Постанова
від 22.10.2012 по справі 12/3б
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

донецький апеляційний господарський суд

Постанова

Іменем України

17.10.2012 р. справа №12/3б

Донецький апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Геза Т.Д.

суддів: Азарова З.П., Кододова О.В.

при секретарі: Бабечко А.Д.

за участю представників

сторін:

від скаржників: ОСОБА_1 довіреність №723 від 08.06.12р.

Поперечна І.Д. довіреність №730 від 08.06.12р.

(ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»)

від боржника (ліквідатор): не з'явився

від кредиторів: не з'явився

розглянувши апеляційні

скарги 1. Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний

банк України»в особі філії Луганського обласного управління

АТ «Ощадбанк» м.Луганськ

2. Фізичної особи ОСОБА_3

м.Луганськ

на ухвалу господарського

суду Луганської області

від 06.09.2012 року (суддя Палей О.С.)

по справі №12/3б

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Східноукраїнська

бізнес-група» м.Луганськ

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Луганської області від 06.09.12р. по справі №12/3б:

1. Затверджено звіт про оплату послуг та відшкодування витрат, понесених арбітражним керуючим Швидким О.О. протягом здійснення ліквідаційної процедури ТОВ "Східноукраїнська бізнес -група".

2. Затверджено розмір додаткової винагороди арбітражному керуючому - ліквідатору Швидкому О.О. за. період проведення ліквідаційної процедури з 31.10.2011р. по 06.09.2012р. у розмірі 40 000,00 грн.

3. Затверджено порядок формування фонду та використання його коштів для виплатити арбітражному керуючому - ліквідатору ТОВ "Східноукраїнська бізнес -група" Швидкому О.О. за період з 31.10.2011р. по 06.09.2012р. додаткової винагороди у розмірі 40 000,00 грн., за рахунок коштів ТОВ "Східноукраїнська бізнес -група".

4. Клопотання ПАТ "Ощадбанк" в особі філії Луганського облуправління про виключення з реєстру вимог кредиторів ТОВ "Східноукраїнська бізнес група" у справі про банкрутство № 12/3б вимог ОСОБА_3 в сумі 303 858,00 грн. залишено без задоволення.

5. Скасовано записи про іпотеку у Державному реєстрі іпотек.

6. Скасовано обтяження нерухомого майна у Єдиному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та вилучено з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів записи стосовно нерухомого майна.

7. Провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Східноукраїнська бізнес-група" м.Луганськ припинено та скасувано мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвала господарського суду Луганської області від 06.09.12р. мотивована тим, що ліквідатором боржника надано клопотання про затвердження звіту ліквідатора, фінансового звіту ліквідатора та звіту про оплату послуг та відшкодування витрат ліквідатора та припинення провадження у справі у зв'язку з погашенням кредиторської заборгованості, визначеної в межах справи №12/3б про банкрутство ТОВ "Східноукраїнська бізнес група". Боржник - ТОВ «Східноукраїнська бізнес -група»виконало всі зобов'язання перед кредиторами у справі про банкрутство ТОВ «Східноукраїнська бізнес -група»у повному обсязі. На підставі чого суд першої інстанції клопотання ліквідатора задовольнив, провадження у справі №12/3б припинив.

Суд першої інстанції в частині залишення без задоволення клопотання Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»м.Луганськ мотивував оскаржувану ухвалу тим, що процедурою встановленою ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»не передбачено затвердження реєстру вимог кредиторів судом та, відповідно, виключення вимог з реєстру, а дії попереднього ліквідатора по включенню вимог ОСОБА_3 до реєстру кредиторів ТОВ "Східноукраїнська бізнес група" своєчасно до суду оскаржені не були.

Фізична особа ОСОБА_3 (далі по тексту -ОСОБА_3) звернувся до Донецького апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою в якій просить скасувати ухвалу господарського суду Луганської області від 06.09.12р. по справі №12/3б частково, прийняти нове рішення по справі №12/3б, яким вважати погашеними вимоги Луганської міської ради в сумі 111358,18 грн.

01.10.12р. до Донецького апеляційного господарського суду надійшла заява ОСОБА_3 про відмову від апеляційної скарги відповідно до ст.100 Господарського процесуального кодексу України.

Публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»м.Луганськ (далі по тексту скорочена назва -ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк») звернулось до Донецького апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати ухвалу господарського суду Луганської області від 06.09.12р. по справі №12/3б у частинні залишення без задоволення клопотання (заяви) банку та задовольнити клопотання банку та виключити з реєстру вимог кредиторів ТОВ "Східноукраїнська бізнес -група" у справі №12/3б вимоги ОСОБА_3 в сумі 303858,00 грн., які виникли на підставі договору позики.

Скаржник також просить скасувати оскаржувану ухвалу господарського суду Луганської області в частині припинення провадження у справі №12/3б про банкрутство ТОВ "Східноукраїнська бізнес -група" та продовжити строк проведення ліквідаційної процедури та продовжити повноваження ліквідатора Швидкого О.О.

Заявник апеляційної скарги посилається на те, що висновки суду першої інстанції щодо припинення провадження у справі №12/3б є передчасними, тому як зобов'язання перед кредиторами у справі №12/3б виконані не в повному обсязі, кредиторські вимоги ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»до боржника частково залишились не погашеними. Не погашеною залишилась пеня в сумі 1209,14 грн., нарахована боржнику за період з 05.01.10р. по 31.01.10р.

Крім того, скаржник зазначає, що в платіжних дорученнях, на які ліквідатор боржника посилається як на докази погашення заборгованості боржника перед ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк», не вбачається у призначенні платежу за якими саме зобов'язаннями боржника і за який період утворення боргу було зроблено оплату.

Представники сторін, ліквідатор в судове засідання апеляційної інстанції 03.10.2012р. не з'явилися. Відповідно до статті 98 Господарського процесуального кодексу України про час і місце проведення судового засідання були повідомлені належним чином.

Ухвалами Донецького апеляційного господарського суду від 03.10.12р. строк розгляду апеляційних скарг ОСОБА_3 та ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»за клопотанням ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»було продовжено на 15 днів з 09.10.12р., розгляд апеляційних скарг відкладено на 17.10.12р.

Розпорядженнями Донецького апеляційного господарського суду №04-08/7897/12 та №04-08/7898/12 від 16.10.12р. у зв'язку з знаходженням у відпустці судді постійнодіючої судової колегії Донецького апеляційного господарського суду судді Мартюхіної Н.О. та виходом з відпустки судді постійнодіючої судової колегії Донецького апеляційного господарського суду Кододової О.В., для розгляду апеляційних скарг сформовано колегію суддів у складі: суддя Геза Т.Д. -головуючий (суддя-доповідач), суддя Азарова З.П.-член колегії, суддя Кододова О.В. -член колегії.

Статтею 99 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що в апеляційній інстанції справи переглядаються за правилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахуванням особливостей, передбачених розділом ХІІ ГПК України. Апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Відповідно до ст.106 Господарського процесуального кодексу України апеляційні скарги на ухвали місцевого господарського суду розглядаються в порядку, передбаченому для розгляду апеляційних скарг на рішення місцевого господарського суду.

Представники сторін, ліквідатор в судове засідання апеляційної інстанції 17.10.2012р. не з'явилися. Відповідно до статті 98 Господарського процесуального кодексу України про час і місце проведення судового засідання були повідомлені належним чином. Про наявність поважних причин неявки представників у судове засідання апеляційної інстанції не повідомили.

Відповідно до ст.101 Господарського процесуального кодексу України апеляційна інстанція переглядає справу за наявними в ній доказами та не зв'язана доводами апеляційної скарги і перевіряє законність і обґрунтованість рішення місцевого господарського суду в повному обсязі.

Відповідно до ст.81-1 Господарського процесуального кодексу України в судовому засіданні апеляційної інстанції здійснено фіксування судового процесу з допомогою звукозаписувального технічного засобу, складено протокол.

Дослідивши докази матеріалів справи, доводи заявників апеляційних скарг на предмет застосуванням судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права при прийнятті оскаржуваної ухвали господарського суду Луганської області, судова колегія апеляційної інстанції встановила наступне.

Ухвалою господарського суду Луганської області від 11.01.10р. за заявою боржника ТОВ "Східноукраїнська бізнес -група" порушена справа про банкрутство відповідно до ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Луганської області від 01.02.2010 боржника -ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Кондратенко П.О.

Оголошення про визнання боржника банкрутом опубліковано в газеті «Голос України»№25(4775) від 12.02.10р.

До боржника заявлено кредиторські вимоги на загальну суму 3 854 095,64 грн., а саме в сумі 3 241 872,59 грн. та в сумі 308 209,14 грн. - кредиторські вимоги ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»; в сумі 303 858,00 грн. -фізичної особи ОСОБА_3; в сумі 49,26 грн. - Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Луганську; в сумі 106,65 грн. - Виконавчої дирекції Луганського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Ухвалою господарського суду Луганської області від 30.08.2010р. усунено арбітражного керуючого Кондратенко П.О. від обов'язків ліквідатора банкрута; призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Сиволобова М.М.

Ухвалою господарського суду Луганської області від 31.10.2011р. звільнено арбітражного керуючого Сиволобова М.М. від виконання обов'язків ліквідатора банкрута; призначено ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого Швидкого О.О.

Ухвалою господарського суду Луганської області від 27.08.2012р. строк проведення ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора Швидкого О.О. продовжено до 30.09.2012.

06.09.2012р. за підсумками проведення ліквідаційної процедури ліквідатором надано до суду першої інстанції звіт ліквідатора банкрута та фінансовий звіт ліквідатора та клопотання ліквідатора банкрута про затвердження звіту ліквідатора та припинення провадження у справі №12/3б про банкрутство ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група".

За результатами розгляду звіту та клопотання ліквідатора банкрута господарським судом Луганської області винесено ухвалу від 06.09.12р., яка оскаржується.

Заявника апеляційної скарги посилається на те, що вимоги ОСОБА_3 безпідставно визнані ліквідатором та банкрутом та включені до реєстру вимог кредиторів, тому як не є вимогами щодо грошових зобов'язань боржника відповідно до укладеного між банкрутом та ОСОБА_3 договором позики, що є підставою для скасування оскаржуваної ухвали в частині відмови в задоволенні клопотання ПАТ «Державний ощадний банк України» в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»про виключення ОСОБА_3 з реєстру вимог кредиторів.

Справа №12/3б про банкрутство ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" порушена відповідно до ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», тобто за особливою процедурою передбаченою цією нормою закону, яка не передбачає складання реєстру вимог кредиторів.

В матеріалах справи є аудиторський висновок незалежних аудиторів про фінансову звітність ТОВ "Східноукраїнська Бізнес-Група" станом на 14.12.09р. З висновку вбачається, що відповідно до договору позики від 19.10.06р., укладеного з позикодавцем -фізичною особою ОСОБА_3, об'єктом позики є будівельні матеріали, загальною вартістю 303858,00 грн. Забезпеченням зобов'язань позичальника виступає нерухоме майно -будівля адміністративного корпусу з підвалами, прибудовами, ганками і тамбуром, яка належить ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" на праві власності. При складанні балансу ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" сума заборгованості за позикою помилково була внесена до статті «Кредиторська заборгованість за товари (роботи, послуги)»у той час, як відповідно до П(С)БО 25 подібні зобов'язання мають відображатися за статтею «Інші поточні зобов'язання» (том 1 стор.75).

Колегія суддів апеляційної інстанції дійшла до висновку, що висновки господарського суду Луганської області щодо відмови у задоволенні клопотання ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»відносно вимог ОСОБА_3 до боржника не ґрунтуються на доказах матеріалів справи, що є підставою для скасування оскаржуваної ухвали в цій частині на підставі п.3.ч.1 ст.104 ГПК України.

Заявник апеляційної скарги посилається на те, що кредиторські вимоги ПАТ «Державний ощадний банк України» в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»до боржника частково залишились не погашеними.

З матеріалів справи вбачається, що вимоги ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»до боржника були визнані в сумі 3 241 872,59 грн., в тому числі 3000000,00 грн. основного боргу, 225977,92 грн. несплачених відсотків станом на 01.02.10р., 3072,17 грн. комісії та 12822,5 грн. пені станом на 01.02.10р., а також в сумі 308 209, 14 грн., в тому числі: 307 000, 00 грн. основного боргу та 1 209, 14 грн. пені за період з 05.01.10р. по 31.01.10р.

Постановою Донецького апеляційного господарського суду від 02.04.2012 у справі № 12/3б заяву ОСОБА_3 задоволено; виключено з реєстру вимог кредиторів ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" у справі № 12/3б ПАТ "Ощадбанк" в особі філії - Луганського міського відділення ПАТ "Ощадбанк" з вимогами в сумі 3 241 872,59 грн., що забезпечені іпотекою майна банкрута. Донецьким апеляційним господарським судом зазначено, що зобов'язання банкрута - ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" по справі №12/3б, як майнового поручителя за договорами іпотеки № 515 від 27.02.2007 та № 2310 від 07.09.2007 є припиненими в силу вимог ст. 559 ЦК України та ч. 1 ст. 17 Закону України "Про іпотеку". Постановою Вищого господарського суду від 12.06.2012р. постанову Донецького апеляційного господарського суду від 02.04.2012 у справі № 12/3б залишено без змін.

Як вбачається з матеріалів справи, між ПАТ "Ощадбанк" в особі філії - Луганського міського відділення ПАТ "Ощадбанк" та ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" укладений договір іпотеки від 27.02.07р. за реєстром №515 в забезпечення виконання зобов'язань за договором не відновлюваної кредитної лінії №53 від 27.02.07р., укладеним між ПАТ "Ощадбанк" в особі філії - Луганського міського відділення ПАТ "Ощадбанк" та ТОВ «Луганський автотранспортна компанія». У зв'язку з невиконанням зобов'язань за вказаним договором позичальником - ТОВ «Луганський автотранспортна компанія», банк, відповідно до умов договору іпотеки,звернувся до суду з метою задоволення своїх вимог за рахунок майна банкрута.

Ухвалою господарського суду Луганської області від 31.05.10р. визнано грошові вимоги ВАТ "Ощадбанк" в особі філії Луганського міського відділення ВАТ "Ощадбанк" до боржника -ТОВ "Східноукраїнська Бізнес-Група" в сумі 308 209, 14 грн., в тому числі: 307 000, 00 грн. основного боргу та 1 209, 14 грн. пені за період з 05.01.10р. по 31.01.10р.

Ліквідатором до звіту додано рішення господарського суду Луганської області від 22.05.12р. по справі №25/5014/768/2012 за позовом ПАТ "Ощадбанк" в особі філії - Луганського міського відділення ПАТ "Ощадбанк" до ТОВ «Луганський автотранспортна компанія» про стягнення 331253,26 грн. заборгованості яка виникла у зв'язку з невиконанням ТОВ «Луганський автотранспортна компанія»своїх зобов'язань за договором не відновлюваної кредитної лінії №53 від 27.02.07р. Відповідно до вказаного рішення провадження у справі №25/5014/768/2012 в частині вимог про стягнення 295045 грн. 37 коп. було припинено за відсутністю предмету спору, у зв'язку з оплатою цієї суми ТОВ «Луганський автотранспортна компанія».

Ліквідатор банкрута зазначає, що визнані у справі №12/3б про банкрутство ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" кредиторські вимоги ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»до боржника в сумі 308 209, 14 грн. є погашеними в сумі 295045,37 грн.

Одночасно, ліквідатор посилається на те, що залишок кредиторської заборгованості перед ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»також погашено, що підтверджується платіжним дорученням №4 від 03.09.12р. на суму 13164,14 грн. (том 6 стор.127).

В платіжному дорученні, на яке ліквідатор посилається як на доказ погашення кредиторських вимог перед банком, в графі «призначення платежу»не зазначено, що суму сплачена за зобов'язаннями боржника, які включені до реєстру вимог кредиторів по цій справі, не вбачається, що до вказаної суми також увійшла пеня в сумі 1 209, 14 грн. пені за період з 05.01.10р. по 31.01.10р., тобто сума, яка зазначена в ухвалі господарського суду Луганської області від 31.05.10р. по справі №12/3б.

Доводи ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк», як заявника апеляційної скарги, в цій частині є доведеними та обґрунтованими.

Крім того, ліквідатором до матеріалів справи №12/3б, в якості доказу погашення заборгованості перед фізичною особою ОСОБА_3 в сумі 303858,00 грн., додано заяву ОСОБА_3, відповідно до якої останній зазначає, що ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" з ОСОБА_3 повністю проведено розрахунок за договором позики від 19.10.06р., будь-яких майнових претензій ОСОБА_3 до ТОВ "Східноукраїнська бізнес-група" не має. Підпис ОСОБА_3 засвідчено приватним нотаріусом Луганського міського нотаріального округу ОСОБА_9

Будь-яких інших документів, які підтверджують погашення заборгованості перед ОСОБА_3, ліквідатором банкрута до матеріалів справи не додано.

Колегія суддів апеляційної інстанції дійшла до висновку, що судом першої інстанції передчасно затверджено звіт ліквідатора та припинено провадження у справі №12/3б.

З наведеного вбачається, що без з'ясування цих питань неможливо дійти до висновку про погашення у повному обсязі вимог кредиторів у ліквідаційній процедурі.

Зазначені питання неможливо було з'ясувати в апеляційній інстанції у зв'язку з неявкою ліквідатора у судові засідання апеляційної інстанції.

Розгляд клопотання про скасування обтяжень нерухомого майна банкрута згідно записів у Єдиному державному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна є також передчасними при затвердженні звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута тому, як у судовому засіданні суду першої інстанції від 06.09.12р. розглядалися питання про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, а не подальшої діяльності ліквідатора в ліквідаційній процедурі, де передбачено застосування положень ст.23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»в частині зняття арешту, накладеного на майно боржника.

Апеляційна скарга Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»м.Луганськ на ухвалу господарського суду Донецької області від 06.09.12р. в частині припинення провадження у справі №12/3б про банкрутство ТОВ "Східноукраїнська бізнес -група" підлягає задоволенню.

Ухвала господарського суду Луганської області від 06.09.12р. по справі №12/3б про банкрутство ТОВ "Східноукраїнська бізнес -група" підлягає скасуванню на підставі п.1, 3 ч.1 ст.104 Господарського процесуального кодексу України.

Провадження за апеляційною скаргою фізичної особи ОСОБА_3 на ухвалу господарського суду Луганської області від 06.09.12р. підлягає припиненню, у зв'язку з відмовою скаржника від апеляційної скарги.

Відповідно до статті 49 Господарського процесуального кодексу України судовий збір за звернення з апеляційною скаргою ПАТ «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»покладається на боржника.

Керуючись статтями 49, 99, 100, 101, 102, 103, п.1, 3 ч.1 ст.104, 105, 106 Господарського процесуального кодексу України, Донецькій апеляційний господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Провадження за апеляційною скаргою фізичної особи ОСОБА_3 м.Луганськ на ухвалу господарського суду Луганської області від 06.09.12р. по справі №12/3б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Східноукраїнська бізнес-група»м.Луганськ припинити у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги.

Апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк»м.Луганськ на ухвалу господарського суду Луганської області від 06.09.12р. по справі №12/3б задовольнити.

Ухвалу господарського суду Луганської області від 06.09.12р. по справі №12/3б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Східноукраїнська бізнес -група" скасувати.

Справу №12/3б направити до господарського суду Луганської області на стадії ліквідаційної процедури.

Постанова апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття.

Постанову апеляційної інстанції може бути оскаржено до Вищого господарського суду України у касаційному порядку через Донецький апеляційний господарський суд протягом 20 днів.

Копію постанови направити державному реєстратору Виконавчого комітету Луганської міської ради для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців відповідного запису про скасування судового рішення про припинення провадження у справі №12/3б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Східноукраїнська бізнес - група».

Головуючий: Геза Т.Д.

Судді: Азарова З.П.

Кододова О.В.

Надруковано: 11 прим.

4. кредиторам

1.ліквідатору

1. боржнику

2.скаржникам

1. у справу

1. ДАГС

1. господарському суду

Дата ухвалення рішення22.10.2012
Оприлюднено25.10.2012
Номер документу26519973
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/3б

Постанова від 25.12.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 10.12.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Постанова від 22.10.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 03.10.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 03.10.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 03.10.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 24.09.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 24.09.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 06.09.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 27.08.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні