Ухвала
від 27.09.2012 по справі 107-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

27.09.2012Справа №5002-5/107-2012

За позовом - Фонду комунального майна Ялтинської міської ради

до відповідача -Товариства з обмеженою відповідальністю "СВ Прометей"

про розірвання договору купівлі-продажу, повернення майна та стягнення штрафу в розмірі 9 254,76 грн.

За заявою Фонду комунального майна Ялтинської міської ради

про зміну способу та порядку виконання рішення.

Суддя М.П. Гаврилюк

Представники:

Від заявника - Філонова І.І., головний спеціаліст юридичного відділу, представник за довіреністю № 02-11/926 від 14 вересня 2012 року.

Від відповідача - не з'явився.

СУТЬ СПОРУ:

Рішенням господарського суду Автономної Республіки Крим від 14 лютого 2012 року позов Фонду комунального майна Ялтинської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «СВ Прометей» задоволено, стягнено з Товариства з обмеженою відповідальністю "СВ Прометей на користь Фонду комунального майна Ялтинської міської ради штраф в розмірі 9 254, 76 грн., розірвано договір купівлі-продажу від 29 вересня 2008 року №599, укладений між Фондом комунального майна Ялтинської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю "СВ Прометей", зобов'язано Товариство з обмеженою відповідальністю "СВ Прометей"повернути об'єкт приватизації - окреме індивідуально визначене майно - нежитлове приміщення літ. А, площею 55, 9 кв.м., розташоване за адресою: Україна, АР Крим, м. Ялта, вул. Достоєвського, б. 27б, Фонду комунального майна Ялтинської міської ради шляхом підписання акту прийому-передачі, стягнено з Товариства з обмеженою відповідальністю "СВ Прометей" на користь Фонду комунального майна Ялтинської міської ради судовий збір у розмірі 1506,00 грн.

27 лютого 2012 року на примусове виконання вказаного рішення господарським судом Автономної Республіки Крим видано накази.

20 вересня 2012 року до суду від Фонду комунального майна Ялтинської міської ради надійшла заява про зміну способу та порядку виконання рішення, в якій він просить суд змінити спосіб та порядок виконання рішення суду в частині зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю «СВ Прометей» повернути об'єкт приватизації - окреме індивідуально визначене майно - нежитлове приміщення літ. А, площею 55, 9 кв.м., розташоване за адресою: вул. Достоєвського, 27 «б», м. Ялта, Автономна Республіка Крим, Фонду комунального майна Ялтинської міської ради, шляхом виселення із зазначеного об'єкту приватизації.

Вказана заява обґрунтована тим, що спірне майно, яке розташоване за адресою вул.Достоєвського, 27 б, м. Ялта до теперішнього часу не повернуто Фонду комунального майна, у зв'язку з відсутністю за вказаною адресою боржника, увійти до приміщення не представляється можливим, приміщення зачинено, у зв'язку з чим заявник вважає необхідним змінити спосіб та порядок виконання рішення шляхом виселення боржника із приміщення.

Розглянувши вказану заяву суд вважає що вона підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Постановою Відділу державної виконавчої служби Ялтинського МУЮ Автономної Республіки Крим від 03.04.2012 відкрито виконавче провадження з примусового виконання наказу господарського суду Автономної Республіки Крим від 27.02.2012 №5002-5/107-2012 про зобов'язання ТОВ «СВ Прометей» самостійно виконати рішення у 7 денний строк.

12.09.2012 державним виконавцем був складений акт про невиконання боржником рішення суду в наданий для добровільного виконання строк. Також з вказаного акта вбачається, що боржник, ТОВ «СВ Прометей» відсутній, у тому числі за місцем державної реєстрації юридичної особи.

У відповідності зі статтею 121 Господарського процесуального кодексу України при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, за заявою сторони, державного виконавця, прокурора чи його заступника або за своєю ініціативою господарський суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з викликом сторін, прокурора чи його заступника і у виняткових випадках, залежно від обставин справи, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, ухвали, постанови, змінити спосіб та порядок їх виконання.

Під зміною способу і порядку виконання рішення слід розуміти прийняття господарським судом нових заходів для реалізації рішення в разі неможливості його виконання у порядку і способом, раніше встановленими.

Враховуючи на наявність обставин, що ускладнюють виконання рішення в частині зобов'язання ТОВ «СВ Прометей» повернути об'єкт приватизації - окреме індивідуальне визначене майно - нежитлове приміщення літ. А, площею 55,9 кв.м., що розташоване по вул. Достоєвського,27б, м. Ялта Фонду комунального майна Ялтинської міської ради шляхом підписання акту прийому-передачі, суд вважає за необхідним змінити спосіб та порядок виконання рішення суду, а саме зобов'язати ТОВ «СВ Прометей» повернути об'єкт приватизації - окреме індивідуальне визначене майно - нежитлове приміщення літ. А, площею 55,9 кв.м., що розташоване по вул. Достоєвського,27б, м. Ялта Фонду комунального майна Ялтинської міської ради шляхом виселення з нежитлового приміщення літ. А, площею 55,9 кв.м., що розташоване по вул. Достоєвського,27б, м. Ялта.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 121, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Фонду комунального майна Ялтинської міської ради про зміну способу та порядку виконання рішення задовольнити.

2. Змінити спосіб та порядок виконання рішення господарського суду Автономної Республіки Крим від 14 лютого 2012 року по справі №5002-5/107-2012, на виконання якого були видані накази про примусове виконання рішення господарського суду Автономної Республіки Крим від 27 лютого 2012 року, а саме зобов'язати ТОВ «СВ Прометей» повернути об'єкт приватизації - окреме індивідуальне визначене майно - нежитлове приміщення літ. А, площею 55,9 кв.м., що розташоване по вул.Достоєвського, 27б, м. Ялта Фонду комунального майна Ялтинської міської ради шляхом виселення з нежитлового приміщення літ. А, площею 55,9 кв.м., що розташоване по вул.Достоєвського,27б, м. Ялта.

Ухвалу спрямувати на адресу сторін рекомендованою кореспонденцією.

Суддя М.П. Гаврилюк

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення27.09.2012
Оприлюднено01.10.2012
Номер документу26180557
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —107-2012

Ухвала від 27.09.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.П. Гаврилюк

Рішення від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Гаврилюк М.П.

Ухвала від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Гаврилюк М.П.

Ухвала від 05.01.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Гаврилюк М.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні