Ухвала
від 29.10.2012 по справі 0870/4301/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

29 жовтня 2012 року Справа № 0870/4301/12

м.Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Недашківської К.М., при секретарі судового засідання Шмаріні І.О., за участю представника позивача - не прибув, представників відповідача - Галенко В.М. (довіреність від 26 жовтня 2012 року) та Муранової Т.А. (довіреність від 26 жовтня 2012 року), розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Відділу освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області про роз'яснення постанови Запорізького окружного адміністративного суду від 12 вересня 2012 року у справі №0870/4301/12 за позовною заявою Оріхівського районного центру зайнятості до Відділу освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області про стягнення суми виплаченої допомоги по безробіттю,

ВСТАНОВИВ:

14 травня 2012 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов Оріхівського районного центру зайнятості (далі іменується -позивач) до Відділу освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області (далі іменується -відповідач, заявник), в якому позивач просить стягнути з відповідача суму виплаченого матеріального забезпечення по безробіттю ОСОБА_3 в розмірі 10189 грн. 56 коп.

12.09.2012 Запорізьким окружним адміністративним судом в адміністративній справі №0870/4301/12 за позовом Оріхівського районного центру зайнятості до Відділу освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області про стягнення суми виплаченої допомоги по безробіттю винесено постанову, якою вимоги позивача задоволені в повному обсязі.

17.10.2012 Відділ освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області подав до суду заяву про роз'яснення судового рішення по справі.

Заява про роз'яснення судового рішення обґрунтована тим, що для виконання постанови суду від 12.09.2012 необхідно встановити код економічної класифікації видатків, згідно якого буде проведено перерахування коштів. Заявник вказує, що в інструкції, затвердженій наказом Державного казначейства України «Щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету»від 25.11.2008 №495, відсутній відповідний код бюджетної класифікації, за яким може бути перераховано кошти, а відтак суд повинен роз'яснити рішення суду та встановити такий код.

Ухвалою суду від 18.10.2012 призначено судове засідання на 29.10.2012, з метою розгляду поданої заяви про роз'яснення судового рішення.

29.10.2012 в судове засідання прибули представники відповідача та просили суд задовольнити заяву про роз'яснення рішення суду.

Позивач, належним чином повідомлений про дату, час і місце проведення судового засідання до суду не прибув, проте подав до канцелярії суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Розглянувши заяву Відділу освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області про роз'яснення постанови Запорізького окружного адміністративного суду від 12.09.2012 у справі №0870/4301/12 та дослідивши постанову суду, суд вважає, що заява про роз'яснення судового рішення не підлягає задоволенню, за наступних підстав.

За приписами ст. 170 КАС України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Суд розглядає заяву про роз'яснення судового рішення протягом десяти днів із повідомленням заявника (особи, яка бере участь у справі, державного виконавця, які звернулися із заявою про роз'яснення судового рішення) та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розглядові заяви про роз'яснення рішення.

Постановою суду від 12.09.2012 позовні вимоги Оріхівського районного центру зайнятості до Відділу освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області про стягнення суми виплаченої допомоги по безробіттю задоволено повністю: стягнуто з Відділу освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області (70500, Запорізька область, місто Оріхів, вулиця Овчаренко, будинок №2, ідентифікаційний код 02136241) на користь Оріхівського районного центру зайнятості (р/р 37170300901211, ОКПО 20524076, МФО 813015, Банк: ГУДКСУ у Запорізькій області, одержувач: Оріхівський районний центр зайнятості) суму виплаченої допомоги по безробіттю ОСОБА_3, поновленій на роботі за рішенням суду, в розмірі 10189 (десять тисяч сто вісімдесят дев'ять) грн. 56 (п'ятдесят шість) коп.

Відділ освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області просить роз'яснити постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 12.09.2012, шляхом встановлення коду економічної класифікації видатків, згідно якого буде проведено перерахування коштів.

Суд зазначає, що роз'яснення судового рішення є по суті одним із способів усунення його недоліків. Зокрема, це стосується недотримання вимоги ясності, визначеності судового рішення, яка означає, що судове рішення не може містити положень, що викликають суперечки під час виконання рішення. Підставою для подання заяви про роз'яснення рішення, є його незрозумілість.

Як випливає із змісту норми ст. 170 КАС України, постанова потребує роз'яснення у тому випадку, коли без такого роз'яснення її тяжко виконати, оскільки високою є ймовірність неправильного виконання внаслідок неясності резолютивної частини рішення. У разі незгоди з мотивацією судового рішення особи, які беруть участь у справі, можуть оскаржити судове рішення в апеляційному порядку.

Необхідність роз'яснення судового рішення зумовлена його нечіткістю за змістом, коли воно є неясним та незрозумілим як для осіб, стосовно яких воно ухвалене, так і для тих, хто будуть здійснювати його виконання.

Проте, заявник не навів жодних доводів того, що рішення суду є незрозумілим в певній частині. Резолютивна частина рішення суду є зрозумілою та такою, що в повній мірі визначає обсяг прав та обов'язків сторін по справі. Встановлення коду економічної класифікації видатків не являється та не може являтись за своєю суттю підставою для роз'яснення судового рішення.

Суд, перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість мотивів, покладених суб'єктом владних повноважень в основу заяви про роз'яснення рішення суду, приходить до висновку, що підстави для роз'яснення постанови суду, передбачені статтею 170 КАС України, відсутні.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст.160, 165,170 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Відділу освіти Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області про роз'яснення постанови Запорізького окружного адміністративного суду від 12 вересня 2012 року у справі №0870/4301/12 - залишити без задоволення.

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя К.М.Недашківська

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.10.2012
Оприлюднено08.11.2012
Номер документу26849684
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/4301/12

Ухвала від 03.09.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 29.10.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 18.10.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Постанова від 12.09.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 29.05.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 16.05.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні