське господарство «Гедеон Фарм» було зареєстровано за юридичною адресою: вул.Юбілейна, 102б, с.Фурманівка, Бахчисарайський район, АР Крим, про що свідчить Довідка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Кредитором заявлені вимоги про застосування до боржника процедури банкрутства, передбаченої ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», на підставі того, що боржником остання звітність до Державної податкової інспекції подана 04.05.2011, що підтверджується довідкою Державної податкової інспекції у Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим від 26.07.2012, наявність заборгованості у сумі 414,45 грн., у тому числі по сплаті страхових внесків 220,38 грн., фінансові санкції 145,60 грн., пеня 48.47 грн., за місцезнаходженням боржник не знаходиться.

Розглянувши матеріали справи та наявні докази, суд дійшов висновку про наявність підстав для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури з огляду на наступне.

Відповідно до ч.1 ст.5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України, а ч.2 ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України зазначає, що господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом.

Відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» справа про банкрутство відсутнього боржника може бути порушена незалежно від розміру грошових вимог кредитора, які повинні мати безспірний характер, а також незалежно від спливу трьохмісячного строку, передбаченого ч.3 ст.6 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», встановленого для їх погашення, з моменту відкриття виконавчого провадження, всі інші підстави для порушення провадження у справі про банкрутство, у тому числі і вимоги щодо складу грошового зобов'язання, передбаченого ст.1 даного Закону, регулюються загальними нормами Закону.

Як вбачається із змісту заяви кредитор наводить підстави для порушення справи по спрощеній процедурі банкрутства боржника - наявність заборгованості перед Державним бюджетом у сумі 414,45 грн., у тому числі по сплаті страхових внесків 220,38 грн., фінансові санкції 145,60 грн., пеня 48,47 грн. подання останньої звітності до Державної податкової інспекції 04.05.2011, за місцезнаходженням боржник не знаходиться.

Відповідно до ч.1 ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

З огляду на наведену норму, кредитор може подати заяву про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника, при наявності грошових вимог до нього, незалежно від їх розміру та за умови наявності доказів нездійснення боржником підприємницької діяльності.

Довідка Державної податкової інспекції у Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим від 26.07.2012 наявна у матеріалах справи свідчить проте, що боржником остання звітність до Державної податкової інспекції подана 04.05.2011.

Ініціюючий кредитор у заяві посилається на відсутність боржника за юридичною адресою, посилаючись на довідку із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 11.07.2012, у якому наявний запис про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням (а.с.24-27).

Згідно ст.43 Господарського процесуального кодексу України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

За наявності вказаних ознак суд виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатора банкрута.

Згідно постанови Пленуму Верховного суду України «Про судову практику в справах про банкрутство» від 18.12.2009 р. №15 заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника є підставою для порушення провадження у справі у випадку наявності будь-якої з підстав, передбачених ч.1 ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», а не виключно за наявності всієї сукупності перелічених у цій статті підстав.

У судовому засіданні представник ініціюючого кредитора просила суд призначити ліквідатором банкрута УПФУ в Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе призначити ліквідатором банкрута Управління Пенсійного фонду України в Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим.

На підставі викладеного, керуючись ст.4, 5, 22-34, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Фермерське господарство «Гедеон Фарм» (вул.Юбілейна, 102б, с.Фурманівка, Бахчисарайський район, АР Крим, 98451; ідентифікаційний код 33965658) банкрутом.

2. Відкрити відносно боржника Фермерського господарства «Гедеон Фарм» (ідентифікаційний код 33965658) ліквідаційну процедуру відповідно до ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строком на шість місяців.

3. Призначити ліквідатором банкрута Управління Пенсійного фонду України в Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим (вул.Сімферопольська, 5а, м.Бахчисарай, АР Крим, 98403).

4. Зобов'язати ліквідатора письмово повідомити про визнання господарським судом боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника.

5. Після закінчення розрахунків з кредиторами ліквідатору представити суду звіт та ліквідаційний баланс відповідно до ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

6. Відповідні строки у цій справі обчислювати з дня винесення постанови з 25.09.2012 р.

Суддя В.І. Мокрушин

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення25.09.2012
Оприлюднено01.10.2012
Номер документу26180547
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2913-2012

Ухвала від 30.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 27.06.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 06.06.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Постанова від 25.09.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Мокрушин

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні