Ухвала
від 07.11.2006 по справі 391/3а-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

391/3а-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну, 16                     тел. 230-31-77

У Х В А Л А

"07" листопада 2006 р.                            м. Київ                    Справа №391/3а-06

за позовом     Прокурора Броварського району в інтересах держави в особі Управління

                        Пенсійного фонду України у Броварському районі, м. Бровари

до                     Комунального підприємства “Джерело”, с. Княжичі

про                   стягнення 21 899,91 грн.

Суддя  Коротун О.М.

Представники:

позивача          Криленко Є.П. –представник за довіреністю № 02/2384 від 07.11.2006р.;

відповідача      не з'явився;

прокурор          Опанасенко Т.В. –прокурор Київської області (посвідчення № 90 від

                          25.07.2006р.).

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

          В провадженні господарського суду Київської області знаходиться справа № 390/3а-06 за позовом Прокурора Броварського району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Броварському районі до Комунального підприємства “Джерело” про стягнення 21 899,91 грн.

Прокурор Броварського району в резолютивній частині (п. 2) позовної заяви просив забезпечити позов шляхом накладення арешту на майно та грошові суми відповідача в межах заявленого позову.

В судовому засіданні 07.11.2006р. прокурор та позивач дану вимогу Прокурора Броварського району підтримали.

Відповідно до ст. 117 КАС України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або  захист  цих  прав,  свобод  та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для  їх відновлення  необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки  протиправності  рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

В силу ч. 3 ст. 117 КАС України також передбачено, що суд може у прядку забезпечення позову зупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються.

Прокурором в клопотанні не викладено конкретних обставин, на яких ґрунтуються вимоги про забезпечення адміністративного позову шляхом накладення арешту на майно та грошові суми відповідача в межах заявленого позову. Тоді як майно взагалі не є предметом позовних вимог, а предметом спору не бездіяльність суб'єкта владних повноважень чи його рішення.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання Прокурора Броварського району про забезпечення адміністративного позову задоволенню не підлягає, як необґрунтоване в розумінні ст. 117 КАС України.

За результатом розгляду у судовому засіданні вказаного клопотання, суд дійшов висновку про відхилення клопотання, оскільки судом також не встановлено, що існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам прокурора та позивача до ухвалення рішення в даній адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття саме таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Керуючись ст.ст. 117, 118, 165 кодексу адміністративного судочинства України,  суд

УХВАЛИВ:

     В задоволенні клопотання Прокурору Броварського району про забезпечення адміністративного позову у даній справі відмовити.

          Дана ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України. Дана ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку та в строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Суддя                                                                                           Коротун О.М.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення07.11.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу272704
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —391/3а-06

Постанова від 21.11.2006

Господарське

Господарський суд Київської області

Коротун О.М.

Ухвала від 07.11.2006

Господарське

Господарський суд Київської області

Коротун О.М.

Ухвала від 25.09.2006

Господарське

Господарський суд Київської області

Коротун О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні